slub w piatek!

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
Czesc Wam!

Mam dylemat, chcemy z narzeczonym wziac slub w piatek, a zaden ksiadz nie chce, bo sluby sa w soboty.

Mieszkamy aktualnie za granica, i po prostu termin, ktory wybralismy sobie, bardzo nam pasuje, i moglibysmy zgrac z praca, urlopem, mielibysmy sale itp. wszystko nagrane, ale kazdy ksiadz tylko w sobote ma widocznie czas.

Czy mial ktos z Was slub w piatek?!?! Jezeli tak, to w jakiej parafii?!?!
Ja pytalam sie w parafii, w ktorej bylam chrzczona, i w parafii, do ktorej nalezalam, jak jeszcze mieszkalam w Gdansku.

Jezeli ktos moglby mi poradzic, to bym byla bardzo wdzieczna!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: slub w piatek!

Śluby w inny dzień tyg. niż sobota stają coraz popularniejsze. Dziwie się, że ksiądz robi z tym problem. W końcu to bez znaczenia, ważne, że przed Bogiem...

Ja tez się dziwie :/

My bierzemy Slub w czwartek w Boże Ciało

Piątek to rzeczywiście ma być dzień pokutny, stąd księża się nie zgadzają. Jednak z pewnością znajdziesz w 3mieście parafie, gdzie zgodzą się na ślub, bo z tego co wiem, wiele par w ubiegłym roku brało ślub w piątek (np. w październiku, 13-ego w piątek, pamiętam - chyba ktoś miał na Przymorzu...) Może jednak ktoś z ubiegłorocznych "piątkowych" poda Ci jakieś szczegóły:-)

Ja nie wiem, co oni od nas chca.

W kazdym badz razie jestem juz gotowa, wziac slub w innej parafii, dlatego chcialam sie spytac, w ktorej parafii wy bierzecie?!?!?

Mi powiedzial proboszcz w mojej bylej parafii, ze kosciol jest w piatki na inne rzeczy zarezerwowany, fakt, ze nie ma jeszcze planu na ten piatek, ktory mysmy chcieli zarezerwowac, ale na pewno cos tam bedzie, wiec nie moze zrobic wyjatku!?!?!?!?!?!?

A ksiadz parafii, w ktorej mialam chrzest powiedzial, ze absolutnie sie nie da.

Nastepnego chyba sie spytam, ile trzeba zaplacic, aby sie dalo, bo juz sama nie wiem!!!!

Powiedzcie, w ktorych prafiach bierzecie slub?

Dziwna sprawa...
Moje dwie przyjaciolki brały ślub w piątek. Oby dwie w Gdyni: Kościół na Placu Kaszubskim i na Grabówku koło Estakady. Ja będę miała ślub 13 lipca (piątek) w Parafii Św. Andrzeja Boboli na Obłużu w Gdyni-ksiądz absolutnie nie mial nic przeciwko...a nawet powiedzial ze super, bo on uwielbia 13-tki.
Musisz popytac gdzie indziej...w koncu znajdziesz "milego" ksiedza!
Powodzenia!

nasz Pola28 tez chyba brała slub w piatek - napisz do niej - powie ci gdzi enie robili problemów

My mamy 6 lipiec (piętek) w kościele pwz Zesłania Ducha Świętego w Sopocie .
Ksiądz nie robił żadnego problemu! Polecam - piękny kościół!

Pamietam że Pola28 miała piątkowy slub w kosciele Św Jerzego przy Monte Casinno , w Gdańsku tez na pewno jakies kościoły się znajdą

Nasza koleżanka ds też miała w piątek i było to w Rumii w parfii św. Józefa i Judy Tadeusza.

Dziekuje dziewczyny!

Teraz od razu mi lepiej na duchu!!!

To sie tam teraz dowiem i napisze, co z tego wyszlo!

Jeszcze raz dzieki!!!!

ja bylam u kolegi na slubie w piatek w Katedrze Oliwskiej w Gdansku

Inne tematy z forum

Biżuteria ślubna - gdzie kupić? (59 odpowiedzi)

Możecie może polecić miejsce na zakup biżuterii ślubnej, chodzi o srebro?

dobry...i nie drogi dentysta (54 odpowiedzi)

Hejka szukam dentysty dobrego ale żebym nie straciła majątku !!! mam sporo ubytków i pochłonie mi...

ile planujecie wydać na ślub i wesele? (218 odpowiedzi)

znalazłam na forum podobny wątek, jednak tam dziewczyny wypisywały tylko kwoty, a nie o to mi...