rozpacz

Człowiek zrozpaczony może pragnąć tylko jednego: własnej śmierci.

Vladimir Jankélévitch — To co nieuchronne
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: rozpacz

E tam :)
"Nie ma takiej nocy, po ktorej nie nadszedlby brzask z kropeczka nadziei''- to moj cytat se go wlasnie wymyslilem kilka minut temu jak motorowka wracalismy z pracy ;)
Ide na obiad, a potem dalej tyrac.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

nie tym razem C
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

nawet zjedzony czlowiek ma dwa wyjścia, w zależności czy stanie pożeraczowi na żołądku, czy sie podda i zostanie przetrawiony

ale tak czy siak wyjdzie

nie poddawaj się

http://www.youtube.com/watch?v=PPC0kTWaE7I&feature=fvw
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Człowiek zrozpaczony pragnie końca bólu.
A z bólem bardzo dużo zależy od tego co jest jego źródłem.

;)))))))

"To co znajduje się za nami i to co znajduje się przed nami jest drobnostką w porównaniu z tym, co jest w nas"

Ralph Waldo Emerson

Pozdrawiam

Dzięki ćmo...
powód znany Wam wszystkim
rozstanie
Nie ma powietrza i nie ma słońca
kolory gdzieś zanikły, przykryła je szarość
nic już nie będzie takie same

bedzie wyklad ;)

Cierpienie Kropeczko to taki lot kamieniem w dol przez zwezajacy sie czarci lej, wiesz.
Niewydumane i realne cierpienie wnika w czlowieka jak krew w piach, osacza serce, peta dusze, dusi rozum, zabiera spokoj, odbiera apetyt, gasi smiech, przegania sen, zamyka okna zmyslow potegujac introwertyczna nature.
Takiego cierpienia nie zaleje zadna wodka swiata, ani nie zacmi zadna heroina.
Najwieksze ludzkie cierpienie i bol - moim poranionym, burackim zdaniem - ma miejsce wtedy kiedy definitywnie traci sie kogos kogo kocha sié wielokrotnie bardziej anizeli samego siebie. Bo jak to ktos powiedzial "milosc jest slepa i nie dowierzajac sama sobie chyta sie kazdego cierpienia" (czy jakos tak to lecialo)

Noooo, a jak juz ten diabelski lej na dole skurczy swa srednice do granicy niebytu, wtedy spada sie na posadzke z granitu zalaná, lzami, potem, krwiá, ale pod tym wszystkim jest nadzieja.
Nadzieja, ze mamy wewnatrz siebie wszystkie niezbedne sily, srodki i instrumenta, zeby byc szczesliwym.
Znaczy zeby kochac ze wszechmiar.
I zeby ze wszech miar byc kochanym.

ps. uwaga moge bredzic nie spalem jakies 25 godzin.

Pewnej nocy sluchalem tej piosenki wkolko ze 4 godziny, wtedy mnie bolalo. Jest w niej zawartu kawalek mego bolu. W kazdym razie jakos dziwnie sie z tym numerem utozsamiam. Bo jakis taki prawdziwy.

http://www.youtube.com/watch?v=mK1ST0F0K1Y

Wiem, Kropeczko, że być może w tym momencie nie będzie to dla Ciebie jaką wielką pociechą, ale nawet najdłuższa żmija w końcu mija :)
Pod szarością są wciąż barwy, tylko potrzeba im trochę czasu żeby mogły wrócić. Nic na siłę.

Tymczasem coś, co może wywoła uśmiech chociaż na chwilę,
13 niedźwiedzi, marihuana i 38 cięć:
http://www.youtube.com/watch?v=Axks9YWR6Zg

Idę zlać parę galonów wina.
Będę jutro w GD.
O której i skąd Cię odebrać?

kogo Manson?

no nie super, dziękuję...

Kropeczko tak ''nic już nie będzie takie same''ale będzie jeszcze lepsze i piękniejsze niż było wcześniej,każda miłość jest inna,jedyna i nie powtarzalna i ból po niej jest jednym z wielu doświadczeń ....podobno czas goi wszystkie rany i życie jest za krótkie by zamęczać się cierpieniem,wiem że łatwo mówić gorzej zrobić.........w smutku trzeba szukać przyjaciół i pocieszenia dla serca bo samotność buduje mur , który z każdym dniem ciężej jest przezwyciężyć....
trzymaj się Kropeczka nie jesteś sama ;)

Wiesz Kropeczko co?
Przed chwila w mesie w chlodniczej ladzie z deserami, znalazlem ciasteczka z kruchym spodem, zas na gorze olbrzymie truskawki zalane zostaly ROZOWÁ galaretká. :))
Z tego by wynikalo, ze jednak swiat mieni sie jeszcze kolorami, ba nawet troche na rozowo, czyli Twá ulubioná barwá.
Trzeba tylko byc uwaznym i sie bacznie rozgladac.

Idé na mocná kawe.
I wsune dwa ciacha.
Oba za Ciebie :)

czytając Was lzy nie wiem czemu spływają mi po policzkach
jesteście kochani...
tylko nic nie koi mojego bólu, może czas
zarezerwowałam:
http://singlerelax.pl/dla-singli/wietnam-dla-singli.html
może ktoś wybierze się ze mną

http://www.youtube.com/watch?v=KfWsgm6m3FY fajny pomysł ten wyjazd, a poza tym to hmmm nie Ty jedna i to akurat teraz.. a z resztą wyślę Ci coś na priv.. pozdrawiam ciepło i pamiętaj; nie jesteś sama, dużo różnych spraw daje radość, żal,ból rozczarowanie trzeba 'przerobić'..minie.. wyciągnąć wnioski i znależć 'lepszą' miłość :*

