pytanie o przedszkole na Karczemkach

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Rodzina i dziecko
Witam, Czy ktoś z Państwa korzysta z usług przedszkola kalinowy Domek mieszczącego się w Gdańsku Karczemkcah na ul. Rumiankowa? zastanawiam się nad zapisaniem synka wiec będę wdzieczna za każda informację
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: pytanie o przedszkole na Karczemkach

polecam Punkt Przedszkolny Olusia na Borówkowej 10 w Karczemkach, rewelacja, kameralne miejsce, indywidualne podejście, super
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

mamy na osiedlu dużo punktów przedszkolnych, które działają już długo; Iskierka na ul. Maciejkowej przyjmują dzieci od 2,5 lat, Jaśminek na ul Jaśminowy Stok niedaleko Lewiatana ale tam przyjmują dzieci od roku do 3 lat są to miejsca sprawdzone i polecam je
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

a ja Iskierki nie polecam ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

rafał a czemu nie polecasz Iskierki?

mam radosne dziecko - zreszta nie jedno ... tryska energia i humorem ...
jednak zawsze po powrocie z iskierki bylo jakby przygaszone - odzyskiwalo wigor pozniej ...
zmiana przedszkola na inne pomogla znakomicie i odbieram usmiechniete dziecko
wiec cos tam musi byc na rzeczy -
pomijam pozytywna egzaltacje pan z przedszkola iskierki - na mnie to nie dziala, zachowanie mojego dziecka podczas odbierania z przedszkola pokazuje, ze cos jest nie tak
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

a może ktośma jakieś inne opinie na temat Iskierki?
Bo tylko jedna negatywna od razu ustawia wszystkich potencjalnych rodziców , którzy byliby zainteresowani oddaniem tam dziecka.

Ja wypowiem się na temat Kalinowego Domku bo tam uczęszcza moje dziecko. Z czystym sumieniem i w 100% mogę polecić to przedszkole. Kameralnie, domowo, przytulnie a przede wszystkim profesjonalnie wobec dzieci.
Mój synek chodzi tam z ochotą. Przez rok widzę duże postępy w jego rozwoju i relacjach z innymi dziećmi.
Naprawdę polecam :)

Ja również polecam Kalinowy Domek na Karczemkach! dzieci otoczone są dużą troską i uwagą, mój synek z wielką radością biegnie codziennie do przedszkola i nie mam wątpliwości, że czuje się tam świetnie:) dodatkowo nie mam wątpliwości, że Panie w bardzo profesjonalny sposób dbają o rozwój i edukację mojego synka.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Uważałabym na Jaśminka na ul. Jaśminowy Stok.
Miałam powierzyć Pani dziecko ale zrezygnowałam.

Mika a dlaczego? Może coś więcej na temat Jaśminka?

tu jest wątek na temat Jaśminka
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=483959&c=1&k=16#post8609608

Ja również nie polecam Iskierki, jak dla mnie to jedna wielka przechowalnia. Panie bardziej zajęte są własnymi sprawami niż dziećmi. Moje dziecko po przeniesieniu do innej placówki zaczęło chętnie chodzić do przedszkola, a o starym przedszkolu nie wspomniało ani razu.

Ja polecam Iskierkę z czystym sumieniem. Moja córka Helenka chodzi już 2 rok i tak jej tam dobrze, że ciężko ją do domu wyciągnąć ;). Uważam, że Panie przedszkolanki są fantastyczne: ciepłe, cierpliwe, oddane dzieciom- widać, że ta praca daje im wiele radości. Moja Helenka Je uwielbia! :) W tym przedszkolu dziecko ma wszystko czego potrzebuje tj. cudowną opiekę pani Madzi, Ani i Gosi, bardzo mądrze przekazywaną wiedzę, dużo zabawy i rozwijających zajęć (rytmikę, taniec, j.angielski, religię i gimnastykę). Jeśli chodzi o Panią dyrektor, to jest to osoba bardzo kontaktowa, życzliwa, kompetentna i przemiła...mogłabym tak długo wymieniać tylko w samych superlatywach!

