pytania o studia

Witam od tego roku bede studentem pg kierunek transport na OiO , chcialbym sie zapytac w ogole kiedy jest rozpoczęcie roku gdzie to bedzie w ktorym budynku no i o te szkolenia moze ktos wie co na nie zabrac i tez gdzie sie one odbędą , mam pytanie tez o legitymacje studencką czy dostane ją po rozpoczęciu roku czy pocztą jeszcze dostane , aa jeszcze jedno widzicie jakaś szanse dostania akademika przezemnie mieszkam 500KM od uczelni i nie dostalem w 1 terminie -5 punktów myslicie ze mam szanse ?

z góry dziekuje , Pozdrawiam :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: pytania o studia

Akademik w ogólności przyznawany jest w zależności od dochodów, a nie odległości. W październiku przyznawane będa miejsca, na które nikt się nie stawił, albo powstałe dzięki oburzonym świeżakom typu "w takim syfie mieszkać nie będę". Plus jest taki, że wtedy już na dochody nie patrzą i te miejsca może dostac każdy.
Informacji na ten tamet poszukaj sobie na stronie samorządu:
http://sspg.pl/

Mapkę polibudy z rozmieszczeniem budynków też łatwo znaleźć.
na przykład jest tu:
http://mwave.eti.pg.gda.pl/index.php?k=9

Informacji o rozpoczęciu szukaj na stronie wydziału.

A co z legitymacją kiedy dostane ? no i terminy szkolen gdzie to sie trzeba zglosic ?
Czyy moze wie ktos ile przewidzianych jest miejsc( jaka pula) w akademiku w tej V turze co maja byc wyniki 17.09 ???

uroczyste rozpoczęcie roku każdy wydział ma jakoś w inny dzień i wolne tego dnia mają raczej tylko 1roczniaki, na pewno wam powiedzą kiedy ma OiO, rok akademicki zaczyna się 1 października czyli już od tego dnia normalnie na zajęcia idziesz, z tego co wiem to ds9 mial byc remontowany ale dopiero zaczną od semestru letniego czyli jeszcze przez 1 sem będzie te 250 miejsc więcej, kursy to chyba przyjdzie list do domu gdzie, co i jak.a legitka to w październiku będzie do odbioru Pozdrawiam