Ja tylko... pragnę ciszy
ukojenia
nic nie dziala
beznadzieja
przecież jestem silna, zawsze dawałam radę
dlaczego nie teraz
dlaczego piszę szukając pocieszenia ktorego i tak nie znajdę
pustka
jestem w małym pokoju z okienkiem na szczęscie innych

to ja się wypowiem teraz. wiem, bywałem uszczypliwy czasem. ale się wypowiem mimo wszystko. będzie dobrze. zaimponowałaś mi nawet. rozstałaś się z facetem i wykupiłaś wycieczkę do wietnamu :))))
dobre, naprawdę dobre. już wiem, że dasz sobie radę i wrócisz silniejsza i zahartowana jak nigdy dotąd. dobre :)))) kropeczka jedzie do wietnamu. takie w moim stylu trochę. w podobnych okolicznościach i z podobnych powodów wylądowałem kiedyś w tunezji. ale to był akurat jeden z większych życiowych błedów, jakie popełniłem. whatever. z zasady nie wypowiadam się tutaj o moim życiu osobistym. powodzenia. też bym sobie pojechal do wietnamu, ale paszport stracił ważność.
a poza tym... czy ktokolwiek kiedykolwiek obiecał ci, że będzie łatwo? skąd w ogóle u ludzi ta roszczeniowa postawa wyrażająca się w przekonaniu, że szczęście należy się im jak psu micha? otóż nie należy się i- co więcej- będzie coraz gorzej. ból, choroby, starość. wszystko przed nami. nie ma tego złego, co by... nam nie wyszło. dlatego ciesz się z tego co masz. tutaj i teraz. cheers :)

..prawdziwe i mądre:)

hobo, właśnie dałeś bzdurną nadzieję głodzonym psom, że micha z zarciem im się należy

wiec roszczeniowo pójdą pod twe drzwi ze swoimi pustymi blaszakami żądając równouprawnienia do pełnej michy

"dlaczego piszę szukając pocieszenia ktorego i tak nie znajdę"

Kropa.
No wlasnie.
Dotykasz setna.
Tego, ze akurat nie znajdziesz pewna byc nie mozesz.
Bo zawsze jest nadzieja.
Szczegolnie rano :) - dlatego b. lubie pracowac w nocy, by nie przegapic jak budzi sie dzien.

Ale fajny spokoj.
Mgla otulila poklad.
Niespiesznie popijam kawe - do rana duzo czasu,
zadzieram nos w nocne niebo i se mysle, ze lepiej nic od ludzi nie oczekiwac a jeno im dawac.
Z kompa saczy sie Tilt.
Zakradl sie do mnie kot :)
pierwszy raz w zyciu widze plywajacego po oceanach kociambra.
Jakas szynká go utucze.

http://www.youtube.com/watch?v=npYE7wswEAk

plywajacego po oceanach kota? gdzie sie podziewasz C, albo jak moj stary przyjaciel mawial: gdzie wycierasz swoje zacne cialo?

poczatek dobry ale ta starosc... przypomniałes ze czeka nas nieuchronnie. o tym nikt nie lubi myslec zwlaszcza w nocy. uwazam ze w kazdym wieku mozna znalezc piekno, cudownie jest zestarzec razem sie.

Szlajam sie :) to tu to tam.
Na polnocnym morzu aktualnie.

Ide znowu na ciacho z rozowa galaretka i truskawkami :))
Jak wroce to... to mozna by zrobic wspolny napad na Mansona.

Znaczy ten napad to jak wroce do kraju za jakies 2 tyg.
Jak wroce z kawy to pojde zobaczyc co z kotem :) lazikuje przy mnie ciagle. To kot na etacie statkowym.

Kropa, ja już jestem w GD.
To skąd i o której???

Poczeknij 2 tyg, wpadne z Kropá.

Jak Kropa nie ma nic naprzeciw to możemy poczekać na Ciebie :)))

Kropa, kuknij sobie jeszcze raz od początku ten wątek:

/http://work.bordeux.net/k****/?url=http://forum.trojmiasto.pl/rozpacz-t218346,1,30.html

Super Manson i C, miło będzie się w końcu poznać i skonfrontować wyobrażenia z rzeczywistością. Przyda mi się towarzystwo, krucho z moim nastrojem...

Manson, jak Ty to zrobiłeś?!

:-)))

Wciąż jeszcze i ciągle jestem w GD.

Oj Kropa, muszę już odpalać wrotki.
No nic, zabutelkuję parę flach winka (a spytaj C'ego czy nie warto mojego winka popróbować?) i niech na Ciebie czekają.
Idzie wiosna.
Na cześć Kropy nastawię winko z ryżu. Jak wyjdzie to nawet dam jej ze dwie flachy z dedykacją :-))

No nic, w ciszy, w spokoju i bez poezji wracam pomalutku w lasy:
http://www.youtube.com/watch?v=p2WkNGdk7wQ&feature=related

Mnie dzisiaj rozpacz dopadła za kółkiem ;) nad stanem naszych pięknych dróg ale apogeum siegnełam gdy za wycieraczką zanlazłam kwitek od straży miejskiej........................f......k...........itd...moje p.......miasto,nie masz gdzie k......zaparkować …...........................................................zdrówko
http://www.youtube.com/watch?v=kukXGeWNq6E&feature=related

jak wno z ryżu?
uchyl rąbek miszczu

trzym sie
zawsze nadzieja
http://www.youtube.com/watch?v=UZvVa3TIpo0

hm....dałbyś jakiś przepis i mnie by może wyszło :))))
http://www.youtube.com/watch?v=gZ_kez7WVUU

hahahha Manson, niezła dokładka myśli do przecinków, SZACUN

A wino z ryżu jest zaj.....biste!!

dałeś mi teraz motywację, by się sprężyć, lepszą premię wyrobić i galony nabyć wraz z osprzetem

dziękuję
Cudownie Was czytac
właśnie dopadła mnie czarna rozpacz
i od razu mi lepiej...
Manson, poproszę wina, oby dużo, może zadziała bo z wyjątkiem alkoholu próbowałam już wszystkiego,, 40 kółek na basenie i nic... jestem nie do zdarcia

Kropeczka uszy do góry!!! będzie dobrze!!

