przeciętne miesięczne wynagrodzenie- żarty?

Przyznać się kto tyle zarabia? :) Twórców chyba mocno wyobraźnia poniosła, a może nawet sam nasz premier ta mapkę tworzył? Ja bynajmniej się nie spotkałam z takimi zarobkami w naszym województwie

http://praca.wp.pl/title,Zarobki-coraz-wyzsze-ale-do-Europy-wciaz-daleko,wid,15019033,wiadomosc.html#najnowszaSonda
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: przeciętne miesięczne wynagrodzenie- żarty?

To "średnie" wynagrodzenie jest podawane nie dość, że w wartości brutto, to jeszcze wliczane w średnią są zarobki wszystkich prezesików, dyrektorków, sędziów, adwokatów...Innymi słowy to jak podawanie długości członka licząc z kręgosłupem.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

No, ale osoby zarabiające powyżej średniej to są osoby z samej definicji podejrzane?

3800 brutto to mniej jak 3 kawałki na rękę przy umowie o pracę. Bez przesady. Większość zarabia poniżej średniej, ale nie są to jakieś kosmiczne liczby. Normalne wyniki, nie dziwią mnie.

pracowałem w bankach i może nie wiem ile ludzie zarabiają ale za to wiem ile mają na zaświadczeniach i sądzę że gdyby nie budżetówka to ta średnia wyglądałaby słabo

Pracując dla paru firm też widziałem trochę zaświadczeń i ta średnia to raczej rzadko u zwykłego kowalskiego występowała, jak już to około okolic dyrektor itp.

Inne tematy z forum

Praca dodatkowa (28 odpowiedzi)

Witam, Czy w Trójmieście jest szansa na znalezienie pracy dodatkowej, takiej abym mógł pracować...

PRZEPROWADZKA DO TRÓJMIASTA (33 odpowiedzi)

Witam Kochani proszę o poradę. Obecnie mieszkam we Wrocławiu, ale zawiodłam się na tym...

Praca za granicą. Niemcy (9 odpowiedzi)

Jeżeli szukasz pracy sprawdź najnowsze oferty. Najnowsze oferty pracy Niemcy. Szukaj pracy w...