ślub w maju

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
Dziewczyny a co sądzicie o slubie w maju? nie wiem, czy nie bede zmuszona z kwietnia slubu przenieść na maj (mój tata pływa i nie wiem, czy zdąży wrócić), znam to powiedzenie:" w maju slub szybki grób" jak sie do tego odbnieść, nie jestem zbytnio wierząca w takie przysłowia, ale.....

Poradźcie, co byscie zrobiły???
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: ślub w maju

ja bym przełożyła i niczym się nie przejmowała :) najważniejsze przecież żeby Twój tata był na Twoim slubie :) nie ma co się przejmować głópstwami i przesądami :)

dokładnie tak, byłam w tym roku na majowym ślubie i jak do tej pory nic nie zapowiada tego co pisesz ;p nie przejmuj sie ;) My z UB mamy w kwietniu, nie ma "r" i co?? mamy odwołać ;)

a w niemczech jest odwrotna "tradycja" - przesad, ze jesli w nazwie miesiaca jest "r" to nie mozna sie zenic - cos na podobnych zasadach jak u nas tylko "odwrotnie" - i co?? pewnie wiekszosc (przesadna) zeni sie tam w miesiacach bez "r" i jakos zyja.

nie przejmuj sie przesadami!!!!

Nie wierzcie w taki bzdury!!! Ktoś sobie wymyślił taki przesąd kilka set lat temu a ludzie wierzą. Bądzcie nowocześni. To lepie powiedzieć jak już wierzycie w coś takiego " W Maju jak w raju" lepiej co ? Pozdrawiam i życzę udanej uroczystości.

nie przejmuj się żadnymi przesądami - moi dziadkowie mieli ślub w maju i żyją ze sobą już 55 lat :)
a slub bez taty?!

Slubu bez taty sobie nie wyobrażam, nie będzie takiej uroczystości bez niego - mój narzeczony nie ma o to dla mnie żalu ani pretensji, rozumie mnie. co do slubu w maju, uważa, że nie ma różnicy czy w maju czy w kwietniu czy w czerwcu. Dla nieo najwazniejsze jest, że oboje jesteśmy ze soba szczęśliwi i oboje tego pragniemy. zgadzam się, a jednocześnie mam obawy, które się powoli rozwiewaja dzięki Wam formułowiczkom. Serdecznie Wam dziękuję za pomoc i te słowa powyżej. zaczynam wierzyc, że faktycznie nie ma znaczenia czy to kwiecień, czy to maj.
Pozdrawiam

Witajcie, znajomi mieli ślub 13 stego .... a teraz są najszczęśliwszą parą pod słońcem, poza nami ;)

nie przejmuj się! ja właśnie z przekory biorę ślub w maju i cieszę się bardzo! tak sobie postanowiłam i już. Mówią że dzieci majowe też są nie bardzo a ja właśnie jestem z maja. Poza tym wakacje będą już tylko nasze i bez kłopotów i zmartwień. No i wogóle namawiam bo mi będzie raźniej ;)aachaa, no i raczej nie ma tak wielkich kłopotów z rezerwacją czegokolwiek bo to termin mało oblegany. Ale myśl tak żebyś ty była przekonana i zadowolona! Buźka!

Nie przejmuj się, a może właśnie maj przyniesie Ci wiele szczęścia. Powodzenia

ja polecam miałam ślub w maju na godzinę 13. Był to pierwszy ciepły dzień i ciepła noc ( impreza open air ). Małżeństwem póki co jestesmy udanym i nawet z perspektywy czasu nie wzięłabym ślubu w innym m-cu. A zdjęcia w plenerze jakie bombowe, świeża soczysta zieleń, miód ;-)

Nie wierz w jakieś głupie przesądy Jak ma być to będzie dobrze, miesiąc nie ma tu nic do rzeczy a tylko wasze uczucie !!!!!

my mamy w maju a dokładnie 13 maja,

Juz zdążyłam zauważyć, że z terminami w maju raczej problemów nie ma co mnie cieszy, więc jak wszystko dobrze pójdzie to imprezka będzie 29.04.06 a jak pójdzie trochę inaczej niż po mojej mysli to w pierwszych dniach maja. A potem to tylko sielanka.......dobrze by było

pozdrawiam

Ja słyszałam że oprucz tego ze nie bierze sie w miesiącach bez R to juz najgorzej jest w Maju i Listopadzie...W maju ślub rychły grub...czy jakoś tak...znam osobę która miała miec ślub w czerwcu ale równiez ze względu na pływającego teścia przełożyli na ostatnia sobote maja...jej mąż zginął w wypadku krótko po ślubie. To pewnie był przypadek...ale ja tam wole dmuchac na zimne