Kropeczka, pozwol sobie na bol, zal, lzy, rozpacz. To tez uczucia, podobnie jak milosc, radosc. Jesli bedziesz sie ich chiala wyprzec - wroca za zdwojona sila. Jesli lubisz mowic - opowiadaj o tym co Cie boli tym, ktorym chca Cie po prostu wysluchac. Jesli lubisz pisac - przelej swoje mysli na papier, ponazywaj je. Mozliwe ze bedziesz to potrzebowala powiedziec nascie razy, lub zapisac ilestam stron. Sluchaj siebie, a bedziesz wiedziala co Ci akurat teraz jest potrzebne. Wyjdz do ludzi, by nie zamykac sie w sobie... Wiem, latwo sie mowi kiedy boli, a wspomnienia sa wciaz zywe. Wiem, bo wlasnie sie podnosze po rozstaniu. Bylo trudno, dalej jest, ale mimo wszystko warto zyc! Odwagi, nie jestes sama! ;)

sorriso,jestem ale nie czuje nawet swoich palcow
umarlam nawet nie wiem kiedy

Kropa, dopiero zlądowałam przed kompem.. przewrotna ludzka natura, że problemy innych w pewien sposób nam pomagają i nie myślę teraz o Twoich ale o minionym dniu i z pewnością paru następnych.. zapominamy o swoich i pocieszając kogoś wzbudzamy pozytywy w sobie:) i jak małe rzeczy cieszą - cudownie wygląda orłowo! i jak dobrze pomieszkać w zaparowanej od gorącej wody łazience po długim dniu:)
...Manson -piękne;)

Kropa, Wietnam nic nie stanowi w porownaniu z Manosonowym towarzystwem, jego jablkowym winem z beczki, szumem kniej i wilgotnymi jezorami sfory skrupulatnie i cicho lizácymi twarz przyjezdnym gosciom o 6 rano.
Wiem bo bity tydzien tam zasiedzialem sie.
Fajnie tam u niego reanimuje sie dusze i akumulatory.
A ja - tak juz powaznie- niezmiernie rzadko chwale i mowie ze cos mi sie "widzi" - mozesz mi zaufac.

http://www.youtube.com/watch?v=n3nPiBai66M&feature=relmfu

ps. Czekajcie na moje buraczane towarzystwo.

Manson.
A zrobimy Kropie i Szurce cos smacznego do jedzenia?
Trzeba tylko wysondowac preferencje ;-)
Masz jakas sonde?

ps. nie pamietam juz kiedym ostatnio pil wino w lesie to chyba jedyna rzecz, za ktora naprawde tesknie. No i, rzecz jasna, za wlasciwym towarzystwem w piciu tegoz.

to ja poproszę...
nic nie jem ostatnio-polecam wszystkim odchudzającym się
tylko z Kropki zostanie, hm...mgiełka ;(

W takim razie nic tylko pozostajeTobie zdanie sie na meská intuicjé.
Ale najpierw dlugasny spacer po lesie :) (moze byc z termosem wina)zeby poczuc wlasciwy ludziom polnocy glod porzadnej strawy.

ps. podpowiem, ze Manson robi swietnie okonie. A okonie to sie kupuje u niego takie, co to jeszcze rano plywaly na srodku jednego z kociewskich jezior.

No to fakt.
Nie chwaląc się okonie przyrządzam przednie.
Ale bez korniszonów C'ego nie byłyby takie dobre :)

Sama widzisz Kropa :) trzeba do Mansona na okonie.

To co piszesz KROPECZKO to jest poddac sie, poddac sie to znaczy mierc taka slaba psychike nie umiejaca sie cieszyc nowym dniem slonecznym, pochmurnym czy deszczowym. To jest nieumiejetnosc cieszenia sie wiatrem i sluchania jego poswistu, swistu wsrod traw i galezi. To jest nieumiejetnosc patrzenia na ptaki i cieszenia sie z ich widoku. Cieszyc sie i smiac sie z ludzmi obok stojacymi i myslec ZYCIA OSTATKI JESZCZE PRZEDEMNA, wiec nie odpuszcze ani chwili. Marek Kopala

E tam, pieprzycie stolarzu.
Kropeczka to wszystko zna (szczegolnie ten "poswist wiatru" hle hle hle) ino na chwile zapomniala.
Zapomniala ze fajnie jest przygryzac klos zboza, mrozác jednoczesnie oczy od promieni slonca odbijajacego sie refleksem od tafli kociewskiego jeziora pelnego pysznych okoni.
Zdarza sie najlepszym zapominac, szczegolnie gdy zawily los z partyzanta wrzuca czlowiekowi na garba 150kg zelastwa problemow.
Albo jeden wielki problem co to wazyc moze nawet 839kg.
Albo 1666kg.

Wszystko jest do udzwigniecia.
Inaczej Solzenicyn nie pisalby o Archipelagu.
Na przyklad.

ku3wa
cukier już po 4,5 pln
czarna rozpacz
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

C, jestem
może powinnam dodac jeszcze jestem
aby rozwiać myśli poprosze spacer...

jesteś Kropka.. jesteśmy.. napiszę tu bo okrutnie jestem zalatana.. wiem co znaczy rozstanie, jak boli.. żal,gniew,zwątpienie,brak radości bo wszystko wydaje się nie mieć znaczenia.. ale na podstawie własnych doświadczeń mogę powiedzieć,że to od nas zależy ile czasu 'na to' poświęcimy a czas leci i kiedyś ja oddałam go na coś takiego stanowczo za dużo.. więc przy kolejnym podobnym zdarzeniu,zeszłorocznym,postanowiłam,że będę bardziej szanować swój czas,emocje,że docenię mądrość ludzi mi życzliwych,bliskich a na swój ex związek i faceta spojrzę zimniejszym okiem,bardziej obiektywnie i uważam,że idzie mi całkiem nie żle i jak najbardziej widzę pozytywne strony swojej sytuacji:) i może powiem banał ale cieszmy się życiem.. z piąt na sob moja super aktywna,energetyczna,niesamowicie dobry,mądry i bardzo mi bliski człowiek,'4nerkowa' babcia miała rozległy wylew.. lecę znów do szpitala bo chcę każdej chwili kiedy Ona faktycznie jest i zrobić co się da żeby "wróciła' i była.. bądż Kropa i dopuszczaj do siebie pozytywy.. buziak

Dzięki Jula, jesteś niesamowita...
Walczę każdego dnia, każdej godziny, munuty i sekundy
Czas rozmieniam na drobne
nie wiedziałam że można tak kochać

http://millkaa777.wrzuta.pl/film/8Gp5rGxq2Z7/o.n.a._-_to_naprawde_juz_koniec

własnie zamykam swój świat
na wszystkkie możliwe
kłodki
szyfr juz zapomniałam

a może po prostu
http://www.youtube.com/watch?v=kJImvsQXlkc
nie ma próżni, bo życie to proces zamiany jednej formy energii w inną.
kiedyś słuchałem tej płytki namiętnie.

