restaturacja Hipodrom

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
czy ktoś robił wesele w restauracji Hipodrom? proszę o opinie.
Jaka obsługa, jedzenie no i w ogóle klimat. Z góry dzięki
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: restaturacja Hipodrom

Ja mam zarezerwowany termin wesela właśnie w "Hipodromie" na 12.06, jeśli nadal będziesz zainteresowana to opowiem, tyle że to jeszcze 3 miesiące. Moja koleżanka robiła tam wesele, ale to było parę lat temu, a w zeszłym roku zmienił się właściciel, więc wszystko wygląda inaczej.

Ja mam zarezerwowany termin na 26. czerwca, po wszystkim chętnie opowiem jak było.

czy naprawdę nikt nie robił tam wesela? proszę o pomoc.....
mam też pytanie do Niuni i Fumico, czy ktoś Wam ten lokal polecał? pozdrawiam

Ja tak jak napisałam bawiłam się tam na weselu, ale zmienił się właściciel i nie można tego porównywać. Nikt mi nie polecał tego lokalu, po prostu poszłam, obejrzałam zdjęcia które pokazała szefowa i trochę w ciemno zarezerwowaliśmy. Tyle, że na podpisanie umowy pojechaliśmy z ciotką mojego narzeczonego która pracuje w gastronomii i jest zorientowana na co zwracać uwagę. Rezerwowaliśmy na czerwiec w listopadzie więc trzeba było się decydować, bo część terminów było zajetych nawet już na sierpień. Pozostaje mieć nadzieję, że wybraliśmy dobrze i będziemy się dobrze bawić.

NiuniuB dziękuję za informacje, czy na coś szczególnego trzeba zwrócić uwagę podpisując umowę z lokalem? proszę o pomoc, idę jutro na rozmowę, pozdrawiam

Musisz się dopytać dokładnie o koszty bo u nas cena była 120/os, ale trzeba jeszcze doliczyć 500zł. za obsługę. Jak byłam pierwszy raz na rozeznaniu dostałam przykładowe menu, ale jak poszliśmy podpisać umowę to menu się zmieniło i jeden posiłek zniknął, więc przypomniałam o tym i we właściwej umowie mamy go z drobną zmianą.

Opowiedz jak było na rozmowie :)

no nie...... dwa razy pytaliśmy, czy w cenie 120/os jest wliczone wszystko (np. obsługa kelnerska...) i pani powiedziała, że tak. Okropność. Oczywiście, opowiem jak było :-)) na razie jestem w bojowym nastroju :-)) czy wszyscy muszą kręcić????

cześć, na rozmowie było całkiem miło, naprawdę. Menu nam się spodobało, zastanawiamy się który wariant wybrać. Sala podobała się nam od początku, i wczoraj nie zmieniliśmy zdania. NiuniuB jeżeli chciałabyś zobaczyć salę przygotowaną na wesele - to właśnie dzisiaj jest taka możliwość. Dzisiaj jest tam wieczorem wesele. My niestety nie możemy :-(
Pozdrawiam i życzę dużo sił na najbliższy czas :-)))

No to super. My też jak obejrzeliśmy to nic innego już nie szukaliśmy. Fajnie, że po rozmowie jesteście zadowoleni i mam nadzieję, że Wy i my będziemy wspominać miło wesele. Pozdrawiam :)

Zwroc jeszcze uwage na napoje zimne i gorace. Potrafia po fakcie niezle podpic cene. Najlepiej jak sa skalkulowane w ilosci NIEOGRANICZONEJ.
Zycze szczescia!!!

W umowie jest napisane, że kawa, herbata bez ograniczeń, a zimne napoje w ilości 0,5 l/os. wliczone w cenę, czyli żadnego dopisywania do rachunku :)

tak, jest wyrażxnie napisane, że kawa i herbata bez ograniczeń, + O,5 l wody mineralnej+ 0,5 l soku na osobę, wg mnie bardzo OK

a będziecie mieli osobny stół na owoce i ciasto? na zdjęciach wygladało super :-))
czy macie swoich muzyków/DJa? czy może poleconych przez Hipodrom? my jesteśmy właśnie na etapie szukania fajnego DJa, który może poprowadzić zabawę i rozruszać towarzystwo... pzdr

Wcześniej nawet nie myślałam o stole na owoce, ale po obejrzeniu zdjęć musi być. Zespół mamy już sprawdzony, grali u znajomych, więc nawet nie pytałam czy w restauracji jakiś polecają. A Wy na kiedy zarezerwowaliście termin?

