salo Marietta

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
Dziewczyny wlasnie wplacilam zaliczke na suknie w Mariettcie! Piszcie prosze swoja opinie na temat tego salonu! Czy jest wszystko ok potem z poprawkami itp????
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: salo Marietta

Też kupowałam swoją sukienkę w salonie Marietta (koło pogotowia) i byłam bardzo zadowolona. Z dopasowaniem nie było żadnych problemów. W czasie przymiarek panie dawały mi przymierzaną halkę, ale w dniu ślubu dostałam nową i wykrochmaloną i to był problem, bo miałam wąską sukienkę i halka się odznaczała. Na zdjęcia przed ślubem pojechałam w tej sztywnej, ale w miedzy czasie mój tata pojechał po drugą halkę i panie bez problemu i żadnych dodatkowych kosztów wypożyczyły mi tę drugą.

Ja tez bylam bardzo zadowolona z obslugi i z dopasowania , wszystko bylo ok , duzo moich kolezanek kozystalo z uslug Marietty i tez byly super obsluzone . Na tym forum jest duzo niezbyt obiektywnych opini , ja sama sprawdzalam wszystko na sobie, wzorujac sie na poleceniach znanych mi osob. Nie wiezylam do konca temu co sie o kim pisze na , czy to dotyczylo wszystkiego zwiazanego z obsluga slubow czy tez o salony slubne . Mnie sie w pewnym momencie wydawalo , ze tu konkurencja oczernia konkurencje podszywajac sie pod klientow itp. Tak wiec kieruj sie intuicja we wszystkich sprawach zwiazanych ze slubem i ew doswiadczeniem kogos z rodziny , kolezanek itp. Mnie duzo pomoglo polecenie kogos lub czegos wlasnie przez bezposrednie opinie a nie przez forum.

Witam ja również kupiłam suknię w salonie Marietta . Obsługa była miła szybka moze troche za szybka nie zdążyłam sie przypatrzec mojej sukni- ma z tyłu na sznureczkach poprzyczeopiane kwiatuszki. Dopiero w domu oglądając suknię dostrzegłam ze jeden kwiatek jest odkejony a inny porwany ,dodam ze suknia wczesniej była skracana u krawcowej wiec w salonie przymierzyłam i nie przyszło mi do głowy aby ją dokładnie raz jeszcze oglądać. Mam taki niesmak troche ze ta krawcowa skracając suknię nie zadbała o to aby doszyć tego kwiatka czy naprawić to i owo. I to byłoby na tyle - moja rada- bardzo ale to bardzo dokładnie obejrz suknię zanim się na nią zdecydujesz. Pozdrawiam Ania.

dokładnie czytajcie umowę, nikt nie zwraca uwagi na drobny zapis że każda poprawka krawiecka jest odpłatna. Ja miałam dwie poprawki i za każdą się płaci, za dwie drobne poprawki zapłaciłam 60,-. Suknię miałam wypożyczoną ale z kaucją nie było problemu, dostałam cały zwrot.

ann napisał(a):

> dokładnie czytajcie umowę, nikt nie zwraca uwagi na drobny
> zapis że każda poprawka krawiecka jest odpłatna. Ja miałam dwie
> poprawki i za każdą się płaci, za dwie drobne poprawki
> zapłaciłam 60,-. Suknię miałam wypożyczoną ale z kaucją nie
> było problemu, dostałam cały zwrot.

Ja wszystkie poprawki i dopasowania miałam darmowe, swoją sukienkę kupowałam, może to ma znaczenie czy się wypożycza, czy kupuje