słodko, część druga ;)

Zakładam nowy wątek, słodycze stały się niemożebnie długie i nie mam już do nich cierpliwości ;) Będę sobie grać i pisać, zapraszam do wspólnego działania, razem przetrwamy tę kwarantannę ;) Na początku tejże miałam nastrój bojowy i obejrzałam sobie Orzeł wylądował oraz Działa Nawarony ;) Ostatnio zaś nadrabiam nowości filmowe, wybrałam Małe Kobietki i choć widziałam już dwie wcześniejsze ekranizacje i czytałam książki to nadal się wzruszam
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

No nareszcie. Gdzie przebój sezonu, jak co roku?
U mnie w tym roku pierniczki Córka sama robiła. Totalnie! Ja jedynie piekarnik odpaliłam.
Wyszły "epickie"... ha ha
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

A tu link : http://www.youtube.com/watch?v=Jc7Lt5FLRiA
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Grudniowo już, zaczynam zimową przerwę świąteczną, żegnaj, zdalne nauczanie ;) Piekłam dziś pierniczki, całkiem smaczne wyszły. Pewnie dlatego, że z mamą piekłam ;)
Niedawno był dzień tanga, więc zostawiam na wieczorny odsłuch...Gotan Project

Wdr jak zwykle zatroskany XD

Ann, jest Doktor Martin, jest również milion innych seriali, które jednak muszę obejrzeć w pierwszej kolejności ;) Obecnie The Crown, doskonały serial o monarchii brytyjskiej, obejrzałam Stranger Things i zostałam fanką.
I jeszcze Locke & Key na podstawie komiksu autorstwa Joe Hilla, którego tatusiem jest pan King, Stephen King ;) W międzyczasie obejrzałam w kinie Tenet, ale zachwycona nie jestem. Wolę Incepcję jeśli chodzi o filmowy motyw czasu w produkcjach Nolana.
Byłam też w u fryzjera, kupiłam nową torebkę oraz kurtkę, więc wdr, jeśli masz jakichś kandydatów, to możesz podesłać profile XD
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jesli tam jest, to obejrzyj "doktor martin"

facet by się tobie przydał, a nie telewizor ;P
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4

Ło matko! To ja już wolę rekiny ;) Muszę teraz Szczęki obejrzeć, koniecznie! I jakiś katastroficzny, potencjał nowego odbiornika nie może się zmarnować ;)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ten wynik, na każdym ekranie wygląda dobrze.
http://youtu.be/9knD4JDy-dk

Nie, oglądało się bardzo dobrze ;) Tylko wynik rozczarowujący ;) Teraz nie pozostaje nic innego jak tylko kibicowanie Bayernowi i Robertowi ;)
A jeśli chodzi o nowy odbiornik tv, to przetestowałam dzisiaj świeżo wykupionego Netflixa, tytuł nie za bardzo ambitny, gdyż obejrzałam The Meg, ale kolory, krajobrazy i rekin wyśmienite ;) Zrobiłam sobie listę filmów i seriali do obejrzenia a wakacje zaraz się skończą, powinnam była wcześniej kupić sobie ten telewizor ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Czy to nie FC barcelona właśnie wczoraj masakrycznie przegrała z Bayernem "munsien" 2:8 ?! To już chyba się tak fajnie nie ogląda na dużym ekranie ;-)

Dziś na dobranoc Ewa Demarczyk...
http://www.youtube.com/watch?v=Cv_IjlzlfCE

No, muszę powiedzieć, że FC Barcelona pięknie się prezentuje na dużym ekranie ;) Napoli też, ale ja jestem fanką Barcy ;) Dobrze było obejrzeć znowu Ligę Mistrzów, chociaż bez publiczności jakoś tak dziwnie...

Stacjonarne te wakacje w tym roku, ruszyłam się zatem do sklepu i kupiłam w końcu nowy telewizor ;) Zajmuje teraz pół mieszkania, drugie pół zajmuje kotka a ja gdzieś pomiędzy ;) Przetestowałam już filmy nowe i stare, prawie jak w kinie ;) Teraz czekam na jakiś dobry mecz piłki nożnej, żeby porównać wrażenia ;) W każdym razie pan Darcy na dużym ekranie wygląda bosko ;) A oglądanie Dunkierki to marzenie!

https://youtu.be/_rFs7MCWUyU

Ech, miałam siedzieć na Rodos a siedzę w domu. Ewentualnie na balkonie ;) Pozdrawiam szczęśliwych posiadaczy domu z ogrodem czy innych działek ;) Kiedy byłam pulchnym dziecięciem to lubiłam chodzić na działkę dziadka, porzeczki utkwiły mi w pamięci, znaczy się lubiłam zbierać i jeść...była i kalarepka :) O grillu nikt wtedy nie słyszał;) Takie czasy...

masz. tylko musisz ogarnąć jakoś dźwięk

https://youtu.be/GaAp9fc0jPg
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

Policzki wołowe, duszone w czerwonym winie (hiszpańskim) ale w stylu burgundzkim, jak przystało kuchni fjużyn z garścią suszonych grzybów (z przewagą czerwonych koźlarzy), do tego własnoręcznie zagnieciony makaron - raj jest tu na ziemi.

Jak obierałem te policzki z błon, to sobie pomyślałem, że nigdy więcej. Tylko chińskie noże byłem w stanie tak wyostrzyć, żeby dawały radę. Z kilograma policzków dobre 0,2 błon - tylko koty nie narzekały. Policzki obsmażone mocno na patelni, potem do gara, na tej samej patelni obsmażone cebula i okopowe, do gara, deglasacja czerwonym winem i tez do gara, uzupełnione bulionem z dodatkiem estragonu, pimento i liści bobkowych (czosnku i papryczki chili xD), a potem to już tylko 4 godziny pyrkania. Efekt? Warto spędzić pół godziny na czyszczeniu tych polików z błon, efekt kulinarny powala na kolana. Smacznego.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie widziałam, jak mi przejdzie faza na wojenne kino to poszukam :) A przy okazji - przeglądałam moje dvd i znalazłam bardzo dobry serial o prowincji, Panie z Cranford i Powrót do Cranford, połowa XIX wieku, bardzo dobra klasyczna produkcja BBC. W obsadzie Judi Dench, to tak na zachętę :) A jeśli lubisz Jane Austen to polecam Jane Austen żałuje, nie tak przesłodzony portret pisarki jak Zakochana Jane ;)

Dzięki...
Jak nie widziałaś dr Martina to sprawdź.
Może też Ci się spodoba..

Musiałam w dwóch postach, bo pierwszy mi ucięło. Cenzura czy co?

Inne tematy z forum

Gdzie oddać ubrania? (3 odpowiedzi)

Gdzie w trójmieście oddam ubrania, nowe, męskie po zamknięciu sklepu?

Psychologia wskazuje wzór człowieka. (5 odpowiedzi)

Psychologia wskazuje wzór człowieka. Według której człowieka, który nie ma empatii, pasji i...

Koinonia Jan Chrzciciel Bojano wspólnota destruktywna czy.........No właśnie co? (692 odpowiedzi)

Przez roku czasu wraz z żoną uczęszczałem do domu modlitwy wspólnoty Koinonia Jan Chrzciciel z...