rekrutacja nabór do przedszkoli państowych na rok 2012/2013

witam zachęcam do pisania na temat rewkrutacji na sezon 2012/2013 do przedkoli jak coś wiecie dajcie znać
ja jestem z przymorza się chętnie poznam opinie na temat tutejszych przedszkoli
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: rekrutacja nabór do przedszkoli państowych na rok 2012/2013

Dziewczyny byłam wczoraj na dniach otwartych w przedszkolu na morenie przy ul. Magellana i ja już nie chcę innego przedszkola;D Jestem pod wrażeniem, sale olbrzymie, nasłonecznione, bardzo dużo fajnych i rozwijających zabawek, gier planszowych itp., plac zabaw bardzo duży i praktycznie przy samym lesie. Rozmawiałam z wychowawczynią tej najmłodszej grupy i widać, że ta pani jest naprawdę z powołania. Bardzo ciepła i sympatyczna kobieta, zrobiła na mnie niesamowicie miłe wrażenie. Teraz tylko pozostaje mi się modlić o to, żeby synek się dostał! Oglądałam mnóstwo przedszkoli prywatnych na morenie, ale żadne mi się nie podoba :( Przedszkola zrobione na zasadzie połączenia dwóch mieszkań, sale małe i ogólnie wszystkimi prywatnymi jestem załamana :(((
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

haslo pamietam a z tym loginem to wiedzialam tylko,ze na pewno nic nie wymyslalam sama:)dzieki:)

zgadza się - login to pesel dziecka :) hasło sama ustalałaś :]

login, to o ile się nie mylę, pesel dziecka ;)
także sprawdź
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

a ja nie pamietam jaki mialam login i teraz lipa,jak sprawdze wyniki?:/

W innych sprawach są strajki, głodówki, a o przedszkola i szkoły nikt nie walczy. A przecież nas rodziców są miliony. W innych miastach nie jest lepiej!

Może trzeba by napisać jakiś protest lub prośbę o wybudowanie/ otworzenie przedszkoli na nowych osiedlach (wtedy te w centrum też będą luźniejsze) i pozbierać podpisy. Potem złożyć to do radnych lub nawet Prezydenta.

Czy ktoś się na tym zna i może coś podpowiedzieć? Zacznijmy działać!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Tę statystykę najlepiej byłoby wysłać do Pana Prezydenta Adamowicza, żeby zobaczył co dzieje się w naszym mieście. Pozamykali przedszkola, nowych nie budują. Skandal!
To samo ze szkołami. Mają plany zamknąć 29 szkół podstawowych. A co z budową nowych na rozwijających się osiedlach??? Jakoś nie powstają!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

ja jestem załamana w piatek uświadomiłam sobie ze nie mam szany zeby moje dziecko się gdzies dostło teraz szukam prywatnego przedszkola:(
wogole ciała dałam mogłam zrobić inaczej i patrzec na statystyki i złożyć tam gdzie jest najmniej w przedostatni dzień, a nie wybierac takie jakie chce do którego i tak pewnie nia mam szansy zeby dzieicak się dostal.

A są możena forum mamy które zdeklarowały przedszkole 63 na Zaspie jako placówkę I wyboru?

Dzięki Agusia:):)

Pewnie w dniu ogłoszenia wyników odblokują stronę i po zalogowaniu będzie informacja czy się dziecko dostało czy nie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dziewczyny ponawaim pytanie.

Czy aby sprawdzić wyniki - będzie podany nowy link dla rodziców - bo w chwili obecnej nie można się zalogować.
Dzięki za odpowiedź:)
Aga

ja zapisalam syna do Doliny Smykow na Michalowskiego, rupa 3 latkow ma liczyc 25 osob z czego pierszenstwo ma rodzenstwo dzieci uczeszczajacych juz do tego przedszkola Pani dyr mowial ze zostaje jakies 10 miejsc a podac z pierwszej preferencji chyba z 60. Licze na cud bo jestem udokumentowana samotna matką pracujacą wiec zobaczymy,,,, ktos zapisal dziecko na "kwadrat" do przedszkola i przy zajezdni w strzyży może niech sie wpisze

oczywiscie wypisalam dziecko z tamtad w polowie roku i zostal w domu a potem do zerowki wczesniej poszedl i zostaje na drugi rok takie moje rozwiazanie bylo :) ogolnie czego sie dowiedzialam niedawno to ze polowa przedszkola tego byla zgloszona do prokuratury. ale tam z nimi nie wygrasz. maja znajomosci gdzie trzeba.

Hej dziewczyny :)
1. Czy któraś zdeklarowała przedszkole 63 jako I wybór?
2. I czy któraś dzisiaj przed 15 zaglądała jak kształtowały się statystyki jeżeli chodzi o I preferencję w tym właśnie przedszkolu?

3. Czy strona dla rodziców na której będzie można sprawdzić wyniki pojawi się dopiero 23.04.12? ( bo ja nie mam już dostępu tylko informacja że rekrutacja zakończona)

Dzięki za odpowiedź
Aga

Karne krzesełka może są OK, ale czemu w toalecie? :/

A co do stronki vulcana, to obecnie nie można podejrzeć już statystyk, a szkoda.

tylko nie do 57 tam dzieci sa zamykane w toalecie za kare (sa tam specjalne karne krzeselka). strofowane i wydzieraja sie na dzieci z byle powodu. cos strasznego.

Ale macie szybk wyniki!

My w Gdyni dopiero 25 maja:/
Nie wiem nad czym będą tak debatować długo.

dzisiaj do 15:00 zapisy jak patrze na statystyki to aż mi oczka z orbit wychodza .... ciekawe ile miejsc zabraknie
a tak wogole jakie sa prywatne przedszkola ale przedszkola nie punkty opieki
przymorze, żabianka, oliwa....

jj tylko do pierwszego

Inne tematy z forum

Dobry ortodonta (28 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

Jakie zabawki edukacyjne polecacie? (32 odpowiedzi)

Chcę kupić jakieś zabaweczki Amelce ale nie mogę się zdecydować co jej kupić, za dużo tego...

przedszkole "Zielona Dolina" na Jasieniu (6 odpowiedzi)

Czy ktoś mógłby podzielić się swoimi opiniami na temat tego przedszkola? Jak personel, warunki,...