samotność ...

http://demotywatory.pl/666930/Tylko-w-serialu

to takie prawdziwe...
jestem matką dwójki dzieci...
zabieganą , zapracowaną .. za gruba ...
jak to mówią .. urodę mam nie nachalną, bez przepychu ....

a jednak

chciała bym czuć się potrzebna ...
ważna ...
kochana ...

niby nic ... a przecież tak wiele

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: samotność ...

eeee nie koniecznie prawdziwe.. nie myśl tak o sobie i zmieniaj to co możesz a na pewno możesz wiele:) pozdrawiam gorąco

Ja to bym CHCIAŁ, żeby moje posadzone na jesieni nowe nasadzenia winorośli nie pomarzły. One kurna takie samotne tam na tym mrozie i wietrze...brrrr, ale niech się hartują :) zimny wychów ma być.

Ale o co chodzi... a o dylematy życiowe, no więc jak podrosną moje nowo nasadzone krzaczory to będę się czuł potrzebny, se je przycinał będę lecie i na przedwiośniu i ważny też będę, bo każdy kto ma piwnicę pełną wina musi być ważny. A kto spożywa wino tego kocha niebo, trawa, drzewa, noc i wiatr czyli świat. HA!

gorzej ... jak się nie przyjmie ta Twoja winorośl ...

Pod opieką mam małe ich stadko. Każda sztuka domaga się opieki i czasu.
Grunt to mieć pasję wtedy natrętne, brązowo-bure myśli same idą w kąt :)

masz rację ... pasją można żyć...
ale jeszcze piękniej .. móc się czasem nią podzielić

"Pasją można żyć...",
a Ty jaką posiadasz hobbystyczną pasję? - skoro twierdzisz, że można dzięki niej żyć wnioskuję, że pewno masz. (no chyba, że tylko o tym czytałaś w książkach Freuda)

Ja se myślę, że z MOJEGO PIWNICZNEGO PUNKTU WIDZENIA, nie o to chodzi w życiu żeby było pięknie, bezpiecznie czy dowartościowująco w stadzie, ma być po prostu prawdziwie. Lepsze szczera samotność, niż fałszywa rodzinka.
Ks. Twardowski napisał, że "samotność jest zła jeśli się przed nią ucieka", a moja ulubiona pisarka z hyde parku napisała dawno temu, że "nauczyła się przerabiać samotność na wolność" - bardzo to prawdziwe dla mojego piwniczno-ogrodowego punktu siedzenia.

bywa też i tak jeśli ludzie nie głupi to można mieć wolność we dwoje:) i jeśli się tego doświadczyło ale coś jednak się,brzydko powiem ale mi się tak zrymowało,spiep..yło to mimo pasji,zajęć,wszelakich drobiazgów nie pięknych i pięknych,gamy przyjemności,radości z samotności czy raczej radości z obcowania samym ze sobą.. czegoś jednak brakuje.. no i wg mnie to sex najbardziej smakuje w połączeniu z miłością..

Babka na obrazku nie jest brzydka.
(Przy okazji mam nieodparte wrażenie, ze tego demota robiła bardzo młoda osoba, na tyle młoda, ze nie zdążyła się jeszcze nauczyć zasad pisowni "nie" z liczebnikami).
A chłopcy mają nieco inne upodobania niż mężczyźni ;)

Samotność nie musi być wrogiem, ale wiem, że na etapie "chciałabym się do kogoś przytulić" wszystkie rady typu "pokochaj swoją samotność i żyj dla siebie" ma się ochotę hmmmm... zapakować w czerwone pudełko ze wstążką i najuprzejmiej wysłać z powrotem do nadawcy :)
To nie znaczy, ze to są złe rady.
Podobnie jak te, żeby najzwyczajniej spotykać dużo ludzi. Im więcej, tym lepiej.

Masz dzieci, masz dla kogo żyć. I jesteś dla nich ważna, nawet jeśli niedawno odkryłaś, że masz dwa koty*, wyrosną z tego.

