restauracja na Starówce

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
W Gdańsku się urodziłam, w Gdańsku mieszkam, ale restauracje na Starówce są mi obce! :) Ostatnio koleżanka poleciła mi Palową - aż wstyd się przyznać nawet nie wiedziałam gdzie to jest - a to kurde pod Ratuszem na Długiej! :)) Wiem, że jest jeszcze Restauracja Gdańska i Piwnica Rajców, ale to wszystko. Znacie jeszcze inne knajpy tego typu?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: restauracja na Starówce

a ja Palową odradzam, byłam tak na jednym weselu, fatalna obsługa, ( nawet mało powiedziane: brudne talerze na stołach, niedoniesiony alkochol,a kelnerki siedza przy barze i palą papierosy, dj za to drinkował z wożnym za barem!!!! , ogolnie mieli bardzo niemiłe podejście jagby łaskę robili że wogole kogoś z gosci obsłużą,) no i na koniec poginoł alkochol i kwiaty , między innymi wiązanka panny młodej. Pozatym w palowej nie podoba mi się ten wielki słup na środku.

ooo... no prosze.. a jak kiedys prosilam o opinie o Palowej, to nie bylo takich krytycznych :( poza tym dziwna sprawa, szukam teraz tego watku i ni ma... wykasowany? hmmmm.....

troche mnie przerazilas tym opisem... ja robie w Palowej, bylam tam na niezapowiedzianej kolacji z rodzicami, i wsio bylo w porzadku! i wszystko ladnie podane... jakos mi sie nie chce wierzyc, ze ginie bukiet Panny Młodej?? hmmm...

ja mam dobre wrazenia z rozmowy z kierowniczka..., upijajacy sie DJ to chyba nie sprawa restauracji?? brudne talerze...? az ciezko mi w to uwierzyc.. no ale nie bylam tam.

Co do innych restauracji na Starowce, to jest Tawerna na Powroźniczej, rest Kubicji na Wartkiej, Tawerna Mestwin (Kaszubska, max 50 odsob) na Straganiarskiej, nie wyliczajac Restauracji Gdanskiej, pod Łososiem, itp, itd...
Jeziorko

sorki, miało być restauracja KUBICKI :)

Jeziorko a czy do tych restauracji wejdzie ok. 70 - 80 osób - tak żeby można było jeść i bawić się na jednej sali?

hmm.. do Piwnicy Rajców - bez problemu - w sali gotyczkiej jest masę miejsca.. ale .. jest to specyficzne miejsce... bez okien (jak to piwnice:) ale ma klimat,
reszta....
- Tawerny - raczej nie... Mestwin max 50, T na Powroźniczej ponoc ma sale na 70 miejsc siedzących + w lecie ogódek
- Pod Łososiem - nie wiem, nie byłam ;) zakładając z góry, że nas nie stać ;)
- w Palowej - my robimy na 60 osób - tu bez problemu
- Gdańska - mają kilka sal w tym salę Taneczną na 80 osób
hmmm.. na wiecej nie mam w tym momencie glowy :(

aha! jeszcze mozna wynajac sale na Olowiance - albo Muzeum Morskie albo Filharmonii - one sa duze, ale nie bawilam się w to.

Pzdr!

Ja byłam tam na slubie kolerzanki w styczniu, na slubie nie było nikogo z kierownictwa, nie ruszyli 4 liter zeby nadzorowac,a DJ mieli wlasnie poleconego przez panią kierowniczkę.

hmmm... no to troche mnie przestraszyłaś :( trzeba będzie się jakoś "zabezpieczyć" ....

Inne tematy z forum

Nauki przedmałżeńskie (3 odpowiedzi)

Czy wie ktoś gdzie w Wejherowie będa w najbliższym czasie nauki przedmałżeńskie (2025)