Re: pytanie o obrączki, skąd kupujecie ?
konto usunięte
(16 lat temu)
Re: pytanie o obrączki, skąd kupujecie ?
Ja mam od kruka i szczerze nie polecam jakiegoś "szewczyka dratewki", obrączki tańsze ale i gorszej jakości, był już o tym wątek gdzie pisały dziewczyny, że zaraz obrączka była porysowana i nieestetyczna. Pamiętajcie o tym , że jak kupujecie w porządnej firmie typu APART czy KRUK, macie dożywotnią dbałość o biżuterię, tzn, zmiana rozmiarów jak schudniesz czy przytyjesz, czyszczenie itp. A u takiego szewczyka dratewki hm..nigdy nie wiem, czy za pół roku jego sklepu juz po prostu nie będzie. Warto pomyśleć, tu jakoś idzie w parze z ceną..
~Monia
pisząc "szewczyk dratewka" pewnie miałaś na myśli polecanego przeze mnie jubilera? :)
wiesz, pewnie jest coś w tym co piszesz, ale ten jubiler we Wrzeszczu istnieje już długo, więc nie jest to zakład otwarty na pół roku, poza tym nie sądzę, aby jakość obrączek była wysoka tylko w renomowanych zakładach... wszyscy jubilerzy, u których byliśmy mieli ten sam katalog, a ceny były bardzo różne, na pewno zależne po części od renomy i jakości, ale pewnie też trochę od popularności, również na tym forum ;))
nasze obrączki z własnego złota są śliczne, na razie noszę moją trzy miesiące i żadnych rys ani zniszczeń nie ma. co do zmniejszania czy zwiększania rozmiaru, to mamy obrączki z dwukolorowego złota i przy takich i tak się z romiarem nie zaszaleje ;)
powiem Ci, że np. szyłam suknię w raczej renomowanym salonie, bo tańsze nie wzbudziły mojego zaufania, kupowałam buty w drogim sklepie, bo tańszych tak ładnych i wygodnych nie znalazłam, no i generalnie nie oszczędzaliśmy na ślubie kosztem jakości i cena nie była głównym kryterium wyboru, grała raczej dodatkową rolę, ale akurat ten jubiler wzbudził nasze zaufanie i jak na razie jestem bardzo zadowolona. no ale potwierdzić to na sto procent będę mogła za dłuższy czas :)
0
0