Re: przedszkole ??
Pracuje w państwowym przedszkolu, jestem wychowawca w 4latkach...w takiej grupie wiekowej nie ma pomocy nauczyciela, na danej zmianie jestem sama... hmm w grupie jest łącznie 26 dzieci,czyli uważam ze bardzo dożo i jak na jedna osobę lekko nie jest a wiadomo,ze w tym wieku dzieci są wszędzie. Mam tez 2 chorych dzieci, na ktore trzeba zwrócić większą uwagę a żadnego nauczyciela wspomagającego nie ma. w grupie maluchów jest pomoc nauczyciela,ale tylko w grupie maluchów( 3-latków)
W przedszkolach prywatnych jest 10-15 dzieci, w tych malutkich czasem i nawet mniej ale jak wiadomo czesne odpowiednio wieksze... przynajmniej dwukrotnie. Teraz pytanie co lepsze... jako n-l uważam, że chyba łatwiej byłoby mi pracować w prywatnym p-lu, jako rodzic natomiast tez wolalabym zeby moje dziecko bylo jednym z przykladowo 10-15 dzieci, jakimi sie zajmuje n-l, zeby poswiecil mu mozliwie jak najwiecej czasu, ale ze względow finansowych nie wiem czy na prywatne byloby mnie stac...na pewno byłoby ciężko. Trzeba rozważyc ten wybór.
0
0