ślub w plenerze

Temat dostępny też na forum: Wesele Wesele bez ogłoszeń
jak to wygląda od strony kościelno-formalnej?czy to wogóle jest możliwe?bo gdzieś tu przeczytałam,że może być problem jeśli miejsce nie jest poświecone.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: ślub w plenerze

Ja miałam mieć w Matemblewie , nie robią problemów. tylko musiała zrezygnować ze względu na finanse. Portfelik dziurawy się zrobił i pieniążków ubyło :(

ale Matemblewo to jednak teren Kościoła.Chodzi mi o miejsce zupełnie "świecki",powiecmy łąka,park...GDzieś był już ten wątek ale nie mogę go znalexć,dziewczyny pomożcie!:)widzałam zdjęcia ze ślubu na plaży w Sopocie,ale wiem,że tam jest kappliczka i chyba dlatego nie bylo problemu:)

W Sopocie obok restauracji zatoka jest krzyż zwrócony ku morzu . Tam też można zrobić slub w plenerze.

Ja juz probuje od ponad 6 miesiecy znalezc ksiedza ktory dam nam slub. My chcemy zrobic ten slub w Parku Palacu Below(tam tez bedzie wesele). Teraz w koncu wyglada na to ze bedziemy mieli szczesie bo znalezlismy ksiedza.

Normalnie to wyglada to tak(tez juz probowalismy) ze ksiadz do ktorego nalezy to miejsce gdzie ma byc slub prosi biskupa o pozwolenie. Wogle to taki slub jest mozliwy, tak przynajmniej pisze w ksiazce koscielnej. W naszym wypadku biskup sie nie zgodzil (wydaje mi sie ze taka droga to nigdy sie nie uda, biskup nigdy sie nie zgodzi) no i szukalismy ksiedza "po znajomemu" no i teraz chyba znalezlismy to znaczy rozmawialismy z ksiedzem przez telefon i teraz sie z nim spotkamy i uzgodnimy wszystko.

Wam zycze duzo szczescia i milych przygotowan