psycholog dla 13-sto latka z ADHD

Temat dostępny też na forum: Tczew Rodzina i dziecko
Witam, szukam psychologa dal chłopca 13-sto letniego z ADHD. jestesmy pod opieka psychiatry psychologa, ale nie jestesmy do konca zadowoleni z tej terapii, niewystarczajaco sie przyklada i nie ma jako takiej terapii dla dziecka, sa tylko spotkania i pogawedki,opowiadana rodzicow o sytuacjach w szkole i w domu, a porad i terapii yen lekarz nie prowadzi, chodzi mi o kogos, kto bedzie wiedzial jak eliminowac przemoc i bunt dziecka w roznych sferach jego zycia. Polćce kogoś proszę.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: psycholog dla 13-sto latka z ADHD

słyszałam ,ze pani NITKA z wrzeszcza jest dobra
jest chyba i mam i córka
pewnie jak wggoglasz to będzie namiar

a wporadni psychol.pedagog.swojej byliście?

pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: psycholog dla 13-sto latka z ADHD

Podczas spotkań warto przeanalizować w jakich sytuacjach pojawiają się zachowania przemocowe. Można dojść do faktycznego ich źródła właśnie poprzez odpowiednie kierowanie rozmową - być może wybrany przez Państwa psycholog nie nawiązał z Synem głębokiej więzi, a Syn z jakiegoś powodu nie otworzył się przed terapeutą. Terapia to długi proces, wymaga cierpliwości.. z drugiej strony to naturalne, że Państwo chcą dla Syna jak najlepiej, więc mocno czekacie na efekt. Życzę Państwu powodzenia!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

chce mi się wyć....matka szuka pracy...taaaa (64 odpowiedzi)

muszę się wygadać...może to poniekąd jakaś moja terapia ... mam dwoje dzieci...mlodsze dwa...

Impreza urodzinowa dla mamy na 50tke, gdzie zrobić ?????????? na szybko (14 odpowiedzi)

Hej moja mama w kwietniu obchodzi 50 urodziny. Ogólnie impreza była zaplanowana na 17 marca Pod...

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (66 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??