skradziono nam wózek

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Rodzina i dziecko
Witam,najprawdopodobniej dziś w nocy skradziono nam wózek mojej córeczki. Spacerówka x lander xa,bordowa. Cecha charakterystyczna to hamulec mocowany nie na nitach tylko na śrubach, mąż go przerobił gdyż nam opadał. Córka została na zimę bez wózka:(
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

Re: skradziono nam wózek

o kurcze !!!!! co za kraj !!!!!
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 1

Może ktoś się natknie na ofertę jego sprzedaży,ja szukam teraz po ogłoszeniach,sprawę oczywiście zgłosiłam na policję. O 19 idę do zarządcy bloku gdyż mamy monitoring na klatce:(
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

a w jakiej dzielnicy?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

współczuje ;/
Hexusia, kraj tu ma chyba mało do rzeczy...

Jolcia, masz osiedle strzeżone?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

tak sobie powiedziałam!!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Dlatego ja nigdy nie zostawię wózka na klatce niestety to łatwy łup dla złodzieja a na klatkę wchodzi teraz byle kto choćby pod pretekstem zostawienia ulotek :/
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

i dobrze powiedzialas
jak mozna zajomac dziecku wozek?
w glowie sie nie miesci... ;//

żury przed zimą kradną wózki na dużych kółkach. jak widzę, czym się teraz "wożą" to mi się w głowie nie mieści, ze ktoś mógłby takie cacka wyrzucić, kompletne, czyściutkie, nowoczesne.

Mamy monitoring na klatce,nie ma piwnic a w mieszkaniu 32 m nie ma miejsca na wózek i od zawsze stał na klatce wraz z wieloma innymi wózkami. Ok 19ej ma być w domu Pani,która ma dostęp do monitoringu,jednak policjant powiedział,że jeśli złodzieje wiedzieli,że jest i się zamaskowali będzie ciężko. Jak tak można:(

no tak, nawet Zur chce sie teraz powozic ;)

heh
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

A może wózek przypinać tak jak rower, np. do poręczy? zawsze jest jednak zabezpieczony
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

W mojej pracy gdzie chodze po dzielnicach różnych to praktycznie w każdej klatce stoją wózki i rowery.Może wziął ktoś dla innego dziecka zajumał.Widziałam taką patologie nie raz że nie stać ich na wózek dla dziecka to można zajumać komuś a że dobry(firmowy) to znaczy,że stać na drugi.Ja nie wyobrażam sobie,że ktoś na dziecku bezbronnym się dorabia.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Wózek odkupiłam od koleżanki za grosze gdy urodziłam córkę,gdyż miała 2 a tego nie używała, na nowy nas nie stać też ale w życiu bym teraz nie poszła ukraść. Mam nadzieję,że sprawa się wyjaśni,czekam na panią z monitoringiem. W wózku był ulubiony kocyk mojej córki:(

Jak bym jakiś miała to bym chętnie oddała ale została mi tylko parasolka taka na lato.Kiedyś był podobny wątek i policja odnalazła wózek.Jakaśforumka też pisała.Więc jest nadzieja.Ja trzymam kciuki.

Napisz jaka dzielnica ,może ktoś wyluka Wasz wózek ,chociaż będzie ciężko bo x landerów dużo a hamulec o którym piszesz ciężko dojrzeć w ruchu ,no ale może się uda.

Dzielnica Wejherowo-Śmiechowo, mam nadzieję,że film z monitoringu coś wyjaśni i pomoże,czekam na panią z tym nagraniem.

No i najprawdopodobniej nasz wózek się nie znajdzie.Była Pani,sprawdziła monitoring i nie rejestrował ostatnich dni,być może ktoś przy nim coś grzebał. Jutro jednak wywieszę informację na klatce dla uwagi innych mam i ogólnie mieszkańców.

Nic nie rejestrował? Czyli musiał być wyłączony.
Ja mam monitoring i zawsze rejestruje ruch, choćby mucha przeleciała. Jeśli go wyłączę to tylko wtedy nie działa.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

współczuję.

przeglądam ogłoszenia, może trafię przypadkiem na Wasz wózek ;)

póki o zobacz - ktoś ma do oddania za darmo http://tablica.pl/oferta/oddam-za-darmo-wozek-ID1Jn6R.html#60ac43db;r:5;s:

Pewnie w ogole ten monitoring nie dziala, najprosciej powiedziec ze ktos przy nim grzebal...

