rowerzy/sta/stka po rekonstrukcji acl

Kto z rowerzystów uprawiających sport amatorski lub wyczynowy na tym forum albo poza nim miał robioną rekonstrukcje acl?
Na rehabilitacji słyszałem o osobach które grały w piłke, uprawiały sporty walki czy lekkoatleci ale nie znam ani jednego przypadku rowerzysty.
Ktoś może podzielić się swoją wiedzą w tym temacie po jakim czasie od rekonstrukcji uzyskał pełną stabilność przednio - tylną i boczną stawu kolanowego i kiedy wróćił do sportu?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: rowerzy/sta/stka po rekonstrukcji acl

przepraszam że dwa posty założyłem przez przypadek wyszedł dziwny komunikat i napisalem ponownie

Witaj, ja po zabiegu wskoczylam na rower po około 9 miesiacach ( mowie o pelnej sprawnosci i jazda z pelnym obciazeniem )

Sabina a gdzie sie rehabilitowalas??? bo jestem kilka mcy po rekonstrukcji i mialam troche przebojow z rehabilitacja, szukam dobrego rehabilitanta

a co było u Sabiny uszkodzone jeśli można wiedzieć?
Po jakim czasie uzyskano pełne zgięcie?
Bo ja jestem 4 miesiąc po rekonstrukcji i nie mam pełnego zgięcia jak będzie 115 stopni to max. i jeszcze niestabilność boczna - przyśrodkowa.
na jednym forum dowiedziałem się że i po pół roku mogę jeszcze odczuwać niestabilność.
Nie wiem po jakim czasie w takim układzie uzyskuje się pełną stabilizację?

Inne tematy z forum

Bagażnik na Hak (4 odpowiedzi)

Cześć, czy może jest szczęśliwym posiadaczem Bagażnika na hak firmy thule lub mont blanc a jeśli...

trening interwałowy (25 odpowiedzi)

witam! mam pytanie co do treningu interwałowego, czy ktoś z forumowiczów jeździ może w ten...

Zabezpieczenia i drzwi do piwnicy (21 odpowiedzi)

Hej. Na wstępie zaznaczam, że jestem w pełni świadomy tego, iż w piwnicy rowerów się nie...