ślub w kościele Św Jakuba

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń Wesele
Dziewczyny mam pytanie czy wiecie jak wyglądaja śluby w Jakubie w Oliwie?? jak wygląda przystrojenie kościola jaki koszt? i jak jest muzyka?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: ślub w kościele Św Jakuba

Też jestem tym zainteresowana - ostatnie opinie znalazłam z 2009 roku.. Jak wygląda to na ten moment, ktoś coś wie?

Brałam ślub we wrześniu 2013. Kościół stroją siostry (koszt 200-250). Ja wybrałam zamiast Katedry; mam wrażenie, ze ceremonia jest o wiele bardziej intymna.
Muzyka w zależności od woli; oraganista z kościoła (koszt chyba 250) lub samemu mozna zorganizować.

Potwierdzam, ja brałam ślub w kwietniu 2013r., to są kwoty właśnie tego rzędu, jeśli chodzi o kwiaty, to innej opcji nie ma, z muzyką jest tak, że zamiast organisty można swoich muzyków zainstalować . Też zdecydowałam się na ślub w Jakubku właśnie ze względu na większą intymność, choć większość rodziny (rodzice, ciotki) brała ślub w katedrze. Moim zdaniem ławki zapełnione w 1/3 albo i w 1/4 średnio wyglądają, a w Jakubku jest super, bo przy około 100 osobach na ślubie kościół był praktycznie pełen - ładnie to wygląda na zdjęciach i jest bliższy kontakt z gośćmi i z księdzem.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum

gdzie chodzicie do stomatologa? (11 odpowiedzi)

Gdzie chodzicie do stomatologa częściowo refundowanego przez NFZ? proszę o rady i namiary na...