sami nie wiedzą czego chcą... cz.I

Temat dostępny też na forum: Mała LWSM Podgrodzie
osiedle jak każde inne.tak jak wszędzie są plusy i minusy.normalna rzeczywistość raz jest dobrze raz jest źle ale wydaje mi się że każde osiedle ma takie problemy.jedyna rzeczą jaka tu mnie powala to głupota ludzka mieszkańców.będąc świadkiem rozmów w autobusie w sklepie czy nawet stojąc w spółdzielni w kolejce łamie mnie w krzyżu słuchając co niektórych ludzi na temat remontów sprzątania i innych tego typu tematów.co niektórzy mieszkańcy chyba uważają się tutaj za świętych bądź Bóg wie za kogo skoro mają takie negatywne podejście i negatywną ocenę co do władz,zarządu czy nawet do swoich sąsiadów.niech w pierwszej kolejności spojrzą na siebie i na swoje postępowanie oraz niech może od czasu do czasu postarają się docenić bądź zrozumieć cudzą pracę.słuchając nieraz tego wszystkiego wychodzę z założenia,że ludzie mieszkający w bloku gdzie średnio jest ok.75-85 rodzin i z czego niech te 55 płaci czynsz a reszta nie ;chcieliby mieć granitowe kafelki na podłodze,marmurowe płytki na ścianach a jak już zainstaluje się windy to niech tez będzie i opcja że będą jeździły także w szerz na boki.
Jeżeli chodzi o młodzież,spokój i te sprawy to jest w miarę OK bo jest założony monitoring...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: sami nie wiedzą czego chcą... cz.I

no rzeczywiście zdrowy rozsądek.
cisza i spokój to może i jest ale tylko przy pierwszych blokach. im bliżej lasu tym gorzej. luksusy nie sa potrzebne ale po 18 latach przydałoby się choć pomalowanie klatek i korytarzy.
po niewielkim deszcu ciężko jest przejść przez parking sucha nogą, wszędzie kałuże wielkie jak jeziora.
co do kultury osobistej mieszkańców. no cóż nie jest nalepiej.
interesuje mnie tez kiedy ostatnio te bloki przechodziły inspekcię p-poż. zamurowane balkony a wyjście ewakuacyjne zamknięte na klucz tak samo jak hydranty.
a co do cudzej pracy no to naprawde jest co doceniać.
głównie pomyslowość zarządu jak przyznać sobie dodakowe premie i utrudnic mieszkańcom życie przy wykupie mieszkań i gruntów.

A Ty realisto pracujesz za free?

o widzę, że kolega z grona "płaćcie mi za to, że nic nie robię"
większość ludzi musi ciężko pracować przez cały miesiąc (z czego sporą część trzeba wpłacić za czynsz) ale z tego wpisu widzę, że ty do nich nie należysz.
gdybyś znał sytuację lokatorów tego osiedla nie pisałbyś takich głupot

widzę że ZDROWY ROZSĄDEK robi sobie marketing . jest to zapewne pani radna mieszkająca w bloku nr.5 . już nie długo zostanie rozliczona rada nadzorcza i zarząd spóldzielni . teraz jest zimma i śniegu po kolana a administracja sobie nie radzi ze sprzątnieciem błota pośniegowego z chodników . mam nadzieje że na ul. Do Stidzienki mają czyste chodniki , bo jakże na nowej kostce brukowej ułożonej za nasze pieniądze może leżeć śniego . pozdrawiam i czekam na inne komentarze dotyczące pracy i zangażowaniu administracji
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: sami nie wiedzą czego chcą... cz.II

a byłeś na ul Do Studzienki kiedyś i widziałeś tą kostkę brukową za niby wasze pieniądze?mieszkam od początku na osiedlu czyli od 1992 r. i nie widziałam tam żadnej kostki brukowej przy 3 bloku nie ma nawet chodnika . a jeżeli chodzi o"ZA WASZE PIENIĄDZE" my na Studzienki nie mamy takich zadłużeń jak Wy sięgających kilkadziesiąt tysięcy na blok owszem mamy zadłużenia ale w granicach kilku tysięcy i kto tu kogo utrzymuje
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wstko da się znieść....oprócz stylu zarzadzana zarządu pod dowództwem prezesa Dąbrowskiego i Spółki. Najciekawszy jest sposób informowania o powstałych niedopłatach np. za ogrzewanie...bez jakiegokolwiek zestawienia wyjaśniającego wpisane wartości...takie z przysłowiowej "czapki".
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

http://gdansk.naszemiasto.pl/artykul/851078,reforma-komunalna-nie-zakonczy-podwyzek-czynszow-w-gdansku,id,t.html#cf729d6e53fb63ac,1,3,

odnośnie tego linka : jak tylko p"" PREZES"" D..... i spółka dowiedzieli się ze mają być podwyżki mieszkań komunalnych z DZIENNIKA BAŁTYCKIEGO skserowali artykuł i wywiesili we wszystkich klatkach .Z tego można wnioskować ze i nas mogą czekać podwyżki bo Zarząd i Rada Podgrodzia nie odróżniają mieszkań komunalnych od spółdzielczych a tym bardziej własnościowych lokali .A z dotychczasowych poczynań w/w można się w niedługim czasie tego spodziewać