Kropeczko - ja chciałabym być singlem i chcialabym aby było mnie stać na wycieczkę do Wietnamu. Niestety jestem "poprawną politycznie i wyjątkowo szczęśliwą" mężatką, której mąż ma nalane na to że żona jest chora z gorączką i życzy sobie (mąż) wykwintnego obiadu. Jestem żoną którą mąż zadłużył na 200 tys, a kiedy żona mówi że go nie kocha i chce żeby się wyprowadził, to on kwituje to uśmiechem. Wolałabyś być w takiej sytuacji? Chętnie się zamienię!

człowiek zrozpaczony i myslacy o samobojstwie powienien przeczytać:

http://www.dobreksiazki.pl/okladka2465-opetani-przez-duchy-egzorcyzmy-w-xxi-stuleciu.htm

i nie jest to tania reklama tylko odpowiedz na dreczące ludzi pytania i nie tylko
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

http://www.youtube.com/watch?v=W64knnDHE_w
a może tak

Manson, świetne i na czasie
Dziękuję
dziś nawet meczu nie obejrzę
nic nie smakuje, jak to odwrócić aby znów świat stał się kolorowy...

Buninko, chyba nie, masz rację
wolę swój stan niebytu

tak Marty, to jest w duchu czasu
dziękuję

Kropa, szykuj sie na dlugi spacer :), niestety dopiero pod koniec marca to mozliwym bedzie, albowiem uparciuchy portugalsko-holendersko-jakies tam za zadne skarby nie chca tracic mnie jako pracownika.
No tak juz mam ze po mistrzowsku potrafie sie "sprzedac"zawodowo i wtedy zawsze mam problem ze zjazdem do chaty.

ps. z okazji dnia dziewczynek pogody ducha.

Człowiek naraża się na łzy, gdy raz pozwoli się oswoić. - Antoine de Saint-Exupéry

Kropa, ja jestem prawdziwy chłop. Jak coś powiem, to jest ważne. Do odwołania. Dlatego też nie mam zwyczaju powtarzać tego, co już raz powiedziałem. Dla Ciebie uczynię wyjątek, bo tak. Otóż jeżeli masz ochotę na parę dni (może weekend?) w naszym Domu Pracy Twórczej, czuj się zaproszona. Akurat mamy wolny termin, dla Ciebie. Pokażę ci taki azymut, że ludzką chatę zobaczysz dopiero po 80 km wędrówki. Jeśli chcesz.

Kropka.
Nie sluchaj Mansona.
Poczekaj jeszcze troché.
Nawiedzimy go wspolnie.
:)))

Się na Karaiby C nie przeprowadzam, a przynajmniej nic mi o tym Szura nie mówiła :-))

Niteczko, dałam się oswoić...masz rację

Manson, jesteś naprawdę kochany... ekh, koniec marca, hmm.... jestem za, jak przeżyć szok poznania cudownie przyjaznych dusz to za jednym razem;) to niesamowite ale znamy się już kilka lat... staram sie nie poddawać, każdego dnia z dużym wysiłkiem, walczę, nie wiedziałam że można tak kochać...

No Manson jest kochany.
Ale jeszcze bardziej kochane sa jego nalewy.
Jedne aa morderczo meskie jak np. wiskowka, a drugie typowo damskie jak poziomowka. :)

No dobra. Niech Wam będzie. Czuję wiosnę nosem.
W ten łykend będę zlewał, mieszał, kupażował, słodził, kwasił, barwił i inne takie tam bezeceństwa.
A, chciałem powiedzieć, że kropkowy ryż bulka :)

wobec tego czekam z prawdziwym utęsknieniem...
chyba najbardziej za poziomkówką;)

Zeszłym latem poziomek mało było. Ledwie flaszeczkę zrobiłem. Musiałbym być mocno zmotywowany, coby się nią dzielić :) Chociaż, ostatecznym dysponentem tego trunku jest Szurka, z nią by trzeba ....
Ale wiśniówek to trochę naleję. I pigwówek. I żurawinówek. Oj będzie miał do czego C słuchać Dolores :)

TSA, Super... Hobo-dziękuję, tego mi było trzeba
Muzyka nadal istnieje, smak mi wraca...
Ciągle krązy po mojej głowie pytanie-czy można żyć bez powietrza...

http://www.youtube.com/watch?v=W-VUfYrtvRs

my pleasure :)
jeszcze post scriptum. gdy zespół zawieszał działalność na czas nieokreślony, w prezencie dla fanów zostawił taki oto utwór. bardzo przejmujący tekst, o osobie, która przestała kochać. jeden, jedyny kawałek, w którym piekarczyk wyśpiewuje słowa "kocham cię". piosenka jest bardzo rzadko grana na koncertach, a jeśli już się pojawia to bez tych dwóch słów. zamiast nich jest tylko głośny beat perkusji. utwór jest tez ciekawy o tyle, że nie ma w nim solówki nowaka. chłopaki uznali, ze w tym przypadku byłaby ona zbędna. bo chodzi o szczere granie bez przerostu formy nad treścią.
do domu dotarłem bezpiecznie, jak widzisz :) w uszach mi szumi. dobrej nocy

http://www.youtube.com/watch?v=1Gs9oPnubSc

Az sie oslinilem.
Szurce kupie jakies czekoladki - by znowu uslyszec, ze tak nie nalezy robic. :))

C bédzie sluchal (Kropki, lasu i sfory bo las i sfora duzo tez do powiedzenia maja) i usmierzal czujnosc wlasnego srodkowego osrodka nerwowego, a nad tym co pozostanie pomiedzy uszami z tego sluchania sie zamysli i pewno zadnej odkrywczej recepty nie odnajdzie na ludzkie bolesci.
Niemniej jednak z pewnoscia zajrzy prosto w Kropkowe oczy.
Zajrzec sie postara w sposob taki, azeby jej dusza na chwile podskoczyla i uwierzyla, ze nieubalaganie po nocy nadchodzi dzien.

