skarga

kierowcy bardzo nie mili maja pretensje do pasazerow ze wogole musza jezdzic autobusem masakta brak kultury laske robia ze sprzedaja bilety nie przyjmuja ani grubych ani drobnych pieniedzy bo nie umieja wydac ;/ brak słow malo tego ubliżaja pasazerom ostatnio bylam swiadkiem jak kierowca wyzywal pasazerkę żenada
popieram tę opinię 39 nie zgadzam się z tą opinią 9

Re: skarga

Popieram, do tego tramwaje wciąż sie psuja, lub nie przyjeżdzają ! W gdańsku głównym w dni powszednie czasami trzeba czekac ponad 25 minut na tramwaj.. A Kontrolerzy biletów do mandatów za np. brak legitymacji mandaty sypią jak z rekawa. To co my teraz za spóźnienie tez powinniśmy wystawić ZTM mandat ?!
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 2

zgadzam się calkowicie żadnej kultury,nerwusy przekinają i krzyczą
na pasażerów przecież to obłęd zamiast wytłumaczyć normalnie powiedzieć to lepiej na huki,sam ostatnio byłem tego przkładem jak mnie potraktował powinni chodzic do psychologa
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 3

a zastanowiłaś /eś się dlaczego tacy są?...na początku jak zaczynają pracować są mili ale po miesiącu ludzie sami ich zmieniają. Pasażerowie kochani czyli MY przez duże My sami zachowujemy się tak na co dostajemy odpłatę!!! Ja im tylko współczuję ,Zastanówcie się to są ludzie często i gęsto po studiach a ludzie ich traktują jak bydło.Tylko wymagania nie przyjechał na czas,spóżnia się biletów nie chce sprzedać ,nie miły itp itd....jak stanie kolejka po bilety i zabawia się ten kierowca w obwożny kiosk to jak ma do jasnej cholery być gdziekolwiek na czas
?!!! czy ktoś sie zastanowił?! jak ma jeszcze wydawać kase bo taki jeden z drugim płaci to przecież wymaga!!! I wy sie dziwicie ,że tak jesteśmy traktowani?!!! Jak po raz setny pasażer pyta a jaki jaka to linia gdzie jedzie bądż tu czy też tam dojadę ..kurde do czego jest rozkład?!!!Przecież to można oszaleć po godzinie . Myślę.,że społeczeństwo wymagania ma coraz to większe a samo zachowuje się że szkoda gadać..tyle
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 16

Również popieram! Motorniczy to kompletne chamy i prostaki. Dzisiejszy przykład. Nie przyjechała jedna ósemka, następna dwójka w którą wsiedli ludzie zespula się na pętli na zaspie. W między czasie na tor obok wjechała ósemka. Ludzie wysiedli i biegli to ósemki. Dosłownie ze 30 osób. Jak tylko dobiegli to tramwaju, kierowca zamknął drzwi i ruszył. Ostatecznie nikt nie wsiadł a kolejny tramwaj pojechał. Po prostu ZTM Gdańsk jest absolutną kompromitają dla Trójmiasta!!!
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 4

tu akurat ZTM nic nie zawiniło, tylko jak już pracownik ZKM. Są pasażerowie i pasażerowie, są motorniczy i motorniczy. Zaczekałby taki motorniczy przez co byłby opóźniony i później dostanie po premii, a tak wyjechał o czasie.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 5

żenada to kupowanie biletów u kierowcy..

Nie chce sie kupic biletow wczesniej. Lepiej byc leniem polozyc 100zl i czekac az kierowca wyda reszte a autobus stoi... Nie jest to dziwne że autobusy nie jezdza zgodnie z rozkładem jazdy.
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 10

Re: żenada to kupowanie biletów u kierowcy..

z 2 wydać to chyba nie problem, no chyba że w tym przypadku to problem
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 9

Re: żenada to kupowanie biletów u kierowcy..

jak ustawi się kolejka 10 osób to już chyba jest problem bo ciężko wam kupić bilet wcześniej
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 4

to co się ostatnio dzieje z tramwajami to już jakies jaja totalne!!!! praktycznie nie ma dnia by się jakiś tramwaj nie rozwalił !!!! dziś w Gda Gł znowu zrobił sie dziki tłum bo AWARIA jakaś. czy ja mam wychodzic 2h wcześniej by mieć pewność że zdążę mimo że powinnam jechać max 25 minut ?????
jak często mogą być awarie??????? NIECH ONI COŚ W KOŃCU Z TYM ZROBIĄ !!!!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

albo pasażerowie powinni byc bardziej mili a nie zachiwuja sie jak takie bydło wypuszczone z chlewa!!!!
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 7

