ślub w prezbiterium-Mikołaj

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
Potrzebna mi pomoc techniczna w tej kwestii. Bardzo podoba mi się prezbiterium w kościele sw. Mikolaja. Chciałabym tam mieć ślub. Zaczęłam się jednak zastanawiać gdzie wtedy siedzą goście, gdzie rozkłada się dywan (czy idzie się przez cały kościół?), czy stroi się cały kościół czy tylko prezbiterium.
Chciałabym aby dywan został rozłożony przez całą długość kościoła ale jak wtedy dojść do prezbiterium? Ominąć?
Pomóżcie dziewczyny bo nie mam wyobrażenia jak to wygląda w praktyce.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: ślub w prezbiterium-Mikołaj

Tez bedziemy miec w prezbiterium.

Wiesz, to skad idziesz to Twoja indywidualna decyzja i mysle ze nikt sie nie sprzeciwi zeby rozlozyc dywan na calosci kosciola. akurat w tym kosciele ojcowie sa elastyczni we wszystkich tematach.

Jesli chodzi o gosci to tez sie tym troche martwie bo bedzie 70 soob ale trzeba doliczyc osoby zawiadomione. Robi sie problematycznie.

Dekoracji nie planujemy. Uwazamy Kosciol za piekny w swojej prostocie.

Soltera

no jak kościół św Mikołaja jest prosty to ja bardzo przepraszam. Złota wbród, rzeźby, obrazy, żyrandole, ołtarze boczne...
Prosty jest kościół, w którym jest ołtarz, krzyż i ławki.

no właśnie dlatego że tam tyle złota obrazów i ozdóbek to nie warto go przystrajać dodatkowo, żeby nie popoaść w przesadę ;)

Cześć, przepraszam ze nie na temat ale mam dla ciebie propozycję. Wynajmujemy projektory multimedialne między innymi na przyjęcia np. weselne. To nowy pomysł. Pokaz zdjęć na dużym ekranie podczas wesela lub poprawin. Na stojącym z boku ekranie 180cm/180cm pokazywane są zdjęcia ze ślubu, zdjęcia z życia przed małżeńskiego, materiały filmowe oraz cokolwiek czym młoda para chce się podzielić z gośćmi. Nie koliduje z zabawą. Komplet czyli ekran, laptop, projektor multimedialny kosztuje 190zl za cały dzien. Dowóz, montaż i demontaż gratis. e-projekcje@e-projekcje.pl www.e-projekcje.pl 500781641 5507719 Pozdrawiam

Czy rozmawialyscie juz z Ojcem gdzie chcecie miec slub czy to on zaproponowal. Ja sie tylko zastanawialam nad tym ze goscie beda siedzieli bokiem do oltarza wiec maja ograniczona widocznosc.