C, to piekne co napisaleś, jak nigdy...
Moje oczy niebieskie, bez odbicia gwiazd
nie widać w nich odległych galaktyk ani nawet kei w porcie do nikąd
tylko radośc z poznania Was sprawia że trochę błyszczą
Dziękuję

Hobo to piękny kawalek, niesamowite słowa:

W takiej pustce mieszka tylko ból

Pod lodowatym niebem obcych gwiazd

Słodkie dźwięki zgasił nagły lek

Może tak umiera miłość

Lecz proszę, nie patrz na mnie tak!

To boli! I nie płacz, po co łzy...

W jednej chwili runął cały twój świat

Zgasła w tobie, umarła miłość

Lecz ty jeszcze żyjesz i spala cię ból

Tak rozpaczliwie dziś całujesz mnie

Jakby jutro miął być koniec świata

W twych oczach przerażenie, nie bój się!

Zrozum, jeszcze nie wszystko stracone

Dlaczego nie chcesz wierzyć mi...

Gdy mowię: kocham cię...

I nie myśl, że to łatwe wyznanie!

W jednej chwili...

jestem już po drugiej stronie, gdzie nic nie boli
jestem już po drugiej stronie gdzie nikt nie czeka
jestem już całkiem sam
tego chciałem?

Alez nie ma za co dziekowac Kropka.
Zabiore z soba lornetké.
Pewno - dzieki niej - odleglych galaktyk nie namierzymy, ale u Brachola (vide Mansona) w lesie lataja dziecioly czarne.
Bedziemy je podgladac i inne ptaszydla.
Wieczorem zdamy Mansonowi relacjé :) a on zrobi nam wyklad nt ptakow.
Bedzie dobrze. :)
Zobaczysz.

I tez sie ciesze ze Ciebie zobacze Kropka.
I zaloze sie nawet, ze oczy jakby mi sie usmiechaly.
Poza stokrotkami masz jeszcze jakies ulubione kwiaty?

Och, C... Margaretki...

:)
Och Kropa.
W takim razie powinienem wyczarowac margaretki.

;] wobec tego nie mogę się doczekać

przecież nie ja...

Tylko.
Pamietaj.
W moich oczach mozna utonac.
Podobno...

Doskonale pływam
40 kółek na basenie i dalej mam mnóstwo sił na coś więcej

Nie zaprzecze Kropa.
Zalezy tylko ile potrafisz wytrzymac bez oddychania.
Znaczy oddychajác, ale przeponá.

no niestety nie, nie mogę żyć bez powietrza

W takim razie sie utopisz ;)

Etam zaraz utopisz, wpierw popijesz nalewki i powoli, dystyngowanie rzucisz mi koło ratunkowe

No nawet tak nie zartuj z kolem.
Mansona las i nalewki pobudzajá ulanska fantazje.
Rzuce sie wplaw i bez wynurzania sie na powierzchnie przeplyne 60 metrow by wydobyc Cie na brzeg.
Podobno swetnie plywam kazdym stylem.

ps. Manson w tym czasie przygotuje sie do sztucznego oddychania.

hihih, po raz pierwszy od...nawet nie wiem kiedy się śmieje;D

Szkoda, ze tego nie widzé.

ps. ostatnio w Holandii na basenie machnálem 260 kolek.
Nie pamietam tylko przez ile czasu.
Pozdrowka.
Musze spac pojsc.
Niebawem do pracy czas.
Pa.

a tam zaraz...

http://www.youtube.com/watch?v=XSXYu-3r1S8&feature=related

Re: a tam zaraz...

Ciemko, piękne, naprawdę
Aż serce drży

nie. za krótki tytuł. nie.

http://www.youtube.com/watch?v=Hr0wRxVr30k&feature=related

Re: nie. za krótki tytuł. nie.

http://www.youtube.com/watch?v=h_bmOp2UWOc

A ja to mam zablokowane :(
Przez Sony Music Enterteiment :(

Ale za to wiosna idzie, wszędzie grząsko :) Wy miastowe to tego nie znacie???

Poszukaj na polskich stronkach The Outfield numer o tytuleYour Love. Ladnie sie wpisuje w text Cassidy.

Wczoraj sluchalem go w warsztacie mechanicznym i za pierwszym razem podchwycilem text.
Ide rozgromic skosnokich w pingla :)

W pingla to na nas Chinczykow nie ma bata.

Jadę do wsi. Ostatnie piwo mi się wysącza.

Na nas Chinki - chcialas (sic!) rzec.
You're welcome.
To ten numer.
http://frito.wrzuta.pl/audio/0dApKzeDD4J/the_outfield_-_your_love

Pojechalbym z Tobá pomoc skrzynki nosic.
Jeszcze troche. (w piatek najblizszy mam zamiar zjechac w dom)
Zaszczepie sie alko i dam znac.

Wróciłem.
Trochę mi się droga wydłużyła.
Belfegor mówi, że takie roztopy są kul.
Ubabrał się jak nieboskie stworzenie.
To jest jedyny rodzaj fury, który za...iście wygląda ubabrany.
Spadam po piffo.

Ty to robisz specjal(nie?).
Offshory sa cool jesli chodzi o siano, ale maja bardzo powazna wade - nie ma alko ani kropli.
Usycham jak lisc pewnego buka gdzies w teatrze lesnym zeszlej jesieni.

Jakos dam rade.
Kawal mi sie przypomnial.