Zgadzam się. Niektórzy kierowcy potrafią być bardzo nie mili, a broń boże jak mu już od rana ktoś nadepnie na odcisk. Tylko kogo to obchodzi. Jest kierowcą, przewozi pasażerów, sprzedaje bilety, otwiera drzwi. Ja miałam przypadek, gdzie kierowca widząc,że stoję przy drzwiach i wciskam przycisk, to nie otworzył drzwi i odjechał z przystanku. Nie wiem jak wielką miał satysfakcję, ale coś tu chyba jest nie tak. Zgłosiłam mu grzecznie,ze przycisk najwidoczniej nie działa. Oczywiście rozpoczął dyskusje, robiąc ze mnie głupią,że mam wciskać niebieski guzik z napisem drzwi. Miał bardzo dużo do powiedzenia. Na szczęście wysiadłam na następnym przystanku i ta pasjonująca rozmowa się zakończyła.
Pozdrawiam Szanownego Pana.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 5

ja miałem taką sytuacje że rano autobus linii 111 powinien jechać na moim przystanku o 7.01 a raz nie zdążyłem bo był 6.57 a dzisiaj w ogóle był szybciej bo o 6.55... wiem że trzeba wyjść wcześniej ale 6 minut....
do tego jak wracałem to się spóźnił 10 minut a korków nie było.. chciałem podjechać tramwajem na stogi, na tablicy wyświetliło się że ma być za 5 minut ale na moim minęło 10 a na tej super tablicy 2 min. do tego za miast miał jechać o 19.13 to jechał 31... jak kierowcy sie zapytasz co się stało to ma problemy i się rzuca.. powiedziałem że za takie zachowanie złoże skarge i robię to.. jezeli chcecie coś dodać to wyślijcie mi na imeila uwagi do czwartku, wtedy idę z papierami i biletem bo tam jest czas jego i to spóźniony. zebrałem kilka . mam zdjęcie oraz nagranie jak się zachował, numer pojazdu i blankiet skarg.
dopiszcie sie bo chodzi mi szczególnie o tego kierowce ale inne też dołączymy:) emmilus@inMail.pl

Jak masz problem kolego to pisz do ZTM oni ci odpowiedza na wszystkie pytania
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

własnie dzisiaj jechałem z chełma za kierownicą buc o numerze ident.5290 nie miał wydać z 10pln!!!!!!!!!!!! nie dosc tego nie mial ochoty sprzedac mi 2 biletów, przy tym jadł i był nieuprzejmy.... ciekawe czy na euro 2012 również tak beda "uszczęśliwiać "pasazerów z zagranicy
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 8

przy kabinie kierowcy widnieje kartka z napisem: KIEROWCA SPRZEDAJE BILETY ZA ODLICZONĄ KWOTĘ.

Kierowcy staja w korkach, jezdza opoznienie, nie maja czasu zjesc ani sie wysikac.. badzcie ludzmi... troche zrozumienia a nie wiecznie narzekacie.
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 2

w piątek(03.02.2012) czekałam na tramwaj w Brzeżnie,nie przyjechała "3" ani o 7:10 ani o 7:20 wiec tak odstałam od 7:00 do 7:38 aż przyjechała 5,chociaż do Mickiewicza a później przesiadka,w związku z tym ze jeżdżę od brzeżna do przeróbki (kawał drogi) to mi wygodnie w "3" o ile przyjedzie .W poniedziałek wystałam koło 40 min. powtórka z rozrywki z piątku.Spóźniona do pracy.ile mozna sie spóźniać to co człowiek żeby zdążył na czas ma wychodzić o 6 rano?? Jak by tego było mało Gdańsk nasz kochany chwali sie "koksownikami" (reklama pana Adamowicza bardziej niż martwienie sie o nas) Kupujemy bilety czy to w tramwaju czy kiosku albo i miesięczne(jak w moim wypadku) miesiacami wydajemy od groma pieniedzy na przejazdy,ale nie ma nic za darmo chce sie jezdzic płać, ale sęk w tym że "płacę to wymagam" chodzi mi o to ,ze jak są duze mrozy tak jak przez ostatnie 3 tygodnie...wsiadając do tramwaju zeby sie ogrzać to trzeba sobie nachuchać ,bo po co włąćzyć ogrzewanie (oszczędzają) szkoda tylko że naszym kosztem !!!! wniosek z tego że ogrzewanie jest na lato. Dlaczego bo jak nie jest zimno to w tramwajach jest tak "nachajcowane" ze sie wytrzymac nie da, a jak człowiek wystoi 40 min na przestanku bo nie przyjechal tramwaj albo i dwa to sie chce ogrzac chociaz w tym tramwaju ale po co przeciez oni maja nas totalnie w "d*pIE" i kogo to obchodzi ze ty zmarzłeś. robią szopkę z tymi koksownikami albo na str glownej ztm "ZMIENIAMY TWOJE MIASTO Zarząd transportu miejskiego" to jest poprostu tragiczne jak sie lansują a guano robią, chcą wymieniać kioski (żeby wszystkie wygladały tak samo) na Euro niech sie najpierw zajmą czyms pożytecznym np sprzątaniem wlasnych śmieci.dziękuje za uwage mam nadzieje ze choociaż niektorzy sie ze mna zgadzaja.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

