przechowanie sukienki

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
dzisiaj spedzmay mily wieczor walentynkowy na naukach w kosciele...WRESZCIE ostatni raz!!:):) a PYTANIE do Was mam takie...odbieram suknienke jutro a slub w czerwcu.Jak ja najlepiej przechowac zeby nie stracił nic ze sowjej urody i kształtu???????????????????
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: przechowanie sukienki

ja swoją wzięłam na lewa stronę i powiesiłam w lnianym pokrowcu. Niestety na przechowanie sukni trzeba miec trochę miejsca, bo suknie nie sa małe no i nie moga się pognieśc :)

W zaleznosci od sukienki. Ja na przyklad mam ja na polce, kolo jest zlozone w "8", a calosc jest w poszewce (takiej na poduchy), zeby nie stracila koloru.

Dokładnie Nie trzymaj sukni w pokrowcu foliowym tylko w powłoce lnianej.
Halki nie wieszaj bo może się spłaszczyć, lepiej połozyc ją na podłodze lub jakiejś półce żeby koło było równo rozłożone.

czyli tak...powiesic ja w powloce lnianej to mam jeszce gdzie ale polozyc to nie.moze wisiec przec 3 miechy tak?a welon?niewiem co znia zrobic i dygam ze sie popsuje kształt albo żżółknie

dokładnie tak - w powłoce :) o halke to mi chodziło o jej usztywnienie, że sę może "sfatygować " wisząc A z welonem - tez powieś (mój 3 metrowy wiział zaczepiony do szafy, a jesli nie masz gdzie to złóż i przykryj papierem spinając brzegi i tworząc taka wielgasną kopertę (żeby sie nei zabrudził lub zakurzył)- bez problemu da się zagięcia rozprasować i na mur nie bęzie żółty po tak krótkim czasie

a jak przechowywac sukienke przez 7 miesiecy:)?bo jest taka ewentualnosc ze dokonam zakupu i tylko male przeróbki bede robila -boje sie z przez tak dlugi okres moze sie cos stac:(

dziewczyneczki , ale dlaczego tak wczesnie kupujecie ??? 2-3 miesiące przed to jeszcze rozumiem... ale 6-7 miesięcy ... hmmm

zaczelam poszukiwania teraz porprostu trafilam na fajna promocje przecudownej sukienki-szukałam juz wcezsnij i jakies te wszytskie sukienusie takie same sa a ta...hmm przejrzałam 10000 katalogow i stronek i nie widzialam piekniejszej:)poprostu.tylko teraz problem z przechowaniem:(