Mam całkowicie odmienne zdanie co do ISKIERKI. Jeżeli Pani Madzia jest tak cudowną osobą i przedszkole jest takie super to dlaczego tej pani córeczka nie chodzi do tego przedszkola??? Schody porażka- jak widziałam jak tak małe dzieci same po nich wchodzą to się przeraziłam. Poza tym jak poszłam obejrzeć przedszkole to był tam ogromny bałagan- rzeczy porozrzucane, pełno piasku i papierków na podłodze i jakieś dzieci płakały same sobie zostawione w przedsionku gdzie jest takowa szatnia.
Córka moja tam nie chodziła ale ogólne wrażenie a byłam tam dwa razy jest fatalne.

MAMO, czytaj ze zrozumieniem. Proponuję najpierw przeczytać a potem komentować.
Helenka chodzi do tego przedszkola.

Życzę MAMIE znalezienia takiego przedszkola, gdzie będzie na jedno dziecko przypadała jedna wychowawczyni. Wtedy na pewno nie będzie płakać. Powodzenia!!!

Czytam ze zrozumieniem i napisałam swoje zdanie, a także zaznaczyłam że moja córka tam nie chodzi!

Dalej MAMO nie umiesz czyta.
Skoro jest napisane, że Helenka chodzi do Iskierki to dlaczego zadajesz pytanie Małgosi:
"Jeżeli Pani Madzia jest tak cudowną osobą i przedszkole jest takie super to dlaczego tej pani córeczka nie chodzi do tego przedszkola???"

A jednak kłania się czytanie ze zrozumieniem...

Cieszę się bardzo i gratuluję znalezienia lepszego przedszkola MAMO.

Wiesz co(przepraszam,że tak bezpośrednio) ... nie mam już cierpliwości do osób które próbują być na siłę mądre i inteligentne!!!
JA w przeciwieństwie do Ciebie umiem czytać ze zrozumieniem! Wręcz Ty masz z tym problem!!!
Zdanie a dokładnie zapytanie z grubą dozą ironii "Jeżeli Pani Madzia jest tak cudowną osobą i przedszkole jest takie super to dlaczego tej pani córeczka nie chodzi do tego przedszkola???" tyczy się
cudownej kadry przedszkolnej a dokładnie pani Magdaleny K.
A i jeszcze jedno- Jest duża różnica pomiędzy imieniem MAŁGOSIA a MADZIA!!!

MAMO droga, ja w przeciwieństwie do Pani, nie będę pisała na Ty, bo mam szacunek do innych.

Niewiedza te się Pani Mamie kłania, że aż przykro...
Jak może Pani Magdy córka chodzić do przedszkola Iskierka skoro osiągnęła już taki wiek, że MUSI chodzić do podstawówki???...

Ale szok, prawda?

Nie chce mi się już pisać na ten temat, bo widzę, że każda z nas ma swoje racje a do porozumienia nie dojdziemy.
A w tym wątku chodziło autorce o co zupełnie innego.

Pozdrawiam MAMĘ!

Ja wiem swoje a Pani swoje.
W każdym bądź razie ja nie polecam ISKIERKI! Moje wrażenia były bardzo negatywne przy dwóch wizytach w danej placówce.

Ja z czystym sumieniem polece każdemu przedszkole Iskierka . Moja córka chodzi tam już drugi rok, jest zawsze uśmiechnięta i pogodna kiedy ja odbieram. Kadra jest dobrze wykwalifikowana, panie zawsze uśmiechnięte i pomocne zgodzę się ze zdaniem Pani Małgosi w tym temacie.