zazwyczaj nigdy nie narzekałam az tak zeby z kims sie tym dzielić w szczególności na jakiś forach społecznościowych.Wracając dziś z pracy tramwajem lini 3 po godz 17 tramwajem o numerach 1118(o ile pamietam) myslalam ze mnie krew zaleje.Pani motornicza przez dlugi odcinek drogi prowadzila konwersacje ze swoim znajomym, pan sie zachowywal jak by w ogole nie bylo widac naklejki "podczas jazdy rozmowa z motorniczym zabroniona,podczas rozmowy przez okienko omal nie wlazł jej do srodka kabiny,przez co motornicza nie byla wystarczajaco skupiona na swojej pracy szarpała tym tramwajem conajmniej jak by wiozła worki z ziemniakami,no i oczywiscie w srodku zimno jak piorun...masakra zaczynam miec OGROMNĄ alergię na naszą komunikacje miejską.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

Chyba kojarzę motorniczą i jej znajomego. W innych godzinach też tak to wygląda. Zrobię fotkę następnym razem.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

a ja wsiadam na witominie w 141 ( z pętli) i jak się wsiada to tak jedzie fajkami (kierowca nie wyjdzie tylko sobie pali w środku), że wytrzymać się nie da!I na dodatek szarpie, że jak się nie siedzi to człowiek lata po całym autobusie. 70 zł za takie coś płacę miesięcznie..;
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

dzisiaj chciałem na lini 169 uciec przed kanarami w reniszewie a kierowca mi specjalnie nie otworzył.Po wypisaniu mandatu zadzwoniłem do ztm i powiedzieli mi że skarge to moge se w cztery litery wsadzić.widocznie skarge trzeba złożyc do prokuratury.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 8

ale skarge na co??? to jest ich prace zeby lapac bez biletu a ty uciekałes...wiec lekko nie wiem o co chodzi??? o jaka skarge ci chodzi???kanary i kieropwcy to to samo kierowca moze zatrzymac autobus czy tramwaj i sprawdzic czy masz bilet...chodz tego nie robia..ale moga...albo np.wpuszczac tylko z przodu za okazaniem lub kupnem biletu;/
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

Poscili nowa trase na swietokrzyska obiecywali ze bede przesiadki drzwi w drzwi ale tak nie jest tramwaje odjezdzaja pare minut szybciej jakby im sie gdzies spieszylo jak tylko autobus wjezdza na petle i ludzie powinni zdazyc sie przesiasc na tramwaj to oni odjezdzaja zanim zatrzyma sie autobus i jest kolejne czekanie na nastepny tramwaj jak to jest ze kierowdcy autobusu to rozumieja i kazdy zdazy sie przesiasc czy to naprawde tak duzo zeby odjechac na czas albo ewentualnie niech ten autobus chociaz dojedzie bo moze ktos do pracy sie spieszy
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

a widziałeś ograniczenia prędkości na nowej trasie a rozkład jest taki jakby ograniczeń nie było to się nie dziw
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

a tramwaje odjeżdżają o czasie albo o kilka minut opóźnione bo szybciej sie nie da bo wszystko jest rejestrowane elektronicznie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

No i bardzo dobrze,ze tak zrobili!Jaki buc z ciebie,niemasz biletu i masz pretensje!Moglbys o tym nawet niepisac bo sie kompromitujesz!Ty taki jestes czy udajesz tylko skrzywdzonego antyinteligencie!
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4

rąbac was wszystkich rąbane ciule. z***ane bydlo majace pretesje do calego swiata. masz problem z awariami biletami kultura itp to na rower. Jak mi nie pasuja twoje odzywki to chleb kupie w innym warzywniaku;]
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 9

