rocznica I Komunii

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Rodzina i dziecko
Mam problem,
jesteśmy zaproszeni na przyjęcie z okazji rocznicy I Komunii i nie wiem co kupić chłopcu. Może macie jakieś pomysły??? Oczywiście bez przesady jeżeli chodzi o kwotę. Myślałam o książce ale nie mam pojęcia co jest na topie dla chłopaka w tym wieku
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: rocznica I Komunii

prezent na rocznicę Komunii...
to przesada
choć nie, przyjęcie na rocznicę to dopiero przesada
ludziom chyba z dobrobytu w głowach się miesza
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 2

ja też pierwsze słyszę o przyjęciu rocznicowym,to powinno obchodzić się symbolicznie.........
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2

czasem mam wrazenie ze rodzice wymyslaja jakies rocznice i inne obchody tylko dla prezentow no ale moze tylko mi sie wydaje... te przyjecie jest tak irracjonalne ze az nie wiadomo co kupic na pewno cos malego i wlasnie moze w stronie ksiazki albumu plyty
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

Kurcze ja też pierwsze słyszę że na rocznice coś sie daje ,w ogóle że ją się "świętuje" zapraszając gości .
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Heh no naprawde... Rocznica komunii :)
W czasach kiedy mamy coraz mniej czasu dla dzieci poszlabym na calodzienny spacer i lody a nie urzadzala przyjecie :)

No ale skoro juz zostalas zaproszona to ksiazka jest dobrym pomyslem.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Przyjęcie to dużo powiedziane. Po prostu mąż pochodzi z wielodzietnej rodziny i rodzice tego dziecka zapraszają po kościele na obiad do domu. A że będzie nas ok 30 os i to sama najbliższa rodzina to swoją drogą. Ale dzięki za wypowiedzi. Tak jak wcześniej napisałam, kupiłam fajną książkę za 30zł i myślę że to spokojnie starczy.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

no mówię, że biedy nie ma...a tu przeszło 2 mln bezrobotnych a podobna liczba wyemigrowała
zazdroszczę acz nie zazdrością nienawistną
30 osób do domu...to pewnikiem mają jakąś rezydencję i stać Ich na takie przyjęcia
a może szukają kogoś do pracy?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 7

John, a co to cię w ogóle obchodzi???!!!! WTF
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

o matko.... impreza z okazji rocznicy Komunii ?! i to jeszcze z prezentami ?! co za fatalny pomysł .... to dzień, który obchodzi się z rodzicami, ewentualnie dziadkami.... o mój Boże...
Nic bym nie kupiła.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Prezenty z okazji rocznicy Komunii Św. to już naprawdę przesada!
Ja kupiłabym tylko kwiaty.
Czasem odnoszę nieodparte wrażenie, że ludzie kultywują sakramenty tylko dla imprez i prezentów :D
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Tak i chyba głównie Chrzest robią dla prezentów i wybierają chrzestnych ze względu na zamożność i przyszłe prezenty dla dziecka a nie wiarę i zaangażowanie!!!!!!
Obchodziłam rocznice. Rodzice zaprosili gości, tylko rodziców chrzestnych. Chyba nie było prezentów.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Aż mnie dziwią te wszystkie wasze odpowiedzi.
Ja swoją komunię (i rocznicę) miałam grubo ponad 20 lat temu. pewnie z 25 (wole nie liczyć;P). I po mszy rocznicowej pamietam, ze w domu mieliśmy obiad z gośćmi - rodziną tą najbliższą. Mieszkaliśmy wtedy w 2-pokojowym mieszkaniu, a "najbliższa rodzina" z obu stron to u nas lekko 20 osób, choć nie wiem, czy z uwagi na odległość wszyscy na rocznicy byli.
Czy były prezenty? Nie pamiętam. Zresztą wtedy prezenty były "inne" (ja na komunię dostałam kilka pamiątek, rower, chyba zegarek i korale z bursztynu. Sama pewnie zdecydowałabym się na jakąś książkę/płytę/grę planszową - w zależności od zainteresować dziecka.

Co złego jest we wspólnym, rodzinnym świętowaniu różnych uroczystości?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Znaczy każdy robi jak mu pasuje ,ale takie gadanie że robi się to dla prezentów jest raczej bzdurą ,bo ja zapraszam gości i muszę ich ugościć więc wydaje pieniądze ,po za tym nie sądzę że rodzice dzieci rocznicowych robią to z nadzieja że ktoś da kopertę i zwróci im się gościna ,raczej w takim dniu jeżeli juz jest obchodzony to daje się drobny podarunek ,kwiaty .

Ja miałam rocznicę ale nie było świętowania i zapraszania gości ,mój syn będzie miał rocznicę to tak samo będzie to dzień bez gości ,może po kościele biec na podwórko z kolegami .
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Gadżety reklamowe dla klientów (76 odpowiedzi)

Chcemy w firmie kupić coś z okazji świąt dla klientów.Doradzicie co to może być?

Prezent dla koleżanki z pracy (234 odpowiedzi)

Co kupić koleżance krótko ze sobą pracujemy (jakieś 20 dni),a jest w firmie tak że kupuje sie...

co na prezent na imieniny dla faceta? (40 odpowiedzi)

Poradźcie co można kupić na imieniny dla faceta 40-letniego? Nie mogą to być takie śmieszne...