Srodek zimy, pozny wieczor.
Las zasypany sniegiem.
Ida dwa niedzwiedzie przedwczesnie wybudzone z zimowego snu.
Jeden mowi do drugiego:
- ty, kurna zadnej niedzwiedzicy wokolo, wez no, moze bym przelecial ciebie, co?
- zwariowales, jeszcze ktos zobaczy i caly las bedzie huczal ze jestesmy pedalami.
- ale gdzie tam, przestan, toc zywej duszy tu nie ma o tej porze.
No dobra. Dogadzajá sobie, dogadzajá zapomnieli sie na tyle, ze nagle przykukal ich zajac i zaczal uciekac w te pédy.
Niedzwiedz gada do kumpla:
- Ty lec za nim, toz ten kicaj to najwiekszy plotkarz w calym naszym lesie, wszyscy i wilk i sowa i zubr i nawet mrowki beda nas mialy za pare pedalow.
Uszaty spiernicza halsujac miedzy drzewami, krzaczorami i wtem tak sie zagalopowal, ze laduje w rzece.
Niedzwiedz podbiega, zanurza swa kosmate lapisko w wodzie, gmera, gmera, miesza, miesza i wyciaga za kark borsuka.
Borsuk wypluwa z geby wode i mowi:
- pusc mnie, zajac sie utopil zboczencu.

Właśnie tak mnie przy piffku oświeciło (zauważyłem ten błąd, bez chichów), że nie powinniśmy się wywnętrzać o piciu na rozpaczliwym wątku Kropy. Bo to o nas źle świadczy. Że niby alko i alko. Ale z drugiej strony to ona sama nie chciała być obecna (i pomocna) przy zlewaniu nastawów. Ale z drugiej strony to ma ważniejsze sprawy na głowie. Ale z drugiej strony co jest ważniejsze od alko? Za dużo problemów na moją głowę, idę się napić.

Ja tam nie wiem.
Swoje swiadectwo sam se wystawiam.
Bynajmniej nie interesi mnie jakos mocno jaki kolor posiada moj obraz w oczach potencjalnych czytelnikow.
Szczerze mi to lata.
Podyndujac.

A w ogole ktos to czyta?

Co jest wazniejsze od alko?
Jeszcze podczas zeszlorocznego maja i czerwca to myslalem, calkiem powaznie, ze kobieta moze byc wyzej w hierarchi od lychy z lodem.
Teraz juz nie jestem tego taki pewny.
Kobieta zawodzi.
Szkocka nigdy.

Z lodem !!! to do Agencji, a nie do łychy ...

Się dziś nawalę.

dobry plan nie jest zły !!

p.s. chcą nam zaorać działki - pasuje do wątku, bo dla mnie to rozpacz

Majka.
Odkád ukonczylem 13 lat to chodza sluchy ze chcá te Wasze ogrodki polikwidowac, znaczy od czasow kiedy z dziadkiem sprzedawalem makulature i butelki. Zdziwilabys sie jaki ja mam sentymentalny stosunek do tamtego skrawka terenu. Pol dziecinstwa tam spedzilem gdzie mieszkasz. Znam kazdy metr kwadratowy tamtego miejsca. Zresztá tam mieszkala kiedys piekna (bardzo piékna??) dziewczyna z dlugimi kruczoczarnymi wlosami o imieniu Iza i tez miala tam ogrodek :)
Nie pamiétam juz tylko czy byla to moja dziewczyna ;)))
Nie zaorajá - najpierw musisz skosztowac truskawek.

Za duzo gadam.
Powinienem juz dawno spac.
E tam 3godz wystarczá.

Manson.
Zaczynam odczuwac pewnego rodzaju niepokoj.
Ow bierze sie stad iz zapomnialem jak smakuje piwo.
Nigdy nie myslalem, ze mozna ciurkiem nie pic miesiac, po 1,5 rocznym piciu tylko w dwa dni.
Wtedy gdy pada i wtedy gdy nie pada.

Manson, Jestem za
przecież to dla ludzi normalnych jak My;]
dlatego tak nieźle tu się dobraliśmy...

Kocham nalewki koooooochaaaaaaaammmmmmmm
Oby jak najwięcej!
hihi, moje oczy zawsze chcą wszystko tylko potem się nie mieści
ale co tam, nie poddam
NALEWKI! NALEWKI MANSONA Jupi!

ja to czytam i nie mogę wyjść z podziwu.

no. grząsko. właśnie wróciłem z gospodarskiej wizyty na działce. za tydzień włókniną ogrodniczą przykryję wszystkie poletka, bo tak sobie wymyśliłem. pielenie nie jest moim ulubionym hobby. przejdę się na makowieckiego niedługo. głupia sprawa bo gra... w kościele. ciekawe czy dyskretne spicie łomży na chórze jest zagrożone ekskomuniką?

http://www.youtube.com/watch?v=ExZaXw5vzG8

masz działkę, super.
Można wyhodować super giga pomidory, czerwone i mięsiste, które pachną słońcem, nie takie jak w sklepie

Tori Amos, tak zawsze podziwiana przez Kaczkowskiego

kaczkowskiego powiadasz... to prosze nie odchodzić od monitora. zaraz coś wrzucę. tylko pomyślę nad komentarzem odpowiednim :)

to była audycja minimax z 6 września 2008 roku. byłem wtedy "późno urodzonym" i strasznie stremowanym człowiekiem, któremu dane było porozmawiać na antenie ze swoim ówczesnym guru. dzisiaj odnalazłem tę kasetę i wysłuchałem z ogromnym rozbawieniem i nostalgią. tak sobie myślę, że niektóre rzeczy wcale się przez te 12 lat nie zmieniły. kaczor wciąż nadaje, tsa wciąż gra doskonałe koncerty, a ja ciągle dostaje od radia darmowe bilety i ciągle uwielbiam słuchać bluesa i blues rocka. tylko minimax zmienił godziny nadawania. wtedy był od 23 do 2 w nocy.
a zatem, jak mawia kaczor, bururum, bururum. premiera będzie. hobo & kaczor, 6 września 2008, trochę przed północą. materiał zgrany z kasety chałupniczym sposobem, czyli za pomocą mikrofonu zbliżonego do głośnika. prosimy nie regulować odbiorników

http://w426.wrzuta.pl/audio/0fMG2vbSDwa/kaczor

Hobo, Jak widać czas nie zmienił ani TSA ani Ciebie, głos masz dokładnie taki sam:)

ktoś powiedział piwo?