Droga Mamo skoro Twoja córka nie uczęszczalą do tej placówki to na jakiej podstawie możesz wystawiać tak szczegółową negatywna opinie . Uważam że jest ona nieobiektywna. A z reszta widać sporo niejasności w Pani wypowiedziach. Bo po dwóch wizytach Pani doskonale zna całą kadrę? Po co się Pani w takim razie wypowiada nt tej placówki skoro brak Pani podstawowych wiadomości gdyż Pani dziecko nie spedzilo tam ani dnia. Nie może Pani podwazac zdania i wdawac sie w dyskusje w ten sposób z mamami, ktore osobiście znają kadrę i przedszkole Iskierka .

Ja Polecam :-D

Szczerze to znam prywatnie panie z kadry(dziewczyny się domyślają kim jestem), które same "delikatnie zasugerowały" posłanie mojej małej do innego przedszkola. Mam porównawczą skalę ,gdyż moje dzieci były w różnych przedszkolach u nas w dzielnicy (mam na myśli Kokoszki) a nawet w jednym żłobku.
Każdy ma prawo do swojego zdania.
Ja NIE POLECAM!!!

nie wierzę w to co czytam

same panie pracujące tam nie polecają tej placówki?? niezłą reklamę robią temu punktowi jeśli to prawda

Taaaa, jasne...
MAMA tak się zamotała w swojej antypatii do Iskierki, że już wymyśla głupoty.
Rozumiem, że każdy może mieć swoje zdanie i to szanuje, ale żeby takie niespójne rzeczy wymyślać - to już jest na prawdę dziwne.
Ciekawe, co w następnym poście wymyśli...

Nic nie wymyślę :) Pani jest zadowolona z opieki to super.
Ja potwierdzam swoją opinię i nie polecam ISKIERKI!!!

MAMO....
A gdzie ja napisałam, że jestem zadowolona z opieki???
Jestem mieszkanką osiedla a moje dziecko jest w gimnazjum, więc do Iskierki NIGDY nie chodziło.
W związku z tym jak mogłabym napisać jakąkolwiek opinię o tym przedszkolu?
Przeraża mnie tylko jak Pani się gmatwa w swoich osądach.

... a ja w dalszym ciagu odradzam ... polecam placowki panstwowe, znacznie lepiej sie sprawdzaja ...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

a ja polecam w 100%

ja też polecam Iskierkę :-)

Ja też polecam Iskierke :)))))

Ja polecam Iskierke-super miejsce. Kalinowy domek zniechecil mnie do siebie. Jak tam poszlam, na stole zobaczylam ostry noz na stole, mialam rowniez zastrzezenia do kadry...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Moje dziecko jest bardzo zadowolone z przedszkola-Iskierki. NIE WIEM skad sie biora te negatywne opinie. JAK sie synek dowie, ze nie idzie do przedszkola reaguje wrecz placzem. A jak za wczesnie przyjade po niego, to kaze mi przyjechac pozniej, albo musze czakac az sie wybawi. Ja jestem na tak!

Negatywne opinie biora sie stad, ze ktos moze miec inne zdanie. To co dla kogos jest normalne, dla kogos innego moze byc juz zupelnie inne w ocenie. Ja podtrzymuje swoja opinie i nie polecam. Moze dlatego, ze mam i mialem skale porownawcza, wiec wiem o czym mowie.

Ja też miałam skalę porównawczą z innym przedszkolem w okolicy i wiem, co mówię.

W pelni szanuje Pani zdanie i wogole go nie neguje, choc akurat do porownania uzylem przedszkoli poza nasza okolica.
Jednak zachowuje sobie prawo, do zachowania zdania odrebnego.

Inne tematy z forum

Psy bez smyczy mam juz dość! (240 odpowiedzi)

Codziennie wracam z dzieckiem z pozytywnej szkoły na Kokoszki i nie ma dnia abym nie musiała...

W co inwestować w XXI wieku? (26 odpowiedzi)

Witam, Dział dotyczy deweloperki i nieruchomości są oczywiście dobrym kapitałem, lecz nie każdy...

dobry stomatolog - kogo polecacie? (131 odpowiedzi)

jak wyżej, zależy mi na dobrym stomatologu (dobrym pod względem jakości usług i ceny), najlepiej...