pryszcze...

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
jak sie ich pozbyc na slub???
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: pryszcze...

Polecam pić 3-4 razy dziennie (conajmniej 2-3 tygodnie wczesniej ) herbatke z bratka!! Jest rewelacyjna i niezastapiona :) Mi zawsze pomaga....a w razie wypadku polecam równiez sztyft przeciw wypryskom z avonu - równiez reeewelacja!!!!

Dzękuję....miło mi

mozna tez ok. miesiac wczesniej zaopatrzec sie w masc (wydawana na recepte) ktora stos. sie punktowo - tylko na pryszcza - gwarantowane, ze w ciagu 2-3 dni pryszcz znika!!! a jesli ma sie duzo pryszczy - to oczywiscie trzeba zaczac odpowiednia wczesniej - jak napisalam - moze byc np miesiac wczesniej...
z innych metod: sztyw przeciwbakteryjny (ja uzywam z yves rocher)...
ponoc seks i antykoncepcja to najlepsze lekarstwo na pryszcze i tradzik....
ale z tym to juz najlepiej wedlug wlasnego uznania...

Witam

Polecam maść Differin. Rewelacja :))

Pozdrawiam

image

poczytaj na tym wątku .... http://forum.trojmiasto.pl/read.php?f=11&i=71069&t=71064

Moze najlepiej idz do dermatologa zeby ci cos przepisał jaks masc albo płyn na pryszcze.

Ja mialam tez ten problem i pani dermatolog polcila mi taki plyn - ZINERYT, nie jest bardzo inwazyjny, wiec mozesz sprobowac, kosztuje w aptece bez recepty okolo 40 zl.

najlepiej isc do dermatologa. przepisze ci odpowiednie kremy i masci do twojego typu skóry. ja w kazdym razie tak zrobilam. mysle, ze to jest lepsze rozwiazanie niz kupowanie różnych polecanych kremow, ktore i tak nie dziłaja.wiem z doswidczenia:)

Ja też nie radzę kupowania kremów na własną rękę. Tylko lekarz ale też musisz trafić na dobrego. Ja kilka lat walczyłam z tym problemem i niestety ale tylko hormony dały pożądany skutek, potem pół roku kuracja lekami genetycznie modyfikowanymi z zagranicy i efekty były rewelacyjne! ale żeby utrzymać czystość skóry od czasu do czasu biorę tabletki antykoncepcyjne - to bardzo pomaga! Pozatym najważniejsze jest dbać o higienię, zawsze na noc zmywać makijaż, unikać miejsc i osób dużo palących, mówi się też o graniczaniu ostrego jedzenia, czipsów, czekolady itp.- ale ja się do tego akurat nie stosuje, nie będę sobie odmawiać przyjemności :) Powodzenia!

No właśnie ręcznik tylko do twarzy to podstawa!

nie ma co eksperymentować , trzeba iść do dermatologa , lekarz zbada, obejrzy i zaleci odpowiedni tylko dla ciebie preparat,
w moim przypadku eksperymenty i porady koleżanek też nie działały, dodam jeszcze, że warto mieć swój ręcznik TYLKO !! (ZAZNACZAM TYLKO !!) DO TWARZY. i trzeba go prać codziennie.

mojej znajomej dermatolog zalecił do wycierania twarzy z problemami trądzikowymi używać ręczników papierowych - masz wtedy pewność, że po każdym myciu będziesz wycierać się czystym kawałkiem i nie będą niepotrzebnie roznosić się bakterie

Niby logiczne, ale bym na to nie wpadla :))) Dzieki!!!!

zgadzam się , nie pomyślałam o tym

ja też polecam zineryt! mi polecila go dermatolog i choć on nie na recepte to pewnie warto zasięgnąć rady specjalisty,

Fantastyczny srodek to Brevoxyl, nie jest na recepte naprawde rewelacja juz na drugi dzien jest wyrazna poprwa, a wrecz brak wypryskow. Szalenie polecam