Czy był ktoś obejrzeć jak wygląda wystrój sali "na żywo", w ubiegła sobotę? (ja niestety nie mogłam).
Może możecie polecić jakiś fajny zespół?

byłam w piątek, kiedy ustawiano stoły, ale nic poza nimi nie było (typu obrusy, świczniki), ale oglądaliśmy zdjęcia z poprzednich imprez i wyglądało na to, że jest całkiem fajnie (zwłaszcza stolik z owocami i dekoracje z owoców, które stoją przed Młodymi), kilka zdjęć jest też na stronie www.kms.sopot.pl/hipodrom
my szukamy DJa

Zdjęcia widziałam, na zdjęciach rzeczywiście wszystko wygladało bardzo ładnie, oby tak było również "na żywo". Czy trzebal iczyć się z dodatkowymi kosztami wystroju sali? Jakiego rzędu są to kwoty?

podstawowy wystrój (tzn obrusy, serwetki, świeczniki, kwiaty i owoce przed Młodymi) jest wliczony w cenę, chyba że chcecie jakieś balony, serpentyny itd to chyba na własną rękę

U mnie w umowie jest napisane, że owoce są powierzone przez zleceniodawcę.

tak, ale w prezencie od lokalu jest dekoracja tylko przed Młodymi z owoców ( na zdjęciach były jakieś łabędzie z arbuzów, serca z winogron), myślę, że Wy też to macie. Pozostałe owoce oczywiście trzeba kupić samemu :-)

NiuniaB piszesz, że wesele masz 12 czerwca, kiedy podpisywałas umowę? CZy dokonałas juz wszystkich uzgodnień? Ja wesele bedę miała 26 czerwca, czy powinnam juz przypomnieć sie p. kierowniczce (ostatni się z nią widziałam przy wpłacaniu zaliczki :). Pozdrawiam.

Fumico ja też widziałam się ostatni raz z kierowniczką gdy wpłacałam zaliczkę, a było to w listopadzie. Powiedziała, że w maju zadzwoni żeby się spotkać i omówić szczegóły. A tak poza tym to też pierwsza nasza data miała być 26 czerwca, ale mieliśmy w tym dniu wyjeżdżać więc przełożyliśmy na 12 czerwca (chcieliśmy przełozyć na 19 czerwca, ale wyścigi konne sie odbywają). A jak już zarezerwowaliśmy lokal i kamerzyste to okazało się że wyjeżdżamy na początku lipca i tak został ten 12 :)

tak? no popatrz :) Jak zaliczkowaliśmy to własnie Pani kierownik nie wiedziała czy 26 nie bedzie wyścigów, więc żyliśmy jeszcze parę dni w stresie :) Pozdrawiam.

a ja mam 4 września, mam nadzieję, że będzie ciepło i słonecznie, bo tak naprawdę chciałam zawsze mieć ślub w maju albo czerwcu, no ale nie wyszło....pocieszam się , że początek września to też jeszcze lato ;-)
NiuniuB jeśli mogę spytać - gdzie wyjeżdzacie, przepraszam za wścibstwo, ale zbieram wszelkie pomysły - związane z weselem, te odnośnie podóży też :-)))

To nie będzie podróż poślubna, tylko my kochamy rajdy samochodowe (oczywiście jako kibice) i właśnie w zeszłym roku 26 czerwca odbywał się rajd w Olsztynie, więc myśleliśmy, że w tym roku też będzie w czerwcu, a jak zarezerwowalismy to okazało się, że w lipcu. Jeśli będziemy jechać większą grupą to może połączymy to z urlopem i zostaniemy jakiś czas na Mazurach. Planujemy też zwiedzić "Wilczy szaniec"

Fajny lokal ale mały

NiuniuB i Fumico !
przypominam się z prośbą o wrażenia z Waszych wesel w Hipodromie. Tak właściwie to już całkiem niedługo :-))
Życzę więc wszystkiego najlepszego i jak najmniej stresu, a jak najwięcej radosnego przeżywania Tych Niezwykłych Chwil :-))
możecie pisać na tori75@wp.pl
z góry dzięki

Za tydzień napiszę jak było, a teraz mam wielkiego stresa :)

Ja też się już stresuję ale narazie tylko na myśl o tym, że to juz tak blisko :) nie jest to jeszcze ciągły stres :)
NiuniaB na ile osób robicie wesele? zaczynam się martwić, że będzie za mało miejsca do tańczenia...
Pozdrawiam, trzymaj się ;)

Wesele robimy na 55 osób, więc raczej miejsca nie zabraknie. A stresik to mnie dopada od czasu do czasu, ale to już tylko 6 dni zostało, więc ten tydzień będzie szybko leciał. Pozdrawiam :)

55 osób to tak jak u mnie, tzn. jeszcze dokładnie nie wiem ale ma być właśnie ok 52-57 osób. To, że goście się zmieszczą to napewno ale czy wystarczy miejsca na zatańczenie walca?
Życzę powodzenia w kontaktach z szefową :) i duzo śłońca.