Ostatnim razem jak się widziałem z Markiem Piekarczykiem to mi rzekł, że jestem za gruby na Chrystusa. Ale włosy zawsze miałem dłuższe niż on :)

Zostało mi trochę nalewek, a nie mam flaszek. Spiję, co?

jasne, upij odrobinkę;) tylko aby dla nas starczylo;]

co ja napisałem w ogóle? jaki 2008 rok? to był rok 1998 oczywiście. i pierwszy koncert po latach zawieszenia działalności zespołu

tym lepiej, nadal jesteś późno urodzony;)

Co tam sobie schodzę z pięterka na dół po piffo to widzę wlepione we mnie spojrzenia sfory. Się tak głupio gapią jakby piły. No, znaczy się, piją, ale im wydzielam. Dawaj C, dawno nikomu mordy (buzi?) nie wylizały :)

Nie zlewaj tego wina do gardła, bo ci się sfora w wilkołaki zamieni, lub co gorsza w żaby skoro oczy im się powiekszają, a pełnia coraz bliżej. Chociaż ... wyobrażam sobie jak taki piesożab wskakuje żabim skokiem na turystów. To byłby niebywaly widok.

Mam nadzieje, ze doczekam sie truskaw, bo kurna po ciemaku je sadziłam coby flance sie nie zmarnowaly. W tym roku to owocu jeszcze nie dadzą. Więc Oby się działka uchowała jeszcze do przyszłej jesieni.

Owocu to one Ci Majka nie dadzą przez kilka lat :)
C napisał, że zna tam każdy kamień :)
A z moją spolegliwością to się ... obeżremy truskaw :)

co ty gadasz, jakie kilka lat, chyba ze to ma byc test na cierpliwosc

a tych kamieni, co C zna to juz nie ma, wyrzuciłam wszystkie :)

mmm truskawy

truskawy z bita smietana
sernik na zimno z truskawami
koktajl z truskaw
zupa z truskaw
knedle z truskawami
pierogi z truskawami
sałatka z truskaw
drozdzowka z truskawami
wino z truskaw
konfitury z truskaw
....

ale super, truskawy! ojej, to wszystko moje ulubione, gdzie jest lato się pytam?

Monson, Kocham psy, mogą mi zlizać cały makijaż

Ok. A masz jakieś truskawy?

Dajcie spokoj, czy musicie tyle pisac.
Toz ja to wszystko musze czytac, a zamulony jestem jak stuletni staw.
Znaczy sie zawsze jak wstajé po 2godz snu to jestem zamulony jak dno kanalu bialomorskiego.
Kawa i papieros najpierw.
I tyra do jutrzejszego poludnia.

No wreszcie cisza. :)
Wszyscy spiá.

"Bicie serca

Jedna noc by wszystko zagmatwać
Jedna noc by przyspieszyć prawdę
Obiecano nam
Cztery ręce i w tył zwrot

Obydwoje pod wpływem
Naszych wewnętrznych demonów
Żeby wiedzieć co powiedzieć
Jaźń wyostrzyła się jak żyletka

Wołanie po dłoń z nieba
By sie na niej wesprzeć
Nie wystarczyłoby
Dla mnie, nie

Jedna noc magicznego pośpiechu
Początek zwykłego dotyku
Jedna noc by ściskać i krzyczeć
A potem puścić

Dziesięć dni doskonałych melodii
Odcieni czerwieni i błękitów
Obiecano nam
Zakochanie

Wołanie po dłoń z nieba
By sie na niej wesprzeć
Nie wystarczyłoby
Dla mnie, nie

Wołanie po dłoń z nieba
By sie na niej wesprzeć
Nie wystarczyłoby

A ty, ty wiesz, że musiałem zwalczyć swojego diabła
A ty broniłas nas przed wilczymi kłami
Dzielilismy sie swoim biciem serca
W tę jedna noc

Wołanie po dłoń z nieba
By sie na niej wesprzeć
Nie wystarczyłoby
Dla mnie, nie

Wołanie po dłoń z nieba
By sie na niej wesprzeć
Nie wystarczyłoby
Dla mnie, nie""

http://www.youtube.com/watch?v=s4_4abCWw-w&feature=related

Mordy Manson, mordy.
Buzie majá ksiezniczki.

Księżniczki??? Princessin???
Pozwólcie przedstawić sobie:
Gunelinde Princessin vor Uhrenklappen
Frantziska Princessin von Uhrenklappen

...która chociaż dobra, miła niepomiernie się....

http://maybe.wrzuta.pl/audio/1nij38T8Rby/bajka_o_ksieznicce_pizdolonie

C, ładny kawałek
serce drży...dygocze nawet

NAPISZ

sms to zadzwonie i porozmawiamy,są rzeczy których nie można cofnąć,warto to przemyśleć,797-414-900

Re: NAPISZ

hm,cóż to za propozycja?

sekta! :)

to z pewnością Marsjanie;)

albo Swięta Inkwizycja. Znienacka.

Tadaaa :) Nikt się nie spodziewał hiszpańskiej inkwizycji, co? :)

a moze zielonoswiatkowcy, wiosnę poczuli

loża wschodu

może niech sie sam wypowie
dajmu mu szansę
no więc
o co kaman? ;)

eee wypłoszyliśmy go. Już się nie odezwie, boi się.

ech, gdzie Ci męęęężczyźniiiiiiiiiiiiiiiiii

no dobra, dajemy mu szansę do jutra.

O, widzę tematy jak dla mnie :)

są takie chwile że myśle że już ok, dam radę
przeszło mi
szkoda że jest ich tak mało i w deszczowy dzień jak ten nie mogę się oszukiwać że wszystko jest ok
kupiłam w aptece dziś krem ze świetlikiem, Pani z politowaniem kręcila głową i stwierdziła: to kwestia wiary
jak ukryć zapuchnięte od płaczu oczy
juz wcale nie są niebieskie tylko czerwono granatowe
a dziś poniedziałek i znów trzeba trzymać dobrą minę w pracy
bo przecież
nic się nie stało
tylko
zawalil się mój świat

głask.
Najzwyczajniej w świecie głask, głask i przytul, Kropeczko.
Będzie lepiej.

