ślub 7 maja

Temat dostępny też na forum: Wesele Wesele bez ogłoszeń
cześć :)
czy ktoś z Was ma może ślub 7 maja w Matemblewie???
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: ślub 7 maja

W maju masz ślub???A co z przesądem?Wierzysz w coś takiego?

nie jestem przesądna :)
a maj to taki piękny miesiąc...
A Ty kiedy planujesz ślub???

Wiesz co....plany były na 2 kwietnia,a ze mój chłopak wypływa prawdopodobnie w przyszłym tygodniu na 4 miesiące to juz właściwie nie wiem.Może go puszczą ze statku na tydzień aby ślub się odbył w tym terminie co ustaliliśmy.

o kurcze!!! straszne! a macie zaklepany lokal na wesele, kościół (albo USC), zespół, itp??? mam nadzieje, że ta sytuacja rozwiąże się pomyślnie dla Was - będe trzymała kciuczki :) trzymaj się dzielnie :)

a nefretete o który dokładnie przesąd Ci chodziło, o ten, że ślub majowy-grób gotowy, czy ten, że nie ma r??? Bo w kwietniu też nie ma r - chociaż jak się uprzeć, to można poszukać w innym języku :) a z majem będzie gorzej (ja bynajmniej nie znam języka w którym maj miał by literkę r).
pozdrowionka

Słyszałam tylko że żekomo jest jakiś przesąd na maj,ale nie znam go.Być może chodziło o ten pierwszy co napisałaś.Wiem,że w kwietniu nie ma "R",więc to raczej nie chodziło o ten drugi przesąd.

witam w klubie żon marynarzy:)
Jak sobie radzisz z tesknotą?

Warbuziak - wszystko już masz zorganizowane? bo w sumie to już zostało Ci mało czasu...

my planowliśmy ślub na sierpień :) szukając lokalu dopiero chyba za 30 razem weszłam na salę i powiedziałam, że ta i żadna inna :) ale okazało się, że sierpień cały zajęty, ba całe wakacje zajęte, więc został maj :) a to też przepiękny miesiąc:)
ale jakoś się nie przejmuję, że zostało mało czasu :) zdążymy - nie mamy innego wyjścia :)
A WY na kiedy planujecie ślub ?
pozdrowionka

Nefretete mam do Ciebie pytanie..Wiem ze to odbiega od tematow weselnika ale w jakiej firmie Twoj chlopak plywa? Moj przysszly maz tez wlasnie jest w rejsie (juz 5 miesiecy) a jeszcze miesiac zostal do jego powrotu:( Takie dlugie rozstania strasznie ciezko znosze..:(((Po 4 miesiacach czlowiek zaczyna wariowac i wpada w depresje...Dlatego nastepnym razem juz wtedy moj maz bedzie sie staral wyplynac na krocej..Szukamy wlasnie jakies dobrej firmy ktora nie robilaby takich problemow jak ta dla ktorej teraz pracuje..Bylabym bardzo wdzieczna za informacje..Z gory dzieki;)No i zycze powodzenia by udalo sie Twojemu chlopakowi wrocic na ten termin slubu ktory juz sobie w sumie zaplanowaliscie..

Skontaktuj się ze mna na priva to napiszę Ci wszystko.Mój adres mailowy jest w moim profilu.Klikni na mój nik :)

Pozdrawiam

Witam przyszłe "marynarzowe"
Ja też przez to przeszłam-mieliśmy z narzeczonym (teraz już mężem :) ) trzy daty ślubu-czerwiec, wrzesień, a w ostatniej chwili wyskoczył lipiec i tak zostało.Oczywiście wiązało się to niestety z ustaleniem terminu powrotu i wyjazdu narzeczonego. Mieliśmy ogromne szczęście,bo zaczęliśmy wszystko organizować już w listopadzie i ekipa (fotograf,kamerzysta,zespół) no i przede wszystkim lokal weselny bardzo nam pomogli-zgodzili się zarezerwować nam 3 terminy!!!To dzięki ich cierpliwości wszystko się udało,ale narzecone marynarzy mają przy organizacji ślubu podwójny stres-bo przecież tak naprawdę nigdy do końca nie wiadomo,kiedy ukochany wróci!
Pozdrawiam i życzę Wam powodzenia i dużo cierpliwości
już "marynarzowa" ;)

My z kolei mielismy wstepny termin slubu na kwiecien ale musielismy zmienic az na wrzesien. U nas jest wszystko jeszcze bardziej skomplikowane bo ojciec mojego narzeczonego rowniez plywa no i trudno jest tak "zgrac" tych dwoch facetow zeby obydwoje byli jednoczesnie w domu;) A zalezalo nam przeciez by rodzinka byla w kompecie na slubie..

Witaj!
To mamy sporo wspólnego bo zarówno mój Tata jak i Teść pływają,stąd te trzy terminy :). Świadkiem mojego męża też miał być marynarz,ale niestety do niego już nie udało nam się zgrać terminu i świadkiem został "szczur lądowy". Kiedy teraz,z perspektywy czasu wspomnimy sobie te wszystkie terminy wyjazdów naszych panów,to wydaje się to niemożliwe,że minęło już 5 msc a wszyscy najbliżsi byli obecni. Choć niestety istniała opcja że któregoś z ojców nie będzie-bo co roku byłoby to samo-ale na szczęście los był łaskawy. Wam też się uda
pozdrawiam

O matko,to to mnie czeka????

a ja tez mam slub w maju i nie wierze w przeasady!!! hehehe Ten Wielki Dzien u mnie bedzie 14 MAJA!!!

Ja też slubuje w maju 28!!!
Nie wierze w zadne glupie przesady
Maj to przeciez miesiac zakochanych:)
Pozdrawiam majowe panny mlode!