przypinanie welonu

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
Czy same sobie przypinałyście welon? Czy jeśli welon jest na grzebieniu, to trzeba go jeszcze przypinać wsuwkami? Jak najlepiej wpiąc welon nad kokiem?

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: przypinanie welonu

Ja brałam wprawdzie slub 12 lat temu ale niedawno uczestniczyłam w przygotowaniu do slubu mojej kuzynki i w przypinaniu welonu,robiła to fryzjerka.Welon był na grzebieniu ale był tez upiety wsówkami.DObrze by było aby jaka osoba wiedziała jak jest on przypięty.Ważne o północy kiedy trzeba go odpiąć.

ja też miałam przypięty wsuwkami grzebień

hmn mam krotkie wlosy i co wtedy? ;)
nie wypadnie mi to w czasie tanca np? jak umocowac zeby sie dobrze trzymal na krotkiej fyzurze

hmmm tu bywa chyba róznie, słuchajcie od około 2-3 mcy zaczełam robic welony znajomym i wiem ze bywa ciezko w tym upinaniem,bo włosy są rózne. Welon wpinany od góry ma inaczej troche wszyty grzebień od tego co upina sie na dole, wiec trzeba zdecydowac najpierw. do krótkich włosów poleciłabym welon z góry,albo cos bardziej fikuśnego,czyli taki kwiatowelonik, cos jak małą garść puchu przy włosach.
Sporo zalezy od fryzjerki , od fryzury, własciwie to ona powinna zadbac o to zeby welon sie dobrze trzymał. Mozna tez zrobic welon bez grzebienia, na takim sruciku,łatwij go wtedy wpiąc wsuwkami. Jka cos to słuze radą. No ichbya nicka na stałę w koncu zarejestruje :D
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

upss miało być "druciku" hihi < sorx>
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Vena jak juz bedziesz po próbnym czesaniu to pójdz do jakiegos salony i poprzymierzaj welony, albo poogladaj fotki,welon od góry zasłoni koka raczej, a na dole nie zawsze pasuje,ale wygląda znacznie delikatniej. :)
Pozdro
Persil

zarejestrowana w koncu! po roku ponad :P

Persil a masz moze jakies fotki takiego "ustrojstwa" o jakim piszesz zamiast welonu? ;))
Szczerze mowiac to marzy mi sie prawdziwy welon a nie cos na ksztalt kwiatkow itd bo to zasadniczo jedyna taka okazja gdzie mozna sobie wpiac go we wlosy...
Moze ktoras z forumek tez ma krotka fryzurke i juz przerabiala ten temat?

własciwie nie mam,ale jak znajde w necie cós podobnewgo to dam znac:)

Hm, czy pasuje mi welon pod kokiem to nie wiem. Mam suknię z gorsetem, więc zupełnie odkryte ramiona.

Fryzjerka moja upoiera się, zeby welon przypiąc pod kokiem, bo welon go zasloni. Czy myślisz, ze to dobry pomysł? Czy będę wtedy "ślubnie" wyglądać?:)))

Mi przypinała siostra, welon byl na grzebieniu, nie przypinałam go wsuwkami, trzymał sie bardzo dobrze, nie spadł.

A wpinała Ci w koka welon czy inaczej?

w koka, w sam środek nie nad ani pod

moja kolezanka miala wpiety welon pod kokiem i BAAARDZO ladnie to wygladalo. Welonik delikatnie ukladal sie na ramionach a nie jak wielka beza . Wygladala bardzo ladnie.

Chyba jednak zdecyduję się na welon pod kokiem, chociaż miałam co do tego wątpliwości.

No własnie:) Weleon powinna przypinac swiadkowa-tak słyszałam, i koniecznie pamietaj o wsówkach. Ja w calym zamieszaniu po prostu wsunełam grzebyk we włosy i pognałam do mojego męża, który juz na mnie tak pieknie czekal, a potem wychodzac z Koscioła ganiałam za welonem po trawie (wiaterek byl spory)

Inne tematy z forum

Biżuteria ślubna - gdzie kupić? (59 odpowiedzi)

Możecie może polecić miejsce na zakup biżuterii ślubnej, chodzi o srebro?

bielizna ślubna - gdzie kupić? (36 odpowiedzi)

Dziewczyny tak jak w tytule, gdzie najlepiej w trójmieście dobrać bieliznę ślubną? macie może...

dobry...i nie drogi dentysta (51 odpowiedzi)

Hejka szukam dentysty dobrego ale żebym nie straciła majątku !!! mam sporo ubytków i pochłonie mi...