ślub o godzinie...

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
Drodzy Forumowicze!

o ktorej bierzecie slub?
nam zostala w terminie godzina 13:00... zastanawiam sie czy to nie za wczesnie... :/
niby mozna potem pojechac na sesje i pstrykac sobie zdjecia do bolu, ale na radosnych gosci to potem juz chyba nie mozna liczyc...

napiszcie jak rozplanowujecie TEN dzien

pozdrowka!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: ślub o godzinie...

Ja mam ślub na 17 i uważam że to akurat, moja siostra miała na 16 i było troche mało czasu. Myślę że 13 to chyba zdecydowanie za wczesnie, chyba ze goscie nie maja nic przeciwko aby zaczac zabawe o 15!ale jak dla mnie to za wczesnie...

witaj!! ja tez mam slub na 13 i zastanawiam sie jak sie umawiac z goscmi weselnym , bomyslalam zeby wesele zrobic miedzy 17 a 18 .troche to dziwne ale za wczesnie to chyba bedzie nie wypal??

no wlasnie! strasznie sie obawiam, bo przeciez jeszcze dluuugooo bedzie widno... srednio sie tanczy jak za oknami slonce w zenicie... :/
z drugiej strony slub (jak juz musi) niech bedzie na 13:00, potem mala przerwa - goscie na spacer czy cos takiego i wesele o 16-17:00...
czy wypada tak zrobic?

dla mnie to brzmi jak scena z filmow amerykanskich o weselach, tam ludzie zawsze sie bawia w ciagu dnia i zabawa ta konczy sie okolo polnocy, moze to nawet lepiej niz meczyc sie do rana...

chyba trzeba bedzie poprostu uprzedzic gosci o takim rozwiazaniu. na pewno problem jest gdy czesc gosci jest przyjezdnych a u mnie tak bedzie .musze to jeszcze rozplanowac .na razie brak mi oswiecajacych pomyslow:(:(

ja mam ślub na 16 ;)) a potem wesele.......i jak będzie tak będzie ;)
już mnie nic nie będzie obchodzić w dniu slubu ;))

image

Ja rowniez mam slub na 16:00 i uwazam, ze ta godzina jest jak najbardziej odpowiednia :)

jeny gdzie Wy bierzecie ślub ze az tyle chetnych jest na jedna sobotę.I kiedy to jest taki termin oblegany.My mamy ślub na godzinę 16 i uważamy ze jest to godzina w sam raz.

w Mikołaju... to już chyba tłumaczy wszystko. :/
a oblegana data to o dziwo 13 sierpnia! ;) hahaha

moze jednak porozgladamy sie za innym kosciolkiem... ech... szkoda...

tylko my wybralismy termin tak spontanicznie i nie myslelismy ze godzina bedzie miala jakis wplyw na wydarzenia calego dnia ...hihihihihi no coz\ poradzimy sobie z tym problemem:)

My też mamy w Mikołaju ale na 15. Potem my jedziemy w plener a goście do hotelu. Zakwaterują się odświeżą. Mamy hotel w Sobieszewie więc troszkę czasu dojazd zabierze. A w programie napiszemy, że powitanie młaodej pary o godz. załóżmy 17.30

Ważne jest w jakim miesiącu jest slub bo zimą wcześnie się robi ciemno i jest chłodno, więc mozna się bawić od wczesniejszej godziny. Latem niestety może się okazać, że bedzie to upalny dzień, a goście i tak zaczną się bawić dopiero późnym wieczorem- kiedy się ochłodzi i zrobi ciemno - chyba, że sala jest ciemna i klimatyzowana - to nie ma problemu.

Godz 15 jest jeszcze do zaakceptowania, ale najlepsza jest 17.00

Spotkałem się z sytuacją, że w zaproszeniach były podane 2 godziny jedna ślubu np 15.00 a druga to godzina rozpoczecia wesela np. 18.00. Pomiędzy była sesja zdjęciowa.
Z tego co wiem to goscie się sami zorganizowali. Jeśli odstęp czasowy jest większy to przyjedni mogą sobie pozwiedzać np. starówkę inni pójść na plotki i kawę do kawarni :-)

Powodzenia
Mariusz
[www.filmart.pl

no jest to jakies wyjscie. calkiem niezle nawet, tylko czy czar nie prysnie?
atmosfera zniknie...?

My mam na 18 ok godzinki slub dojaz zajmie nam ok 40 min. wiec wesele na 20 dla mnie super!

dla mnie 18 godz też super albo 17, ale my jeszcze nie mamy wyznaczonej godz.

my mamy ślub na 17 a dojazd jakieś 40 minut bo aż do Borowa, to może być trochę późno. Najlepsza jest chyba 16 ale takie godziny w kościołach to już chyba dawno zarezerwowane :(

dojazd gości

Dziewczynki!!!
Czy jeśli Kościół znajduje sie ok 5 km od miejsca wesela- organizujecie transport gościom od kościoła do sali?
Jeśli tak napiszcie proszę jaki? i jaki koszt?!

Re: dojazd gości

sorki pomyłka chciałam zacząć nowy wątek - ale możecie odpisywać tu!

A nas ksiądz zapisał na 16.30 :) co z tego że przyjęły się "pełne" godziny :P

u nas nie można było tak bo śluby co godzinę i wcześniejsze były na pełne godziny. pewnie gdyby było można to też byśmy chcieli na 16.30

A my o 17.00 :). Rodzinka z daleka przyjeżdża więc musi mieć czas, żeby dotrzeć i się przygotować:)

My tez mamy na 17-tą i jestem bardzo zadowolona. Pozdrowionka!

Byłam na ślubie, który rozpoczynał się o 14:00 - msza, a tuż po mszy około 15:00, ale raczej przed rozpocząl;o się wesela. Impreza była przednia - goście bawili się do 5 rano i nikt nie robił żadnych nie przyjemności, ze to niby za wcześnie. My natomiast mielismy do wyboru godzina 16:15 lub 19:00 i wybralismy 16:15, bezpośrednio wcześniej będzie błogosłowieństwo, a jeszcze wcześniej zdjęcia :)
Pozdrawiam

czyli to jednak mozliwe?! :)))
a Waszym zdaniem lepiej za wczesnie (13:00) czy za pozno (20:00)???

Moim zdaniem lepiej wcześnie niż późno, zawsze dłużej zabawa trwa :):). Sama byłam na dwóch ślubach wcześnie - jeden był o 12.30 a wesele zaczęło się o 14 bawiliśmy się do 4 nad ranem i nawet nie byłam zmęczona :), a drugi ślub był o 13.00 i też bawiliśmy się świetnie chociaż trochę krócej. Sama mam na 17.00 ale wolałabym wcześniej.
Pozdrowionka

zdecydowanie wcześniej - 20:00 to już za późno :)
Pozdrawiam

dokładnie tak Sisi, jak ślub o 20 to ludziska nie zdążą 1 toastu wypić a już będą oczepiny :):):)