skrzyżowanie Rybińskiego grunwaldzka

Temat dostępny też na forum: Motoryzacja
Witam mam takie pytanko jak uważacie czy można jechać prosto z prawego pasa wyjeżdżając z ul.Rybinskiego w kierunku Gdyni na Grunwaldzka
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie. Znaki poziome nakazują jazdę z prawego pasa tylko w prawo w kierunku gdańska a z lewego jazdę prosto w ul.Piastowską lub w lewo w stronę Gdyni. Chyba że coś się w tym zakresie zmieniło od kiedy ostatnio tamtędy jechałem.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

--- wykasowane ---
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Powyżej napisałem, ze z Opata Rybińskiego w ogóle nie da się jechać prosto. Żeby pojechać w Piastowską trzeba oczywiście skręcić w lewo a dopiero na następnych światlach w prawo. I takie oznaczenie poziome kiedyś tam było. Wybór tylko prawo/lewo. Tak jest na zdjęciu satelitarnym i takie pamiętam ;)
https://mapa.trojmiasto.pl/#/map/-159.48,47.35,8,o,0;1;24;37

Ale masz Cross rację. Na nowszych zdęciach jest juz oznakowanie (nieco mylące), że można prosto. Oczywiście jedynie z lewego pasa, tak jak piszesz.
image

Starsze oznakowanie prawo/lewo było sensowniejsze, bo nikt nie miał, jak autor wątku, wątpliwości. Bo pytanie sprowadzałoby się do kwestii, czy z prawego pasa można skręcić w lewo. Odpowiedź jest oczywista.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1