Ale kto mógł grzebać? Tylko ,,swoi". Przecież skrzynki rejestrującej nie trzymają na klatce tylko w jakimś pomieszczeniu i chyba wiadomo, kto ma do niej dostęp.

Też mnie to zastanawia.Po co monitoring skoro nie działa.Ehh szkoda słów,najbardziej ubolewam nad tym,że okradają nawet dzieci.
Kilka dni temu po 21ej zadzwonił domofon,odebrałam i jakaś dziewczyna powiedziała,że prosi o otworzenie drzwi,bo zapomniała numeru do cioci. Oczywiście nie otworzyłam,dzieci po 21ej same nie chodzą a jak nie zna numeru mieszkania cioci to jak trafi na klatce. Coś mi mówi,że już wtedy mogli być to złodzieje.

współczuje, nam w czerwcu ukradli spacerówke i wiem co to znaczy... :(

Może nie nagrało się bo był zapchany już dysk twardy. Filmy z monitoringu są nagrywany gorszą jakością na dyskach twardych.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Bardzo przykra sprawa - tym bardziej że zapewne za monitoring macie liczone w czynszu lub wyłożyliście jednorazowo sporą kwotę.

Jakiś czas temu na Oruni Górnej zwróciłam uwagę na grupę pewnych spacerowiczów - było to 4 podchmielonych panów i jedna pani - wszyscy prowadzili wózki marki Emmaljunga na dużych pompowanych kołach. Oczywiście zawieszone na nich było full jakiegoś żelastwa i innego badziewia. I mąż się dziwił dlaczego ja zażądałam wizyty w Castoramie i zakupu mocnego łańcucha i kłódki - u nas na klatce na dole są rury do których mogę przymocować wózek chociażby na chwilkę (bo mniemam że to okazja czyni złodzieja a nikt nie chodzi z odpowiednimi narzędziami).

parę lat temu ukradli mi z klatki torbę od wózka - w której była grzechotka, paluszki oraz pieluszka tetrowa - torba wisiała na wózku. Także mnie juz nic nie zdziwi - przykro mi z powodu wózka

Ostatnio zauwazyłam że osoby grzebiace po smietnikach i menele jezdza wozkami, niszcza tapicerke bo potrzebny jest im stelaz z kolkami do przeworzenia swoich smieci , mozesz zapomniec o swoim wozku
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

No niestety taka prawda,ci śmierdzący menele kradną wózki żeby swoje śmieci wozić,skrupułów nie mają żadnych,powinno się takich przekopać .Ale niestety guano ruszysz a za człowieka odpowiadasz ,nikt im nic nie zrobi bo są niewypłacalni i w ogóle,a tak naprawdę to dobre cwaniaczki ( oczywiście nie wszyscy) .
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 7

Przykro mi. Mi ostatnio skradziono rower, z zamkniętej klatki na rowery i wózki. Poszłam na policję. Ale to nic nie dało, tylko sobie narobiłam wrogów wśród sąsiadów. A klucze do tej klatki mieli tylko sąsiedzi i ja. co za kraj ?

Kulka ,Twoje komentarze ??
Możesz przetłumaczyc na j. polski?

Ja niestety tez spotkałam u siebie w okolicy pana wożącego piwko w dziecięcym wózku. Granatowa parasolka w całkiem niezłym stanie. Wystraszył się, gdy zauważył, ze się mu przyglądam więc chyba wózek podprowadzony ;/
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

nam skradziono dwa lata temu... także rozumiem ból :( ze nawet dziecko trzeba okraść

monitorujesz ogłoszenia? może trzeba też sprawdzić w okolicznych komisach dziecięcych?