po co wprowadzac kogos w zupelnie niepotrzebny i niczym nieuzasadniony strach przed majem!!!!! dla mnie jesli mialbym mozliwosc wziecia slubu w maju (bierzemy we wrzesniu ale to ze wzgledow czysto "czasowych"-do maja troszke za malo czasu.....:-) ) zrobilbym to na pewno, nawet namawialem moja lube na maj ale czas czas i jeszcze raz czas.... troszke go malo do maja...
ale jesli ktos chce brac slub w maju to zycze mu szczerze szczescia i ciesze sie razem z tymi osobami i troszke im nawet zazdroszcze .....
jakies glupie polskie stereotypy i przesady.....
moznaby napisac rowniez : " w listopadzie slub rychly grob" i tak z kazdym innym miesiacem - bez sensu takie powiedzonka...
napisaem juz wczesniej w tym watku jak jest w niemczech i tam jakos pary zyja dlugo i szczesliwie

szczescie nie zalezy od miesiaca zawarcia slubu tylko od nas samych

pozdrawiam

Głupie przesądy. Ja przez moją mame nie biorę w maju, bo w nie wierzy, a też chciałam w maju. Jeszcze nie za ciepło, już nie za zimno, świat się zieleni. Piękny miesiąc.

A kto powiedział ze ja nie życze im jak najlepiej?? Pewnie ze sa ludzie którzy maja w Maju i w Listopadzie tez...i sobie zyja długo i szczęśliwie. Ja po prostu w głębi duszy troche wierze... a nawet nie tyle wierze co (jak już napisałam) wolę dmuchać na zimne. Z tego samego tez powodu bedzie u mnie niebieska podwiązka...cos starego pożyczonego ...i inne takie pierdoły. Jeszcze raz podkreślam-to tylko moja opinia.Nie bylo moim zamiarem straszenie kogoś ani żadne takie :)
pozdrawiam

to skoro nie wierzysz to po co chcesz "dmuchac na zimne"? bez sensu...
tak samo moglabym powiedziec, ze od bulek oczy sie psuja... i tak na wszelki wypadek nie jesc bulek ;))
Szkoda ze w maju moj narzeczony ma egzaminy bo gdyby nie to napewno zdecydowalibysmy sie wlasnie na ten przepiekny miesiac!

Witam.
Jeśli chcecie żeby zagrał na Waszym Weselu Prezenter- Wodzirej to polecam się Na płycie DVD lub kasecie Video zobaczycie jak prowadze Wesela kontakt 601-63-85-57

Czemu nie prosż ena maila ceny. z góry dziękuje

majls@wp.pl

Maj to piekni miesiac. Sama bede slubowac w maju :D. Nie patrz na glupie przesady, bo to sie wcale nie sprawdza.

Kolezanka mowila, ze tak naprawde to kiedys nie organizowalo sie wesel w maju z tej prostej przyczyny, ze po zimie chlopi byli biedni. Wiec jak to bywa, lepiej wymyslic przesad niz przyznac sie, ze kogos nie stac :)
Tez slubuje w maju

Nie opierałabym się na przysłowiach

Cześć, przepraszam ze nie na temat ale mam dla ciebie propozycję. Wynajmujemy projektory multimedialne między innymi na przyjęcia np. weselne. To nowy pomysł. Pokaz zdjęć na dużym ekranie podczas wesela lub poprawin. Na stojącym z boku ekranie 180cm/180cm pokazywane są zdjęcia ze ślubu, zdjęcia z życia przed małżeńskiego, materiały filmowe oraz cokolwiek czym młoda para chce się podzielić z gośćmi. Nie koliduje z zabawą. Komplet czyli ekran, laptop, projektor multimedialny kosztuje 190zl za cały dzien. Dowóz, montaż i demontaż gratis. e-projekcje@e-projekcje.pl www.e-projekcje.pl 500781641 5507719 Pozdrawiam

Witam
Ja bralam ślub w maju tego roku i uwierz mi jak bym miala jeszcze raz wybierac date tez wybralabym w maju. Cudowny miesiac, a nasze małżeństwo jest również bardzo udane. Plusem majowych slubów jest to, iż przez te różne przesądy, wszystko jest łatwiej załatwić. Polecam maj.

Witam
Ja rowniez bralam slub w maju i zyje. Podczas przygotowan do uroczystosci wszyscy straszyli nas przesadami i dzwili sie dlaczego akutat maj. Maj jest miesiacem zakochanych, wszystko budzi sie do zycia, poza tym ja z mezem poznalismy sie w maju i dla nas jest to najszczesliwszy miesiac w roku. Nie warto przejmowac sie tym co ludzie mowia, tylko robic to na czym nam samym zalezy. Zycze powodzenia oraz udanego slubu, niezaleznie od miesiaca.

jest takie powiedzenie :o) " kto wierzy w gusła temu dupa uschła"

dobre :-)

U mnie napoczatku sprzeciwiali sie przysli tesciowie, ze chcemy w maju. Ale ja postawilam na swoim oni mi zycia nie beda ukladac :D