Byłam tam na weselu i było około 70 osób, więc myślę, że przy 55 będzie ok. A co do szefowej to mam nadzieję, że nie wywinie żadnego numeru :)

rt

Grałem tam na weselu i to niedawno, jedzenie super ale szefowa juz o 20 nawalona i terguje sie o każdą złotówkę, miła obsługa i fajna atmosfera ale szefowa potrzebuje chyba jurnego mokłosa który wybzykał byy ją

Tak czytając wasze posty jestem nieco w szoku! w zeszłym roku miałam wesele ,lecz w centrum Gdyni, w dośc nowym lokalu bo moze ma z cztery lata.na pułaskiego 6 w" ancora bistro". lokal jest po prostu super,elegancko i czysto ,a szef wspaniały człowiek. Jedzenie natomiast pyszne i inaprawde dużo. cena za osobe 120 zł.w tym cztery rodzaje miesa na obiad ,w nocy dwa posiłki gorące, napoje ,kawa cherbata do bólu,owoce w CENIE!!! i nie tylko przy parze młodej ale na wszystkich stołach!, przepiekne kompozycje kwiatowe wykonane przez zone szefa tez na wszystkich stołach!! i wystrój sali tez w cenie(balony ,serpentyny itp.) i to jak udekorowane !! Za obsługe tez nic nie płacilismy,obsługiwali nas ,aż do białego rana.jedyne co mielismy swoje to alkochol i ciasta.Dlatego dziwie sie dziewczyny czemu wybieracie miejsca w których trzeba dopłacać?? ..tak tylko dla formalności ..przjedżcie sie do tego lokalu i pogadajcie z szefem zobaczcie zdjecia i spytajcie co jest wcenie.Apeluje do tych dziewczyn które chciałyby jeszcze cos zaoszczędzić..wiem cos o tym.I chociaż teraz muszę spłacać tzw.pozyczke weselną to jednak wiele zaoszczędziłam ,a wesele miałam niesamowite!!! pozdrawiam agnieszka

NiuniuB. o której masz ślub ? w sobotę przed południem nie będzie mnie w Gdańsku, ale jeśli zdążę wrócić to chętnie przyjdę. Może napisz na email.
Trzymaj się :-))))

wyslalam :)

Cześć dziewczyny, jestem już po :) Szkoda, że tak szybko się skończyło. W restauracji jedzenie dosyć dobre, ale nie żadna rewelacja, ładnie podane, obsługa bardzo miła, ale jak dla mnie to trochę za wolna. Żadnych wpadek z ich strony nie było, poza jedną małą, nie dogadaliśmy się dokładnie, kiedy zabierzemy jedzenie, alkohol, napoje, które zostaną, okazało się, że musimy zrobić to rano przy wyjściu. Wyszła mała lipa, bo nie było czym zabrać tego wszystkiego, wszyscy pili i swoje samochody zostawili do rana i wracali taksówkami. Jedna kuzynka nie piła, więc wódkę i napoje zabrała swoim samochodem. Jak macie jakieś pytania to czekam :)

NiuniaB wszystkiego najlepszego!

latem organizujemy obiad weselny w Hipodromie i mam kilka pytań.

Czy dekoracje są od restauracji??
Czy, jeśli przywoziliście własne jedzenie/napoje, to jak wyglądało ich podanie na stoły i kiedy dostarczaliście te rzeczy?
Kiedy spisać umowę?
Na co trzeba zwrócic szczególną uwagę przy spisywaniu umowy?

Będę wdzięczna za odpowiedź:-)

My rezerwowaliśmy lokal na czerwiec w listopadzie i wtedy spisaliśmy umowę. W umowie wszystko najważniejsze jest wyszczególnione. Napoje, alkohol i owoce przywieźliśmy w piątek wieczorem. Pytali się nas czy wódka ma być podana w karafkach, czy też mają stać na stole butelki, my wybraliśmy butelki. Mieliśmy do dyspozycji małą lodówkę w której chłodziła się wódka, a soki były podawane od razu z lodem. A jeśli chodzi o dekorację to dogadaliśmy się jakie chcemy obrusy i serwetki, natomiast żadnych baloników i tego typu rzeczy nie chcieliśmy. Ale jeśli miałyby być, to trzeba to zorganizować samemu.

dzięki za info.

NiuniaB napisał(a):

> Cześć dziewczyny, jestem już po :) Szkoda, że tak szybko się
> skończyło. W restauracji jedzenie dosyć dobre, ale nie żadna
> rewelacja, ładnie podane, obsługa bardzo miła, ale jak dla mnie
> to trochę za wolna. Żadnych wpadek z ich strony nie było, poza
> jedną małą, nie dogadaliśmy się dokładnie, kiedy zabierzemy
> jedzenie, alkohol, napoje, które zostaną, okazało się, że
> musimy zrobić to rano przy wyjściu. Wyszła mała lipa, bo nie
> było czym zabrać tego wszystkiego, wszyscy pili i swoje
> samochody zostawili do rana i wracali taksówkami. Jedna kuzynka
> nie piła, więc wódkę i napoje zabrała swoim samochodem. Jak
> macie jakieś pytania to czekam :)

Jestem matką Panny Młodej, pierwszy raz zostaję teściową i zupełnie nie wiem jak rozmawiać o organizacji i ile przygotować kasy na wesele na około 60 osób. Proszę o rady i uwagi. Alicja

NiuniuB,
dziękuję za info. Dobrze, że wszystko było OK. niestety, nie zdążyłam na Twój ślub :-((
Wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia !!
Teraz czekam na relację Fumico :-))

Dzięki za życzenia :)