Re: ślub cywilny - ładnie - jak to zrobić?
wakacje2007
(18 lat temu)
W pałacu opatów możesz zamówić muzykę (skrzypce.. grają 3 osoby), szampana (przechodzisz do drugiej sali gdzie skladane sa zyczenia i jest poczęstunek szampanem)
My bylismy teoretycznie ostatni (podobno ktos tam był za nami.. ale nie wiem). Najpierw zaproszono nas samych do pokoju gdzie sprawdzilismy dokumenty.. później z goścmi udalismy się do wielkiej sali (jest śliczna) .. tam rozpoczeła się ceremonia.. Pan zaczął wygłaszać "mądrości" :) na temat małżeństwa, rodziny itd.. mówił bardzo wolno, tak dostojnie.. zwracał się do nas, i do całego grona gości. Nie śpieszyl się! Później spytał sie Nas czy chcemy wstapić w związek małżeński... było trzeba odpowiedziec TAK :) nastepnie kazał powtarzać po sobie formułkę... oczywiście mój mąż powiedział wszystko bez zająknięcia.. ja 2 razy zapomniałam tekstu.. następnie były obrączki.. i co było dla mnie dziwne...
może tak to jest.. Pan zapytał się (głosniej, i takim dziewnym tomen) ..
Czy jest Pan pewien co do przyjęcia nazwiska zony? - po tym tekscie na sali rozlegl się szum a zona mojego kuzyna zaczeła klaskać.. :) komicznie to wyglądało.. ale w jej ślad poszło kilka osób.. i mój mąż za tą decyzję dostał oklaski :) .. następnie podeszliśmy do stołu.. podpisalismy dokumenty.. my i świadkowie... były gratulacje od Pana, który udzielał nam slub, kilka słów na koniec do nas i do gości..(życzenia, nadzieje, że nasze małżeństwo będzie udane... itd,itp ) przeszlismy dalej.. i były zyczenia od gości.. których końca nie było widac... Niestety za oknem padało.. ale znajomi nie zawiedli.. i jak wyszlismy spadł na nas deszcz grosików.. trzeba było zbierać.. hehe :) potem było przyjęcie w villi uphagena..
oto relacja z samego slubu :) trwał jakieś 15-20 min.. :) długo, .. jak na cywilny.. ale dla mnie był uroczysty..osoba która dawała nam ślub była bardzo elegancka,dostojna.. i te wnętrza.. to wszystko stanowiło całość.. taką wyjątkową, ...dostojną.. :) ech.. ja chcę jeszcze raz!!!! :)
0
0