...powiedzial Stwor szczerzac zebiska...

I drapiác sie po glowce...
;)

nie, drapiąc JĄ po główce. Delikatnie.

za uszkiem?

też. Jak lubi.

Bo ona tak ma :)

powiadasz?

Ze tez mnie nikt nie drapie.
Po glowce.

Gdzież się podziała Pani Drapaczka?

Tego nie wiedza najstarsi Indianie.
Zresztá... Ktora?
http://www.youtube.com/watch?v=sLHz6UQ562Q&feature=related

Jakby kto nie mogl odpalic szukac:
Australian Crawl - Boy's Light Up

Która?
Trzecia z rzędu za rogiem.
Albo wiem: ostatnia po lewej.

Ach o té chodzi.
Ostatnia z lewej przeszla na prawá strone i wstapila do zakonu siostr milosierdzia.

z osierdziem nie ma żartów. Zwłaszcza kiedy jest miłe - właśnie wtedy należy zacząć się niepokoić.

No.

miło Was czytać naprawdę, robi się cieplej na sercu tak jakoś
nie ma nic gorszego gdy umiera miłość

Jest, Kropa, jak umiera nadzieja.
Ale zawsze można sobie wtedy odpalić np "Bękarty wojny" i pobyć sobie przez chwilę pułkownikiem Landą.

Bulka, Kropa, bulka jak diabli. Za dwa-trzy dni dodam druga porcję cukru. Będzie deserowe.

och, och, och, czekam z prawdziwym utęsknieniem... kropla, kieliszek, kwatyrka;) czegoś tak dobrego z pewnością przywróci mnie do życia, może nawet kropki wrócą, rozmarzyłam się

a Landa taaaak...uwielbiam jak mówi: bondziorno:)

http://www.youtube.com/watch?v=Kz5zumCwZ-0&feature=related

Ta, co nie ? :)))
http://www.youtube.com/watch?v=_WYVUNY6z6E
Jest kul.

Schodzę sobie czasem z pięterka dołożyć do pieca i posłuchać bulkania kropkowego wina. Czasem nawet nocha przystawię do wylotu rurki i wchłonę w siebie całą moc aromatu drożdżowego przetworu. Balsam na moje zmęczone ciało.

Węgierskie wino smakuje dobrze. Rozlewa się po żyłach powolutku nutą podsuszonych winogron. To dobra odskocznia od jabłkowego codziennika. Jest uczciwe, jak słowo leśnika. I jak słowo leśnika pozbawione dwuznaczności.

Sfora międli skostniałe resztki jakiegoś woła.

Kociarstwo chwilowo udaje, że micha ciepłego mleka jest wystarczającym przywilejem po trudach dnia.

Ptaszory wreszcie siedzą cicho.

A ja mam dwa wyjścia.
Pierwsze - dać za jakieś cztery miechy spróbować kropce jej wina.
Drugie, zakopać je w sobie tylko wiadomym miejscu i dać Kropie spróbować dopiero jesienią.

Jest dylemat, co?

Nie wie ktoś, gdzie mogę się pogapić na ekranizację Millenium Larssona? Prześladuje mnie ta osa.

Manson, super! To moja ulubiona scena! bondziorno;)

Za cztery miechy?! Jesienią?! Przecież ja uschnę do tego czasu;)
A ja myślałam że to tuż tuż;P (dokładnie tak wystaje mi język z paszczy)

Truskawkowe jest całkiem całkiem.
Jabcok też niezgorszy.
To mogę polecić.
I udostępnić.
Ale pić niewyleżakowany ryż??? Nie!!! Wybacz Kropa, ale do tego dopuścić nie mogę. Byłoby to jak dłubanie paluchem w ranie postrzałowej. Tak jak zrobił to Aldo Apache Bridget von Hammersmark.

Kropa.
Odpaliłem po dwóch miechach gadulca.
Zadzwonię niebawem.
Daj mi na to z dwa dni.
Mam kilka zaległości.

Wobec tego trwa w oczekiwaniu-może w kolejny weekend? Jakoś dotrwam o suchym pysku;)

Tylko jak następnym razem przyjedziesz autem i poprosisz znów herbatę to wiedz, że moja cierpliwość też ma swe granice. ;)
Co ja tak sam będę pił.

Pamiętaj :)) że basen po pracy w ciągu tygodnia to jest całkiem rozsądna myśl.

następnym razem zamówię tequile, co tam-ty stawiasz, hihi...

Trzymam za słowo.
Pamiętam, że wczoraj piłem portera, jasne pełne, ballantines'a i truskawkową soplicę.
Ty piłaś herbatę.
Było niesprawiedliwie. ;)

zdecydowanie i jednoznacznie stwierdzam że
masz zbyt dobrą pamięć
ot co;)

Pamięć mam wyborną.
Detale, szczegóły, nieistotne sprawy - wtapiają się w mą pamięć jak rzucony z wysokości, granitowy kamień w płynną zaprawę murarską.
Z tych elementów buduję filozofie, fortece, gmachy, pałace mądrości i zasadzam szlachetne ogrody. ;)

ps w biedronce jest w promocji za pięć dych litrowa finlandia.
Smakuje z granatowym sokiem.

och, to biegnę do Biedronki-sklepu dla ubogich;)

Dzisiaj znów zaświeciło słońce
jest pięknie
kolorowo
wiosna, cieplejszy wieje wiatr
wiosnaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
ależ ja mam talent, przeraża mnie to

Inne tematy z forum

Grajdołki (103 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...

Jak sobie radzić z zadaniami, które wymagają błyskawicznych tłumaczeń? (3 odpowiedzi)

Zdarzyło mi się, że w pracy musiałem szybko zrozumieć teksty w innym języku, a nie miałem czasu...

Czy warto brać używany sprzęt pomiarowy na budowę? (3 odpowiedzi)

Potrzebuję sprzętu pomiarowego, ale mam ograniczony budżet. Ktoś zasugerował mi, że używany lub...