*Rodzice małych dzieci czasem przyznają, że przypomina to trochę posiadanie psa. Z dzieckiem można się bawić, karmić je, chodzić z nim na spacery, a ono bezwarunkowo cię kocha. Ci sami rodzice, kiedy dziecko zaczyna wchodzić w okres dojrzewania, z ogromnym zdziwieniem zauważają, że jednak mają kota.

o to to:) mundrze powiedziane:) no i mi to się pani aktorka Ostałowska akurat podoba:) bardzo blisko siebie widzę jak 20,30 tki same a chciałaby albo w związkach takich se.. a wyższe 40,50tki szczęśliwie się zakochują..

Ostałowska ... chyba nie taka ważna ... patrząc na to .. zwróciłam uwagę na treść ...

mam pasję , mam pracę w której się spełniam, otaczają mnie ludzie ...
ale przecież to nie wystarcza .

Nie wierzę jak ktoś mówi .. "samotność mi nie doskwiera" albo radzi "zajmij się czymś",

Nie ma 20 lat ... nie oglądam M jak Miłość i całej reszty serialów o "prawdziwym życiu"...
nie czytam romansów... nie wiem co było w ostatnim numerze " Na żywo"...
nie płaczę nad swoim losem ... może dlatego że moja praca naprawdę uczy pokory ...
po prostu..
nie umiem już być sama ...
Przyzwyczaiłam sie do tego że moje smutki... są tylko moje, ale ...
nie potrafię pogodzić się z tym... że radości też muszą być takie ...

I.

dzieci ...
Moje są "kotami" od urodzenia :)
Choć jeszcze małe .... zdecydowanie z charakterem ...

Uwierz, doceniam to co mam ...

ale wiem też że samotność jest zła ...
na każdym etapie życie ...

mam 34 lat ... nie jestem więc młoda ... nie jestem stara
ale ...

nie chce do końca życia ... przypominać sobie jak to jest kiedy rano ktoś się do Ciebie uśmiecha ...
chciała bym ... to zobaczyć

I.

34 to stanowczo młoda:) działać polecam żeby ten z uśmiechem się znalazł a dzieci można urobić co by czasami psami bywały

"działać" ....
tylko jak ?

choćby w necie szukać.. a powiedz z ciekawości jeśli można czy z Gdyni jesteś może?

jestem z Gdańska ...

hmm..
naprawdę wierzysz że w internecie można kogoś poznać ?

ja nie muszę wierzyć bo akurat to wiem.. tyle,że jak i w realu niekoniecznie musi być happy end..

Jakie nudy...nie macie innych probleów.???? Jak znajdziesz zajecie przestaniesz sie nudzić i być samotna, do roboty

a ty rambo, co sie po forach szlajasz, za dużo masz czasu?
Do roboty!

:DD
ino chyżo.
hehe Rambo do roboty - fajnie brzmi

(przepraszam teraz ja nie mogłem się powstrzymać)

Rambo, Rambo... co Ty wiesz o życi :)
Mi się marzy choć godzina dziennie ... "bez zajęć " ...

a tu takie typowo "męskie" podejście do tematu ... zrozumiałe jednak .. przecież ja Ty sie zajmujesz .. choć by wiązaniem butów... żadna myśl do głowy przyjść nie może ... ;p

a ja .. kobieta ... wiec i uwaga "podzielna " :p

Inne tematy z forum

Vibracje (28 odpowiedzi)

Au revoir, Alain Delon... http://www.youtube.com/watch?v=_ifJapuqYiU

Jaka jest najlepsza strona do pobierania darmowych dzwonków? (11 odpowiedzi)

Cześć wszystkim, Czy kiedykolwiek bolała Cię głowa, szukając strony internetowej, z której można...

Gdzie żyje się lepiej, w Polsce czy w Niemczech ? (4 odpowiedzi)

Ktoś ma jeszcze wątpliwości ? Jeżeli ktoś ma wątpliwości, to polecam rozmowę Miłosza Kłeczka z...