dzisiaj musiałam czekać na autobus nocny 20 minut o godzinie 3 rano.! a co powiedzieli mi w zarzadzaniu komunikacja miejską (telefonicznie) ? że autobus nie przyjechal z powodu trudnych warunków atmosferycznych ! szkoda tylko że droga była odśnieżona , nie padało (było wręcz pięknie jak na nocna przejazdzke, tak nie pomylilam sie nocna gdzie nie ma korków) na tablicy bylo napisane ze autobus ma przyjechac za minute po czym zaraz zmienili na 30 minut !! A gdy wysmialam osobę z która rozmawiałam nie potrafila mi wyjasnic czemu autobus sie spoznil. Żenada! za takie nieodpowiedzialne sluzby mam placic miesiecznie 100 zł ?! JESTEM WIELCE OBUŻONA ! jezeli złodzieje chcecie sciagac pieniadze to chociaż przyjeżdżajcie na czas! ! ! i nie wciskajcie ludziom kłamstw pod tytułem że są złe warunki na jazde. Kierowca powinien być przygotowany na każda okazje skoro jest to komunikacja miejska , do tego w taką noc nie jest możliwe opóźnienie z takeigo powodu . Nie potraficie sie nawet przyznać że macie nie kompetentych pracowników nieodpowiedzialnych. SKORO CHCECIE ŚCIĄGAĆ PIENIĄDZE TO WYKONUJCIE POŻĄDANIE SWOJE OBOWIĄZKI !! autobus który przyjechał za późno miał numer 2711 ( N8 miał być o 2.48 w nocy) mam nadzieje że moja skarga przyczyni sie do zmiany czegoś w waszej organizacji pracy ! Zamiast podwyżać ciągle ceny biletów chyba powinniście połowe ceny opóścić bo to śmiechu warte wyciągać od ludzi pieniądze za coś takiego! WSTYD !
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

Glupia jestes!Pretensje do garbatego ze ma dzieci proste!Jestes wielce oburzona ze nieprzyjechal,to moglas wziac takse i juz!Kiedys slyszalam rozmowe kierowcy z kierowca,ze jak jest snieg,i slizgo na drodze maja prawo niewyjezdzac zeby nienarazac siebie ani pasazerow.Pomysl troche a pozniej mozesz klapac tym durnym dziobem!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5

Jak cos sie Tobie nie podoba to TAXowka jezdzij a co do ceny biletow to ZKM nic nie ma tylko miasto!!!!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

dzis kierowca nr 5089 linia 154 byl hamski ,wulgarny i obrazal pasazerke.tacy nie powinni tu pracowac

Środa 19 listopad o godz. 18:37 nr 2545 . Kierowca przyjął pieniądze za bilet po czym stwierdził , że nie ma jak wydać, biorąc resztę dla siebie. Typowe burackie zachowanie jak dla większości kierowców ZTM. Jedynie skargi mogą powstrzymać to buractwo.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 6

.Buractwo,że nie czyta że się płaci odliczoną kwotą.Masz rację,tylko skargi.Dawaj kontakt do starych.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

Zdarzały się różne sytuacje w komunikacji miejskiej, ale wczorajsza była przesadą. W autobusie nocnym N13 (numer identyf. 6311) wsiadł koło 2 w nocy Pan, kupił bilet, usiadł. Nagle kierowca zatrzymał pojazd na środku jezdni, na ulicy Grunwaldzkiej. Otworzył drzwi swojej "kanciapy" i zaczął krzyczeć na wspomnianego Pana, że menel, że śmierdzi, że ma wysiadać, że mu przeszkadza, że obrzydliwe. Rzekomy 'menel' odpowiedzial (zgodnie z prawdą) o zakupionym bilecie, o umyciu. Kierowca jednak twardo twierdził iż nie ruszy dopóki tamten nie przeniesie się z dala od niego. Pan odpuścił i usiadł na końcu. Wtedy kierowca wyjął preparat dezynfekcyjny w spreyu, spryskał wnętrze swego kokpitu i wytarł. Kompletny brak szacunku wobec człowieka, poniżanie. Z tego co mi wiadomo kierowcy muszą przejść testy psychologiczne, czy ten Pan kierowca miał je podrabiane? Pan "menel" musiał jednak wysiąść w Gdańsku Głównym.

Dodam, że kierowca przejechał 4 razy na świetle czerwonym (fajnie, byłam szybciej w domu, ale niezgodne z prawem, a później autobusy są przed czasem i ludzie muszą czekać na kolejny), a zatrzymanie się na środku ulicy (nie mówiąc o jej ruchliwości - Aleja Grunwaldzka nie jest małą ścieżką) jest zabronione. Kierowca nie włączył choćby świateł awaryjnych.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

WITAM JA DZISIAJ WSKAKUJĄC DO 227 NA GALERII BAŁTYCKIEJ ZOSTAŁAM przytrzaśnięta! A KIEROWCA ROZMAWIALI CALA DROGĘ Z INNYM MĘŻCZYZNA ! NIE PATRZAŁ SIĘ W LUSTERKA !
to hanba !
~to jak te kierowcy ZTM SIE zachowuja jest karygodne to chamy i buraki bez współczucia !
swiete krowy na d*pach przez 8 godzin jezdza i nic wiecej ich nie obchodzi czy ktos wsiada , wysiada a hu.. zamkne drzwi .. nie ?
moze czas zmienic zawod ?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3