niestety moja opinia nie będzie pozytywna albo może raczej częściowo negatywna. Tak jak w przypadku oceny bezpieczeństwa i atmosfery w szkole ocena może być nawet na "plus" tak w przypadku jakości nauczania jestem rozczarowany. W szkole stosowany jest system punktacyjny, który mi nie odpowiada. Część nauczycieli nie potrafi odpowiednio zmotywować uczniów do pracy i nie radzi sobie z prowadzeniem lekcji - co oczywiście wpływa na poziom wiedzy. Osobiście uważam, że szkoła ma bardzo zawyżoną opinię i jeśli kiedyś był wysoki poziom to teraz jest on co najwyżej średni. Jest prawie kompletny brak zajęć pozalekcyjnych a te, które są nie przyciągają uczniów. Szkoła ma mundurki ale ich noszenie egzekwowane jest częściowo co jest moim zdaniem bez sensu - lepiej byłoby nie tworzyć szkoły mundurowej jeśli mundurki są egzekwowane tylko przez niektórych nauczyciel i tylko część. Niestety chrześcijański duch szkoły też pozostawia wiele do życzenia - nie radzą sobie z problemami typu alkohol, papierosy czy też narkotyki. Nie jestem zadowolony z mojego wyboru, myślę że męczący też mogą być w tej szkole ludzi szpanujący pieniędzmi, ciuchami ale to w końcu prywatna szkoła dla "kasiastych"