a ja mysle ze raczej nie tylko w okolicznych, ukradli tu sprzedac moga zupelnie gdzieindziej, ale mozesz podzwonic po komisach popytac o taki model czy akurat maja i jak jest to jaki kolor, jaki zestaw itd itp, i ew pojechac i obejrzeć,

albo przejść się na rynek, tam zawsze duzo dziwnych rzeczy mozna trafic

I jak z tym wózkiem? Znalazł się? Zabiłabym drania, który to zrobił. Jakieś półtora roku temu okradli z wózków całe osiedle w Straszynie! O trzeciej w nocy podjechali ciężarówką! Wyobrażacie sobie? Kilku facetów obskoczyło bloki i łup niezły zebrało. Kilka osób ich widziało, ale albo się ktoś bał, albo nie skumał, co za jedni i co tu robią. Szli jak śmieciarze - dwóch wyciągało z klatek, dwóch pakowało, a jeden podjeżdżał do kolejnego bloku itd. Niestety wózki się nie znalazły, a uwierzcie, że śledzących ogłoszenia i komisy było dużo. Część wózkó bardzo charakterystyczna, bo z przeróbkami, z naszytymi misiami itd. Nic. Musiało gdzieś pójść hurtowo - na południe Polski albo może za wschodnią granicę (tak twierdziła policja). Do dziś oglądam się na ulicy, jak mnie mija podobny wózek.
A wejścia są przeciez monitorowane, klatki zamykane - bzdura, otworzą sobie i już. A policja guzik ci znajdzie.

Ze straszyna złapali złodziei. nasz byl ostatni. Zlapali ich przypadkiem bo w nocy o 4 rano sąsiad czekal na żone w uacie i jechali na rynek po owoce, zawiadomil policje i jako jedyni odzyskalismy.

po roku odbyła się sprawa sądowa. Oczywiscie kilja razy przekladana bo były jakię problemy ze złodziejami.czesc juz siedziała za inne wykrozenia inni sie nei stawili.

nie wiem na czym się skonczyło. Wózek już sprzedalismy ale w****ienie było. Maz chciał ich skatowac ale nie ma co walczyć z ebilami znajda się inni.

Jolu współczuję
Złodzieja szukaj wśród najbliższych sąsiadów i ich gości. Dobrą wskazówką może być posiadanie przez kogoś kto mieszka w pobliżu dużego auta bo to podstawa aby wywieźć wózek.
Możesz być pewna ze wózka nie skradł menel który przyszedł na wycieczkę do twojej klatki schodowej bo zakładam że jest domofon a oni są stale pod wpływem i nie narażają się na oberwanie po gębie. Do tego ramy wózków mają gratis na śmietnikach.

Musaisz pilnie śledzić czy najbliżsi sąsiedzi i ich goście nie rozmawiają o dzieciach i wtedy wysledzisz sprawce. Musisz też zastanowic sie czy u sąsiadów nie były prowadzone prace budowlane czy choćby montaż rolet nowej zmywarki czy mebli czy jakiekolwiek prace związane z transportem dużymi samochodami.

W najgorszym wypadku wózek trafił do bagażnika auta jakiegoś przyjezdnego gościa (emigranci NO NE NOS NBA) i w małym miasteczku trafi do komisu. Gdy kupisz nowy wózek musisz go oznakować choćby dając do wyszycia imię dziecka i koniecznie nanosząc oznaczenia w niewidocznych miejscach.

W nowym wózku gdy go nadal masz zamiar zostawiać wyjmuj jedno z kół to nie będzie kusiło. To skuteczniejsze niż przypinanie wózka linka czy łańcuchem bo na takie zabezpieczenia prawdziwy złodziej ma sposoby a na brak kółka które zabierzesz do domu już nie.

Znam przypadek gdy wózek skradziony na Orunii Górnej magicznie odnalazł się w szczęśliwych okolicznościach na giełdzie w Pruszczu Gdańskim. Było magicznie zdumiewająco i wesoło. Złodziejem okazał się właściciel vw transportera z okolic sympatycznej miodowej miejscowości z zawodu hydraulik.

widzialam wczoraj ogloszenie na dworcu kolejki miejskiej na wzgorzu ogloszenie ze ktos znalazl wozek

Wózek się nie odnalazł,jedna z forumek odstąpiła nam swój,którego już nie używa ale oczywiście chciałabym odnaleźć nasz. Czy ktoś bywa na Wzgórzu gdzie wisi to ogłoszenie? Jeśli tak to byłabym wdzięczna jeśli jest np numer telefonu.