prośba o poradę

Piszę z pytaniem,kupiłam Scenica 97r. jest na alufelgach oryginalnych,kupując nie dostałam klucza do odkręcenia dekielków z tych alufelg a tym samym nie mozna zmienić opon.byłam w 3 warsztatach i nikt rzekomo albo nie ma tego klucza albo nie może odkręcić,szlag mnie już trafia powoli,szkoda mi rozwalać tych dekielków bo musiałabym potem kupic nowe a wiadomo ile kosztuja oryginalne rzeczy zreszta to niepotrzebny wydatek,czy ktoś kto ma Renault orientuje się co mam robić albo gdzie podjechać żeby ktos mi to odkręcil?i byłabym wdzięczna za jakiegoś linka ze zdjęciem jak to cholerstwo wygląda bo nie wiem nawet co to za klucz.jestem z Gdyni.będę wdzięczna za poradę.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: prośba o poradę

Najlepiej zgłosić się do poprzedniego właściciela auta który pewnie ma ten klucz tylko zapomniał dać ci go przy przekazaniu auta.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

szczerze mowiac nie wiem zabardzo oco chodzi, ale ja mialem sruby zabezpieczajace, i zgubilem nakladke, i tam panowie dorobili zlodziejke, i nie ma problemu. napewno da sie to jakos sciagnac.

Melpomeno proponuję Tobie pojechać do serwisu tej marki i porozmawiać o zaistniałem sytuacji .
Często i gęsto serwisy wyposażone są w zestawy do demontażu oryginalnych obręczy z lekkich stopów .
Banałem byłoby prosić klienta o klucz do kół w serwisie .
Można też dodatkowo poprosić o ściagnięcie danego klucza od producenta .
Co prawda za dodatkową opłatą .

to ma byc klucz do kół czy do dekielków

Inne tematy z forum

gdzie kupic oc, oraz które najtańsze (41 odpowiedzi)

jakie polecacie oc? bede kupoał niedługo i chciałbym poronac opinie

Gdzie w Trójmieście warto kupić używany samochód? (38 odpowiedzi)

Tak jak w temacie. Szukam używanego i chciałbym je kupić w Trójmieście, ewentualnie okolicach....

gdzie kupić auto? (5 odpowiedzi)

Nadeszła pora na zmianę auta. Przeczytałem fora, opinie itd. Wszyscy odradzaja komisy, handlarzy,...