rolety wewnętrzne

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko
Chcemy kupić rolety i po wstępnym rozpoznaniu zgłupiałam. Chciałam wziąć najzwyklejsze rolety ale okazało się że są zaciemniające jeszcze i zaciemniające z materiałem alu który nie dopuszczają ok. 80% temperatury powietrza do mieszkania. Mamy takie mieszkanie, że od ok. 13-14 aż do zachodu mamy słońce w oknach i niesamowitą saunę. Jeżeli chodzi o zaciemniające to jestem na nie zdecydowana ale może ma ktoś tez powłoką alu i dają efekt, że mieszkanie się tak nie nagrzewa czy te zaciemniające też dają taki efekt i wystarczą w zupełności?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: rolety wewnętrzne

możecie pomóc jeżeli mieliście kontakt z takimi roletami

to zalezy czy rolety są podgumowane czy nie. mam i takie i takie - podgumowane są ciemniejsze, ale i drozsze i okno sie przy nich "poci".

Nie wiem czy te przyciemniające które oglądałam są podgumowane chyba nie ale moje okna od tej temperatury i tak są "spocone". Są droższe ale właśnie chodzi mi o to czy warto zainwestować bo u nas zwykłe rolety które przepuszczają słońce na pewno się nie sprawdzą. Teraz wybór między zaciemniającymi albo z tą powłoką aluminiową.

moge polecic Pana Roletke. robilam pierwsze w wiekszej firmie i fortuna, a do tego opoznienia.

te jasniejsze mamy w sypialni- ja lubie jak latem szczegolnie jest ciemno, bo trudno zasnac i teraz mieszka tam też Córa, a w pokoju dziennym jak sa w dzien spuszczone te bez podgumowania to jest chlodniej, ale nadal jasno.

dziękuje za info

Inne tematy z forum

drzwi wewnętrzne. białe? (51 odpowiedzi)

zastanawiam sie czy są "modne" białe drzwi wewnętrzne? w mieszkaniu. jakie są plusy i minusy...

Wyposażenie restauracji (66 odpowiedzi)

Przymierzamy się do otwarcia nowego lokalu - restauracji. Lokal już jest, zaplecze kuchenne ok...

Meble kuchenne z salonu czy od stolarza? (136 odpowiedzi)

Witam, Jakieś 4 lata temu urządzałem pierwszą w życiu kuchnię w moim własnym, nowym mieszkaniu....