słodko, część druga ;)

Zakładam nowy wątek, słodycze stały się niemożebnie długie i nie mam już do nich cierpliwości ;) Będę sobie grać i pisać, zapraszam do wspólnego działania, razem przetrwamy tę kwarantannę ;) Na początku tejże miałam nastrój bojowy i obejrzałam sobie Orzeł wylądował oraz Działa Nawarony ;) Ostatnio zaś nadrabiam nowości filmowe, wybrałam Małe Kobietki i choć widziałam już dwie wcześniejsze ekranizacje i czytałam książki to nadal się wzruszam
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

Masz miły ton, klasowy, dobre obserwacje i historyjki, choć zawsze wyczuwam nutę pewnego niezadowolenia czy rozczarowania.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Byłam dziś na maturach z matematyki, jak tylko weszłam do sali i zobaczyłam leżące na ławkach książki ze wzorami zrobiło mi się słabo XD Jak dobrze, że nie musiałam zdawać matematyki, bo chyba bym poległa, nawet ze wzorami XD
A tak poza tym, to bardzo ładny dzień dzisiaj, zrobiło się ciepło i słonecznie, w końcu! :)

I jest nowa piosenka, którą filmowo nucę, tym razem z westernu ;) Bardzo zacnego!
http://www.youtube.com/watch?v=WpFyNFPXlVY

Ależ dziś pięknie! Mam nadzieję, że taka pogoda będzie też podczas majówki, gdyż w tygodniu zamierzam ogarnąć balkon, żeby sobie na nim poczytać podczas dni wolnych;)
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie, w "piosenkach, które chce się zapomnieć, ale nie można"XD

Gdzieś Ty to wykopała? W "piosenkach, ktore ryją banię"? ;]

Zaczęłam oglądać Star Trek i przypomniała mi się ta piosenka, bardzo przepraszam, jeśli ranię czyjeś uszy, ale chwilowo nie mogę oderwać się od refrenuXD
http://www.youtube.com/watch?v=eEpcjgYHE4U

Byłam w piątek w kinie, chłopak, który siedział obok, wciąż sprawdzał wynik meczu, pomyślałam sobie, po co się denerwować, lepiej się skupić na wyczynach Johna Wicka niż na tym, co wyprawiają nasi piłkarze XD I tak się zastanawiam, oglądać dzisiaj czy nie oglądać ten nieszczęsny mecz ;)

A to mój ulubiony Pączek dzisiaj, Henryk Pączek;)
http://www.youtube.com/watch?v=2xlKRtF9FkE

Żaden projektor, normalny odtwarzacz kaset VHS w komplecie z telewizorem XD

> odtwarzacz video

Znaczy: projektor? Bo tak się to u mnie w szkole to terkadło nazywało ;]

Odtwarzacz video w czasach mojej podstawówki miał tylko jeden kolega, którego ojciec był marynarzem. Często oglądaliśmy na nim (pod nieobecność jego rodziców rzecz jasna) różne filmy, które z nieznanych przyczyn zakopane były gdzieś w szafie pod pościelami ;D

>A może to plan na oszczędzanie energii ;)
O tym nie pomyślałam!XD
Sadyl, za moich czasów też nie było takich problemów! ;) Za to pamiętam radość, jaką się odczuwało, kiedy po wejściu do klasy widziało się odtwarzacz video, co oznaczało, że będzie film zamiast lekcji :)

A może to plan na oszczędzanie energii ;)

W moich szkolnych czasach takie usterki się nie zdarzały.
Technika schodzi na psy :]

Człowiek wraca do pracy a szkoła w rozsypce. Tablica interaktywna nie włącza się, internet zamula, głośniki nie działają, ksero też nie. I jak tu pracować? XD

Powiadam Wam, idźcie koniecznie do kina na Niebezpiecznych dżentelmenów, ja wybrałam się dzisiaj i dawno się tak nie bawiłam na seansie :) Świetna obsada i wciągająca fabuła z trupem w tle, to jest to co lubię w kinie :) Polecam!

Jak można nie rozpoznać Johnny'ego Deppa? XD
Lubię filmy wojenne więc przypuszczam, że mi się spodoba. Książki nie czytałam, chyba z przekory, choć bardzo lubię Remarque'a. Zaczęłam od tych mniej popularnych. Może nadrobię po seansie?

No no, take your time. Już sprawdziłem. Efekt opery mydlanej. I tak mam prozopagnozje i nie rozpoznalem ani deppa ani del toro. Na zachodzie bez zmian nie wyjaśnia dlaczego Adolf Hitler mówił o nozu w plecy. Tobie się spodoba. Chyba że będzie brakowało czegoś.

O filmie słyszałam, ale jeszcze nie widziałam :)Ostatnio obejrzałam Psy mafii, między innymi z Kate Winslet jako szefową rosyjskiej mafii, mało sympatyczna była w tej roli ;) Czeka na mnie Na zachodzie bez zmian, chcę zobaczyć jeszcze przed Oscarami :)

A co jest z tymi nowoczesnymi telewizorami? Oglądałem Las Vegas Parano i to było coś niesamowitego. Nie wiem nawet jak to wyjaśnić. Jakbym patrzył na ciężką patologię kręconą amatorską kamerą w full hd. Coś jakby połączenie teatru tv z tymi paradokumentami w rodzaju Dlaczego Ja. Postacie takie wyraźne, kontrastem odcięte od tła niczym wycięte nożyczkami i nałożone na tło, które też jest sztucznie wyostrzone. I ruch taki dziwny, niby bardzo płynny, ale coś tu jest komputerowo podrasowane i powoduje uczucie nienaturalności i niepokoju. Mindfuck przeżyłem

Inne tematy z forum

Psychologia wskazuje wzór człowieka. (5 odpowiedzi)

Psychologia wskazuje wzór człowieka. Według której człowieka, który nie ma empatii, pasji i...

Legalne graffiti (3 odpowiedzi)

Hej! Czy znacie jakieś miejsce na legalne graffiti w Trójmieście? Mój dzieciak jara się...

Muza musi grać. (2366 odpowiedzi)

:) Dobrze jest jak gra, (co by nie zabrzmiał tytuł wątku zbyt autorytatywnie)....