rodzice

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
Dziewczyny, pomóżcie, nie mam koncepcji...
jestem w takiej sytuacji, że nie mam niestety już mamy (zmarła), a wiem, że na każdym weselu powinno się złożyć podziękowania, zadedykować jakąś piosenkę, ale ja nie wiem jak to zrobić, nie mogę do dziś tego przeboleć, że jej nie ma i na własnym weselu jak usłyszę np "cudownych rodziców mam"to nie wytrzymam i się totalnie zdołuję:(((
ale jest jeszcze tata i rodzice pana młodego, jak to rozwiązać??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: rodzice

A może poprosić matkę chrzestną?

nie jestem w ogóle z nią związana...ale dziękuję za sugestię

To może ciocia-siostra Twojej Mamy?

nie ma siostry, ale może rzeczywiście któraś z najbliższych ciotek...

ja jestem w podobnej sytuacji-tyle, że nie mam taty!ale nie chce rezygnować z piosenki"cudownych rodziców mam", bo po pierwsze jej treśc dotyczy tego co było, dzieciństwa,a w moim przypadku tata był jak najbardziej obecny!poza tym mam specyficzne podejscie do smierci, i uważam, ze oboje rodzice beda wtedy ze mna!no i wreszcie po ostatnie: obojetnie czy rodzice żyja, czy nie i tak bym się wzruszyła przy tej piosence-taki jej urok poprostu! a chyba w takiej chwili łez nie trzeba sie wstydzić-to oznaka uczucia-moim zdaniem!
no gorzej z makijarzem,ale o to niech juz sie martwi ta która bedzie mnie malować;)pozdrawiam:)

DZIĘKI BIRDKA:)
może i racja, już sama nie wiem...

a ja myślę , ze nic na siłę
moj narzeczony nie ma taty, i nie wyobrażam sobie, że nagle jakiś wójek co go widzi raz na 5 lat ma wystepować w tej roli, bo tak wypada

a jakbyś tak, wybrała wiersz, lub piosenke tylko i specjalnie dla taty?,
a nie dla rodziców?
i wspomniała o mamie jakoś ciepło, słowami, że tęsknisz, kochasz i że jesteś pewna ze cię widzi i wspiera
moim zdaniem to takie bardziej prawdziwe, niż na siłę zaprzyjaźniać się z ciotą ;)
pozdrawiam, trzymaj się :)

tam jest napisane :ciotką,
przepraszam ciocie, taka tam literówka :)

Dzięki:)wiesz co, ja już nawet jak przeczytałam twój post to mi się łezka w oku zakręciła, jak napisałaś"....tęsknię, kocham...", a co dopiero to powiedzieć na własnym ślubie...muszę się przestać rozklejać na myśl o tym....

oj, to nie jesteś sama
ja nie wiem jak dam radę na ślubię

normalnie jak sobie nie popłaczę raz na 3 dni,
to Paweł sie dopytuje czy chora nie jestem aby :]
bo ja tak sie cholera wzruszam, z byle powodu

i nie wiem jak ja wypowiem przysięgę,
jak tam wejde na tę piekną sale,
jak pierwszy taniec
i oczywiście "cudownych rodziców..."
nie wiem jak to przetrzymam ,
bede ryczeć całą noc,
tak coś mi sie zdaje:)

Martus moja mam tez nie żyje, cały czas myslę jak zrobic podziękowanie dla rodziców. Na sama myśl o mamci ryczę a co dopiero tam na weselu.....ale musze coś zrobić bo będzie tatuś i teściowie, nie chcę z tego rezygnować bo im sie to należy ale jak zrobić??????????????

Moj narzeczony nie ma mamy:( My zdecyddowalismy, ze cudownych rodzicow mam nie bedzie. Zreszta wspolnie to ustalilismy z rodzicami.
Ale planujemy wzniesc toast za rodzicow i mysle, ze powiemy, ze mamy nadzieje, ze mimo iz pozornie nie jestesmy w komplecie, to tak naprawde w zasadzie jestesmy.

Bardzo podoba mi się to, że Drogie Panie nie wstydzą się swoich uczuć, i wiedzą, że na weselu jest pora na wszystko - i na śmiech, i na łzy. Wszak wiadomo, że płaczemy i ze smutku, ale tez i szczęścia. My (jako zespół)nieraz graliśmy na weselach, gdzie któregoś z rodziców nie było. Budujące było to, że nikt nie zrezygnował z podziękowania dla rodziców. Przecież trzeba się cieszyć tym , że łączą się dwie rodziny, które wzajemnie powinny się wspierać, nawet w takim momencie, a rodzice są dobitnym tego przykładem !!! Nie będę tu podpowiadać, jak mozna rodzicom dziękować, (bo przeczytałem tu wiele mądrych podpowiedzi). Dodam tylko, że na większości wesel, na których gramy spotykamy się właśnie z takimi rozwiązaniami. Wszystkim forumowiczkom NAJLEPSZE ŻYCZENIA Z OKAZJI DNIA KOBIET !!! Powodzenia, pozdrowienia !!!

to odpuść wogóle dziękowanie na weselu, mozesz podziekować bez szopki i "cudownych rodziców mam". Idźcie razem do rodzicó twojego męża, przed albo po weselu/ślubie. Z kwiatami, flaszką, czymkolwiek. Tak samo podziękujcie Twojemu tacie. a na weselu zamias tego mozecie podziękować wszystkim gościom za przybyci np albo zrobić jakąś zabawę.

Ja nie mam ojca tzn zyje ale nawet nie raczy na slub przyjechac. U mnie napewno piosenka "cudownych rodzicow" odpada, nie chce zeby mamie mojej sie zrobilo przykro z tego powodu, a tym bardziej mi. Przez cale zycie to ona sie mna opiekowala i dawala wsparcie. Zrezygnowac z podziekowan nie mozemy, poniewaz moj K. chce podziekowac swoim rodzica. Jak narazie zielonego pojecia nie mam jak to zrobic.