remont - gdzie kupować materiały

jak w temacie, przez interent ? markety typu castorama,, obi czy salony np łazienek ?
czy długo czekaliście na zamawiane płytki, meble łazienkowe itp ?
nie mam gdzie składować płytek, wanny i innych a podobno nie wszystko dostaje się od ręki,
jakie macie doświadczenia ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: remont - gdzie kupować materiały

Ja osobiście polecam sklepy które się tym zajmują, np wszelkiego typu płytki polecam kupić w sklepie z kafelkami np. Chemia - kupilismy tam prawdziwy pierwszy gatunek taniej za m2 niż w casto, leroy, praktiker a w tych marketach sa pierwsze gatunki ale dla nich czyli nierówne :/ dotego jesli kupuje w takim sklepie (np. wspomniana chemia, ale są też bekaro czy jakoś tak i coś jeszcze - bw Gdańkiu nie wiem co jest w Gdyni) można wynegocjować dobrą cenę, zakupić wszystko co jest potrzebne - klej i te de :)
Jeśli chodzi o sanitrariaty ja kupiłam wszystko w sklepie k&m na zaspie i cenę za wszytsko miałam lepsza niż ze zniżką pracowniczą kolegi w merkecie budowlanym :) ale wiem ze w bekar - czy jak ten sklep się nazywa są też sanitariaty :) pojezdzij, popytaj - nie krępuj sie negocjować ceny :D i nie polecam przez internet zamawiać np płytek bez obejrzenia ich - kolor zależy od ustawień monitora ;)

meble do lazienki czy kuchni zamawiałam u ludzi spoza gdanska - elblag, mają o wieeeeele tansze ceny :) za komplet szafka pod umywalkę i słupek zapłaciłam u Pana spoza Gdańska tyle ile chcieli za jeden mebel w Gdańsku :)
Polecam wybrać się na gielde w pruszczu tam się wystawiaja :D

Ja kupowałem płytki w marketach.
O ile do płytek łazienkowych (podłoga i sciany) nie mam zastrzeżeń, to płytki na podłogę w korytarzu i kuchni były totalnie skopane wymiarowo (pisałem o tym na Forum).
Markety mają swoje plusy. Jednym jest zazwyczaj większa powierzchnia magazynowa, co oznacza, ze więcej towaru jest dostępne "od ręki" i nie trzeba czekać na jego sprowadzenie.
Drugim, szczególnie istotnym w przypadku płytek, plusem jest fakt, ze przy porównywalnych cenach w markecie wychodzi taniej, bo jest mniej "odpadu".
Wiadomo, ze płytki zawsze sie kupuje z zapasem. Po skończeniu remontu, niewykorzystane można w markecie oddać. Nawet pojedyncze sztuki.

Z tego też względu elementy np. instalacji kupuję również w marketach. Nie zawsze jestem w stanie przewidzieć ile np. kolanek i z jakim kątem muszę kupić a biegać potem po jedną brakującą złączkę bywa upiardliwe. Dlatego wolę kupić z dużym zapasem a potem niewykorzystane oddać.
Aczkolwiek w tym przypadku małe osiedlowe sklepiki budowlane często też są skłonne do dogadania ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

dzięki, czyli opinie podzielone,
szukałam własnie sklepów innych niż markety z kaflami, sanitariatmi itp ale google doprowadził mnie do dwóch zdecydowanie dla mnie za drogich (np 180 zł/m2)
ta Chemia to Kowale czy Przymorze ?
może ktoś jest w stanie polecić jakiś sklep bliżej Gdyni, Rumii ?

Inne tematy z forum

wiertarko wkrętarka jaka? (37 odpowiedzi)

Czy jest może jakaś wiertarko wkrętarka, która nie kosztuje dużo a jest godna polecenia? Chodzi...

Panele winylowe (3 odpowiedzi)

Podłoga winylowa podbija Europę u nas znana m.in w hotelach, restauracjach, biurach, czemu boimy...

Farby do ścian i sufitów- proszę o poradę (127 odpowiedzi)

Witajcie Proszę o pomoc- muszę wymalować mieszkanie, swoje pierwsze, mam dość skromny budżet i...