pytanie o odchudzanie

witam
planuje pozbyc sie kilku kg niestety mam male dziecko wiec nie mam ani czasu ani za bardzo mozliwosci na jakies bieganie czy silownie dlatego chcialabym zapytac o domowe sposoby na odchudzanie
2 miesiace kolacje jadlam przed 19 czesto tylko mleko z platkami, nie jadlam slodyczy a waga nic nie drgnela moze macie inne sposoby moze jakies suplementy dzialaja typu alevo poleccie cos prosze. bo ostatnio nawet obca mi osoba zapytala czy jestem w ciazy porazka na calego
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: pytanie o odchudzanie

Te reklamowane środki na odchudzanie to pic na wodę i wyciąganie kasy,najlepiej przejść się do dietetyka on ustawi ci zbilansowana dietę.Ja wiem ,że z wiekiem niestety trzeba bardzo ograniczyć węglowodany ,słodycze od święta ,nie łączenie produktów np.mięso tylko z warzywami ,sałata lub surówką,ciemne pieczywo,makaron z mąki razowej i kasze,płatki najlepiej tylko owsiane bo kukurydziane nawet te bez dodatków zawierają cukry,chude przetwory mleczne ,dużo wody z mało zawartością sodu.Diety cud na dłuższą metę też nie zdają egzaminu bo szybko wraca sie do wagi wyjściowej no i dzieci też potrafią dać w kość to wtedy kalorie lecą a i nie dojadać po swoich dzieciach ,ja ostatnio z tym walczę.Powodzenia

A ja polecam forum http://www.sfd.pl dzial ladies. u mnie dziala lepiej niz dieta od dietetyka i bardzo poprawil mi sie rowniez stan zdrowia dzieki dziewczynom. schudlam 6 kg w 3 miesiace jedzac 1600 kcal wiec bardziej sie objadam niz "odchudzam" ;) a w cm np 5 cm na minusie w udach i tyle samo w talii.

ja też polecam sfd - pozatym, ciwczyc mozesz w domu, biegac powinnac ze 3 razy w tygdniu - no inaczej sie nie da....mozesz kupic rolki i z wózkiem jezdzic

1 problem brak czaasu, drugi problem slaby wozek do biegania a 3 nie umiem jezdzic na rolkach wiec zostaja cwiczenia w domu

Ja próbowałem paru specyfików na odchudzanie i nic one nie pomogły. Pomimo, że kupowane w aptekach to w mojej ocenie są słabe i nie wiarygodne. Najlepszą metodą na pozbycie się kilogramów jest świadome odżywianie. Bo gdy umysł śpi to ciało tyje ? :)

---
http://www.emibig.com.pl

do ja :)

Napisz ile musisz schudnąć i skąd jesteś? Naprawdę nie wygospodarujesz np. godziny czy dwóch dziennie dla siebie? ja tez sie odchudzam, moze spróbujemy razem? :))

Sorry bardzo ale brak czasu to akurat słaba wymówka. Zawsze wygospodarujesz choć odrobinę. Możesz robić ćwiczenia z youtube tzw hiit - to trwa max jakies 20 minut. Poza tym schudnięcie to głównie dieta a ćwiczenia to tylko uzupełnienie.
Nie da się schudnąc bez wysiłku, więc albo chcesz i się starasz albo sobie w ogóle głowy nie zawracaj.
Wszystkie spalacze, lkarnityny, bio cla i inne tego typu badziewia od razu odrzuć, szkoda kasy.
Pij dużo herbaty zielonej, odstaw cukier, jedz wszystko, ale z umiarem.
Należy rozbujać metabolizm, więc tych kalorii powinno być około 1400-1600 w zależności ile ćwiczysz oczywiście.
Pamiętaj, że po jakimś czasie organizm się przyzwyczai więc musisz mieć z czego ciąć kalorie, a jezeli zaczynasz od 1000 kcal to nie bardzo będzie na czym przyciąć. Pod warunkiem oczywiście, ze chcesz schudnac zdrowo i z głową.
Powodzenia :)

skakać na skakance, robić brzuszki, skłony, przysiady możesz w domu :) gimnastyka jak z lekcji wf'u ale pomaga a na prawdę nie potrzebujesz na to nie wiadomo ile czasu :) Jak liczysz na diete cud, na zasadzie 'nic ze sobą nie zrobie tylko najem się magicznych specyfików' to się przeliczysz :) nic z tych pierdół reklamowanych w telewizji Ci nie pomoże. Piszesz, że jesz ostatni posiłek przed 19 ale co jesz wcześniej? Odstaw węglowodany, pieczywo. Ciemniejsze wcale nie jest zdrowsze bo dodają do niego karmelu jedz tylko to pełnoziarniste :), ziemniaki, słodkie i gazowane napoje (te kupne soki też bo wcale nie są zdrowe), herbatę, kawe... TYLKO woda! Musisz uzupełnić swoją dietę w białko, wapń i zdrowe tłuszcze ! Jedz zielone warzywa, strączkowe, jajka 2-3 białka dziennie, nabiał ale bardzo ograniczony, dużo ryb , drobiu i chudego mięsa. NO i przede wszystkim powinnaś wprowadzić suplementy diety ale raczej nie te tak promowane w tv :) I dobrze było by , żebyś znalazła chociaż 3 razy w tygodniu czas na trening interwałowy taki po 25 min :)

mleko z płatkami to słabe danie - mleko jest dla cielaków, nie dla ludzi a płatki najczęściej są kaloryczne, chyba, że jesz otręby.
Kup sobie "MonaVie RVL" który zastąpi Ci śniadanie i kolację, a obiad możesz zjeść normalny (zupa i sałatka bez kalorycznych sosów). DO tego przekąski między posiłkami typy jabłka czy marchewki. Dużo moich znajomych na tym schudło a ja jak nie mam czasu na śniadanie, rozpuszczam sobie MonaVie w szklance wody i już nie jestem głodna a wszystkie witaminy, minerały, kalorie itd dostarczam w ten sposób organizmowi, żeby z powodu głodu nie zjadał mięśni. Do tego trzeba pić dużo wody, żeby zawsze żołądek był pełny i skóra nawilżona. Woda to życie :) Moja przyjaciółka schudła w ten sposób 3 kg na tydzień, więc działa. Wiecej informacji znajdziesz na stronie mojej znajomej, która zajmuje się sprzedażą MonaVie: http://pl.monavie.com/rep/uryniuk
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Inne tematy z forum

Ona zupełnie nie ma ochoty na seks (4 odpowiedzi)

Jestem z dziewczyną prawie rok na początki związku wyjechała za granicę na 2 miesiące przed...

Nerwica i depresja - jak wyjść z tego stanu ??? (408 odpowiedzi)

Witam, Czy są osoby na forum,które zmagają lub zmagały się z nerwicą i depresją ???? Jak...

Co zaostrza łuszczycę skóry głowy? (4 odpowiedzi)

Ktoś może walczy z łuszczycą na skórze głowy? U mnie jest coraz gorzej, na tyle, że normalnie...