pytanie o wózek

Temat dostępny też na forum: Kupię
witam zaczynam rozgląda si za spacerówką.
chciałabym aby była z przekładaną rączką lub siedziskiem. Macie jakieś modele godne polecenia?

Te które podobają mi się z wyglądu mają podnózek który mnie nie przekonuje, czyli zakończony akim wystającym elementem. Może rozwiejecie moje obawy jak dziecko jest małe to jak spi z podniesionym podnózkiem to ok, ale jak jest wieksze to przeciez całe nózki nie mieszczą mu sie na podnówku i co wtedy kładzie nogi na tym wystajacym elemencie a reszta nów gisi w powietrzu? czy jest wtedy jakies rozwiazanie na to?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: pytanie o wózek

aa i zalezy mi na dużych pojedynczych kółkach

znalazlam takie. moze ktos ma i poleci?

Quatro monza
Wózek Spacerowy X-LANDER X-MOVE

Ja na razie wybieram wózek głęboko-spacerowy, ale też patrzę głównie na część spacerową, i też wszystkie wózki mają taką dziwną część wystającą z podnóżka. Patrzę tylko na spacerówki z tych większych, nie parasolki. I z tych "czołgów" na pompowanych kołach niestety wszystkie mają takie wystające zakończenia podnóżka. Wybrałam po prostu wózek z najdłuższą częścią spacerową (102cm powierzchni spania). Mam nadzieję że wystarczy do czasu gdy dziecko ukończy 2-2,5 roku.

Ja chodziłam z miarką i mierzyłam w sklepie wiele rodzajów wózków. Z ciekawości mierzyłam też parasolki oraz typowe spacerówki i żadna nie miała tak długiej powierzchni spania.

a jaki to wozek?
chociaz takjak mowie ten podnozek mnie przeraza nie chce sytuacji zeby potem dziecko musialo spac z nogami w dol bo nie bedzie sie miescic do tej durnej barierki

Coletto Florino Carbon. Ale Camarello też ma takie same wymiary. Też nie chciałam żeby dziecko spałoz nóżkami w dół, ale innych podnóżków nigdzie nie widziałam. Mysle ze przy tej dlugosci spacerowki nie bedzie musialo spac z nozkami w dół no i ten wystający element nie jest taki wystający (jest miękki, wystaje na ok 3cm). Przy pierwszym dziecku mialam spacerowke o standardowej długości spania, było to tylko 86cm a dziecko było z tych bardzo wysokich i szybko zrobil sie problem ze spaniem. Musielismy dorobić stelaz na nozki chalupniczo z aluminium (!). Dziecko w dzien spalo tylko w wozku wiec nie bylo wyjscia.

My mamy quatro monze. Ma dwa podnozki jeden do pozycji lezacej bez barierki ktory sie pozniej opuszcza i pod spodem jest drugi rozkladany pod nozki dla wiekszego siedzacego dziecka. Super sie rozklada, ma duza budke zaslaniajaca prawie calego maluszka. Niestety ma slabe kola, za male z przodu i na piance w zwiazku z czym jest bardzo twardy. Trudno sie go prowadzi po dziurach ma problemy z podjezdzaniem pod kamyki.

a to nie ma co bo my do przedszkola corki mamy bardzo nierowna i dziurawa droge

polecono mi bebetto nico albo camarelo Eos ktoś ma? poleci?

i jeszcze jedo fyn podobno ma przekladana raczke

https://www.olx.pl/m/oferta/emmaljunga-mondial-skorzana-trojmiasto-kurier-CID88-IDiftw3.html?code=f516156713

Inne tematy z forum

Ciemieniucha - skuteczne metody (51 odpowiedzi)

Może doradzicie coś skutecznego na ciemieniuchę. Moja mała ma na środku główki cały placek....

Jaki wozek wybrac? (82 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

Pytanie o wynajem (32 odpowiedzi)

Mam pytanie jesli wynajmuje mieszkanie rodzinie a umowę najmu podpisze tylko 1 osoba. To gdzie...