rekrutacja nabór do przedszkoli państowych na rok 2012/2013

witam zachęcam do pisania na temat rewkrutacji na sezon 2012/2013 do przedkoli jak coś wiecie dajcie znać
ja jestem z przymorza się chętnie poznam opinie na temat tutejszych przedszkoli
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: rekrutacja nabór do przedszkoli państowych na rok 2012/2013

Sara a próbowałaś do 13 na zaspie?- opłaty 600złmiesięcznie. Dwa tygodnie temu jeszcze do mojej koleżanki dzwoniliże są miejsca - mimo że na ich stronie było napisane że rekrutacja zakończona
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Agitka - a w jakich okolicach szukasz prywatnego przedszkola? Bo ja też szukam - ale mnie interesuje Żabianka, Zaspa, Przymorze.

Nawet nie będę składała żadnych odwoływań czy brała udziału w II "selekcji" - w d.. mam ten chory system. Myślę że dobre prywatne przedszkole też się znajdzie.

Ps.czy wy tez musiałyscie dostarczac np rmua przed rekrutacja?

z odwołań raczej gówienko się uda ;)

słyszałam od jednej Pani dyrektor osobiście, że nie liczy się nic, bo ona wybiera sama dzieci, które się dostaną na wolne miejsca ;)
także może liczy się koperta? :D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

no wiesz do podstawówki fo przyjmą tylko zalezy gdzie bo jak na nowych osiedlach niektorych to niema szkoł żadnych więc juz sie martwia co zrobia.
my tez piszemy odwolanie moze asie uda.
pozdrawiam

tak tylko - my sie nie dostaliśmy
zdziwiona nie jestem
rąk nie załamuję
u nas na m-ce było 4,2 dziecka

na miejsce w 4 latkach za rok nie mam szans bo naboru nie będzie
to samo w 5 latkach za dwa lata

dobrze że do podstawówki przyjmą
yyy
chyba
;)))

ale ja mam pretensje do rządzacym ale te stare kwoki w przedszkolach "swoich" jakos zawsze wcisną więc ten system do zaden system i tyle!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

TO ZOSTAJESZ BEZ RĘKI. Bo mimo, że człowiek może ingerować w ten system, jak w każdy inny, to rekrutacja do przedszkoli jest za delikatną sprawą, żeby sobie urząd mógł pozwolić na taką ściemę.
A co do afer, to są one nakręcane przez ludzi niezadowolonych. takie mamy czasy i takie prawo jakie jest, tworzą je ludzie w rządzie a nie w mieście. przypominam, że rząd sami wybieramy, więc jak ma ktoś jakieś ALE to proszę mieć pretensje do rządzących. Urzędy są do wykonywania pracy wg ustaw, rozporządzeń itp.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

nie ma zadnej elektornicznej rekrutacj! Moze i system dzieli dzieci wg kryteriów ale dam sobie ręke uciac ze dzieci wybierane są przez dyrektorów przedszkoli i tyle.

Mlao w tej panormie powiedzieli a była tam dzis ostra afera w 84.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Do którego , tego na Jagiellonskiej?

no ja widziałam na liscie, bo dzisiaj szłam z odwołaniem dziecko-wnuczka pracownika tegoż przedszkola-zapewne z elektronicznej rekrutacji akurat-wielka sciema!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Aha i oczywiście żaden z rodziców nie ma orzeczenia o niepełnosprawności, mała nie jest dzieckiem adoptowanym itp.

A jak wytłumaczyć to, że mojej koleżanki córka dostała się do państwowego przedszkola na przymorzu, a ona nie pracuje, dzieciak jest z pełnej rodziny i nie ma rodzeństwa??

Dziewczyny na którym kanale jest panorama w której ma być mowa o morenowym przedszkolu?

pisalam pare postow wyzej dla mnie tez sa to chore przepisy moje dziecko dostalo sie z pierwszego wyboru, dodam ze jestem udokumentowana samotną pare pare lat juz po rozwodzie -2.5.Nie pracuje dorabiam i moje dziecko sie dostalo bez problemu jak widac rodzic nie pracujacy tez ma szanse i nie musialam zasw z zakladu pracy dostaraczac....

wiecie co...
nie zazdroszczę, bo nie...
ale płakać mi się chce....
człowiek chce wrócić uczciwie do pracy a nie może...
bo...
1) dziecko nie dostało się do przedszkola państwowego
2) na prywatne nie stać
3) na nianię nie stać
2 i 3 nie stać bo się nie pracuje...
Paranoja :(

Nie wiem co mam robić załamana jestem :(
jak dzisiaj byłam w jednym z przedszkoli to Pani (chyba nie dyrektor - może jakaś wice) powiedziała, że przecież są nianie i prywatne przedszkola i nie ma co narzekać.

Ręce opadają :(

marta wszedzie wybierają z własnego widzi mi się. Ta cała rekrutacja to jeden wielki szit. Same panie w wydziale edukacji powiedziały ze pseudo samotne matki są bezkarne i kazda moze odmowic okazania papierów ze sanp. alimenty ustanowione , ponoć nie ma takiego prawa nakuzujacego i mogą się na to powoływać.a ze w przedszkolach nie egzekwują to druga sprawa.
poza tym myslenie ze nic to nie da nie prowadzi do niczego...kto ma walczyć o nasze dzieci jak nie my?

nic to nie zmieni ja w zeszłym roku walczyłam ,żeby syn się dostał do 3-latków na Morenie i co i guzik,dyrektorka przedszkola nr 75 ma w nosie bo jest tylu chętnych,że się nie szczypie,poza tym moim zdaniem wybiera sobie według swojego widzimisie,i nie sprawdzała w zeszłym roku samotnych matek ,szkoda słów.A w tym roku syn się nie dostał do 4-latków bo był aż dwa miejsca ,tak więc nie miał szans,w zeszłym nie miał to w tym już wogóle.A za rok będę miała problem z córką,która będzie miała 3-latka i też się pewnie nie dostanie bo jak się nie dostał syn to jakim cudem dostanie się córka... . I jak potem te dzieci mają sobie radzić w szkole jak są wyrwane z domu bez żadnego przygotowania,bo do przedszkola się dziecko nie dostało.Zawsze można wysłać do prywatnego tylko ceny są powalające przynajmniej na Morenie.

No właśnie?

jolga a co sie tam dzieje??

dzis o 18.30 w panoramie reportaz na temat przedszkoli na MOrenie a głownie 84!

zalecam nagłaśniajcie niesprawiedliwość rekrutacji na Morenie!!! piszcie pisma do Wydziału edukacji, prezydenta! ja swoje juz zawiozłam! Im wiecej nas tym lepiej ! Bo za rok nasze dzieci też nie mają szans jako 4 latki!!! tak dziś uslyszałam w 3 placówkach zanosząc odwołania!

Inne tematy z forum

pozew o rozwód (18 odpowiedzi)

napiszcie mi proszę adres gdzie składa się pozew i mam pytanie, czy na rozprawę koniecznie muszę...

kaszubski park miniatur byl ktos? (55 odpowiedzi)

Warto?

porod w słynnym szpitalu w wejherowie ---byl najwieksza pomyłką!! (214 odpowiedzi)

Moja ciaza przebiegala bez komplikacji, mialam urodzic dziewczynke,cieszylam sie ogromnie!!!...