reklamacja towaru w salonie VINOTTI - Gdańsk Matarnia
Rozczarował mnie sklep VINOTTI !!!!.Po roku od zakupu kosztownego kompletu wypoczynkowego złożyłam reklamację, ponieważ ujawniła się wada materiału. Nie było to spowodowane użytkowaniem, a błędem w materiale. Mając komplet dokumentów, rachunek, gwarancję i kartę stałego klienta udałam się na Matarnię złożyć reklamację. Pracownicy sklepu mało zorientowani w składaniu reklamacji w końcu stworzyli wniosek, wysłali do centrali i kazali czekać 2 tygodnie na rozpatrzenie, wspominając przy tym, żeby się nie denerwować, bo zapewne zostanie uwzględnione to, że jestem stałą klientką i dokonywałam różnych zakupów.
Po 2 tygodniach otrzymałam w sklepie informację, że producent nie uwzględnia reklamacji, ponieważ jest to wina użytkownika.Sprawdziły się wcześniejsze przypuszczenia i opinie krążące w internecie o braku uwzględniania reklamacji przez VINOTTI. Pracownicy rozłożyli ręcę i stwierdzili, że teraz to mogę się jeszcze odwoływać ale już bez ich pośrednictwa. ŻENADA!! Żeby całkowicie człowieka zdenerwować, Pani zaproponowała kolejne zakupy - bo akurat był "miesiąc bez VAT" i miałabym całkiem dobry upust! Myślałam, że się rozpłaczę, bo nie miałam siły na awanturę i totalny brak ZROZUMIENIA
Po 2 tygodniach otrzymałam w sklepie informację, że producent nie uwzględnia reklamacji, ponieważ jest to wina użytkownika.Sprawdziły się wcześniejsze przypuszczenia i opinie krążące w internecie o braku uwzględniania reklamacji przez VINOTTI. Pracownicy rozłożyli ręcę i stwierdzili, że teraz to mogę się jeszcze odwoływać ale już bez ich pośrednictwa. ŻENADA!! Żeby całkowicie człowieka zdenerwować, Pani zaproponowała kolejne zakupy - bo akurat był "miesiąc bez VAT" i miałabym całkiem dobry upust! Myślałam, że się rozpłaczę, bo nie miałam siły na awanturę i totalny brak ZROZUMIENIA