serki homogenizowane dla roczniakow?

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
czy podajecie waszym dzieciom serki homogenizowane?moj syenk 15 msieeczny bardzo je lubi ale nie wiem czy i jak czesto moge je podawac.co sadziecie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: serki homogenizowane dla roczniakow?

myslę ,że możesz nawet co drugi dzień jesli nie ma uczulenia na nabiał :-)

ja praktycznie podaje córce na przemian z jogurtem greckim taki serek codziennie tylko, ze naturalny a nie waniliowy, zeby ograniczyc ilosc cukru :)
Miksuje z bananaem lub mieszam z innymi owocami :)

U nas to obowiązkowy deser przed spaniem :)

Wiadomo, że to sam cukier, ale wiadomo też, że dzieci niestety to lubią. :)
Mojej córce starałam sie na poczatku dawać naturalny jogurt żeby nie przywykła za bardzo do słodkiego smaku, można go zrobić z miksowanymi owocami jakimiś, może Twój synek polubiłby acidofilne mleko np malinowe- jest pyszne i moja córa do dziś je uwielbia. A co do serków typu danio to raz na jakiś czas nikomu nie zaszkodzi, ale nie dawałabym częsciej niż raz na 2 tyg.

Dziewczyny zblendrujcie zwykły twarożek z odrobiną mleka i cukrem waniliowym(najlepiej cukier w mleku rozpuszczony żeby nie trzeszczało między zębami), smakuje jak homogenizowany!

Inne tematy z forum

Muza musi grać. (2365 odpowiedzi)

:) Dobrze jest jak gra, (co by nie zabrzmiał tytuł wątku zbyt autorytatywnie)....

Wiśniowa Aleja (41 odpowiedzi)

Położenie osiedla w niewielkiej odległości od al. Armii Krajowej oraz al. Pawła Adamowicza...

Zamojska Vita (3 odpowiedzi)

Ujeścisko oferuje bogate zaplecze handlowo-usługowe. Są tu dostępne sklepy, a także poczta,...