Re: przyjaciel potrzebny od zaraz...
Antyspołeczny
(14 lat temu)
Margo, to może to Ty się tak zachowujesz że jak faceci do Ciebie podchodzą to od razu chcą cię przelecieć?
Inne kobiety jakoś żyją wśród facetów i nie mają takiego problemu.
Co do tego wokół czego się kręci świat, to kręci się właśnie wokół seksu. Weź jakikolwiek temat i zbadaj go dogłębnie a przekonasz się że dojdziesz do seksu. Cokolwiek ludzie robią jest powiązane z seksem.
Zlikwiduj seks, a nie będzie wojen, przemocy, pieniędzy, ludzie nie będą o siebie zbytnio dbać, nie będą pracować... nie będzie niemal niczego. Wszystko bowiem łączy się z seksem.
Zabierz ze związku seks, a pozostanie ci w najlepszym wypadku przyjaźń (chociaż w większości tylko znajomość).
Wszystko jednak zależy od postrzegania. I dlatego obie płcie myślą tyle samo o seksie, tylko że mężczyźni mówią o tym wprost a kobiety (zapewne przez wychowanie) udają cnotki i zasłaniają się innymi kwestiami.
Ja nie wykrzykuje takim kobietom obłudy, ale mogę jeśli ktoś zacznie mówić o mojej płci tak jakbyśmy robili coś złego, podczas gdy po drugiej stronie stoją święte istoty.
Weźmy Ciebie, dla przykładu. Stworzyłaś wątek o tytule "przyjaciel potrzebny od zaraz..." a co wewnątrz:
"mówię serio... mam dość samotnych weekendów, świąt, urodzin... mam 42 lata i... cholera jestem sama... znaczy się mam dwóch synów ale oni są już dorośli i zostałam sama... nie mam z kim iść na spacer, do kina, na "kawę" nie mówiąc już o łóżku... czy są jeszcze w trójmieście normalni, wolni, pracujący i uczciwi faceci??? ja tylko chce czuć się kobietą..."
I czego pragniesz:
"nie mam z kim iść na spacer, do kina, na "kawę" nie mówiąc już o łóżku..."
Do łóżka, z przyjacielem, i Ty się masz za lepszą od mężczyzn?
I chcesz tego "od zaraz"?
Do kina, na kawę, czy na spacer to możesz iść z koleżanką, ale Ty chcesz się czuć kobietą. I co sprawi że nią się poczujesz? Pójście z facetem do łóżka!
Nie piszesz nawet o braku miłości, o potrzebie by ktoś się Tobą zaopiekował, o związku. Szukasz przyjaciela do łóżka!
Ja nie chodzę z przyjaciółkami od łóżka, nie poszukuje sobie koleżanek do łóżka w internecie, więc kto z nas dwojga myśli tylko o seksie?
I kto tu pisze bzdury?
Przeprosiny mojej płci mile widziane:)
0
0