słyszałyście o tym wypadku?

Temat dostępny też na forum: Wesele Wesele bez ogłoszeń

Gdańsk: zmarł 5-latek potrącony przez auto
Zmarł pięcioletni chłopiec, który został w czwartek potrącony przez samochód na przejściu dla pieszych. Kierowcę, w którego moczu znaleziono śladowe ilości marihuany, aresztowano.
"Chłopiec, który przebywał w szpitalu w stanie krytycznym, zmarł w piątek późnym wieczorem. W moczu zatrzymanego kierowcy wykryto śladowe ilości marihuany, co może świadczyć o tym, że kierował pod wpływem narkotyków. Pobrano mu krew do dalszych badań. Jeżeli potwierdzą one ten fakt, mężczyźnie grozić będzie nawet 12 lat więzienia" - powiedział PAP Jarosław Sykutera z biura prasowego KWP w Gdańsku.

W piątek sąd aresztował sprawcę wypadku - 20-letniego kierowcę, mieszkańca Pruszcza Gdańskiego. Do tragedii doszło, kiedy matka z synami w wieku 5 i 6 lat przechodziła przez przejście dla pieszych w gdańskiej dzielnicy Orunia. Przed przejściem zatrzymała się ciężarówka. Kierowany przez 20-latka vw polo, poruszający się lewym pasem jezdni, minął ciężarówkę i najechał na kobietę oraz jej młodszego syna. Starszy chłopiec nie ucierpiał.

Zatrzymany tuż po wypadku 20-latek ma prawo jazdy od miesiąca.

--------------------

właśnie sie dowiedziałam co to za chłopak, ten kierowca,
znam go od dziecka......

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: słyszałyście o tym wypadku?

słyszałam dzisiaj w radiu, szkoda małego chłopca :(

Beatko, wypadki sie niestety zdarzają... Ja sama o mały włos bym została kiedyś przejechana właśnie w podobny sposób, co ten chłopiec.. :/

slyszalam o tym, koszmar.... i dla matki i dla kierowcy......

dokładnie...

mi kierowcy nie szkoda, raczej jego mamy, ona się załamie.....
a jego brat go zatłucze.....

no i ta mama tego chłopca małego

ja sie nie moge otrząsnąć...

co za tragedia... :-(

straszne;:(

ja sie też dołączę, ponieważ to było obok mojego domu...od kilku lat walczymy o założenie świateł na tym przejściu -cały czas tu ktos ginie...niecały rok temu zginął na tym przejściu 5-letni syn naszego sąsiada...nie sposób zliczyć ile tu wydarzyło się wypadków...

jejku i w takich przypadkach miasto nie reakuje!

Mi tata o tym mówił - jest policjantem (obsługiwał ten wypadek). Mówił też, że ten drugi chłopiec zdążył odskoczyć, a matka raczej niema większych szans na przeżycie :(, tak stwierdili lekarze.

Aha, a ten "szumacher" ma od miesiąca prawko.

Karcia_Gd napisał(a):

> Aha, a ten "szumacher" ma od miesiąca prawko.
>

Karcia, ten szumacher, to brat mojego byłego, znam go od dawna....
nie moge przestaćmyśleć, co teraz czuje jego mama
czyli moja niedoszła teścowa
że ma syna-mordercę...

zobaczcie jaki świat jest mały
ja znam kierowcę
wypadek koło domu mmegi
tata policjant Karci....

Boże żeby tylko ta kobieta przeżyła,
bo ma jeszcze drugiego synka....

Dokładnie ... pech jak nic. teraz tylko trzeba modlić się za zdrowie tej kobiety; przecież synka musi wychować.

Takiego gnoja to trzeba od razu odstrzelic ale mamy w Polsce prawo ktore skarze go na 5 latek i po 3 puszczą do domku.
Śmierc ćpunowi.

Wiadomo, że rodzice jego też są w szoku.

Mój tata jak czasami ze służby wraca i mi o takich wypadkach opowiada to nawet horrorów niemusze oglądać, żeby niespać po nocy.

Czasami znajdują się tacy rodzice co by chcieli takiego "szumachera" jeszcze tłumaczyć. Wyobrażacie sobie.

Ostatnio tata mi opowiadał jak facet pod tira się wpieprzył; sama skóra z niego została.

Karcia ja też juz niejedno widzialem i nie są to ciekawe widoki a zwlaszcza samobójcy ktorzy rzucają sie pod pociag.Fajne widoki !!!!

tedik ja już mam dość horrorów na dziś. Idę spać; zobaczymy czy zasne.

Papatki :)

tedik, pierwszy raz sie zgadzamy....

nie moge tylko przestać myśleć o jego mamie
ona sie załamie

czytałam o tym wypadku wczoraj...
dlaczego tak musi być??? umieraja niewinne dzieci...

Ja współczuję wszystkim, którzy brali udział w tym wypadku... Trakt Świętego Wojciecha to miejsce chyba specjalnie zaprojektowane do eksterminacji ludzi. Droga niby prosta, ale pełna dziur, znikających pasów ruchu, przejścia dla pieszych raz ze światłami, raz bez...

Nie lubię zdawać się na uprzejmość kierowców podczas przechodzenia przez jezdnię... bo sama jestem kierowcą i wiem, że nie zawsze uda się wystarczająco szybko zauważyć, że ktoś z naprzeciwka właśnie przepuszcza pieszego. Kilka razy już musiałam ostro hamować w takiej sytuacji (a jeżdżę z zasady nie przekraczając dozwolonej szybkości i wzrok mam dobry), raz w takiej sytuacji facet wjechał mi w bagażnik, chociaż akurat wtedy nie hamowałam gwałtownie, ale on się zagapił...

Mam nadzieję, że ten chłopak nie był naćpany.

Trakt jest rzeczywiściee bardzo niebezpieczny- kilka lat temu pewien chłopiec wbiegł na ulicę na pasach (było to pod wieczór-miał 11 lat i był bez opieki dorosłego) i potrąciła go śmieciarka - sprawca uciekł z miejsca zdarzenia- a ciałko tego malucha spadło na samochód mojego przyszłego teścia- po pierwszej serii przepychanek sądowych wygrał sprawę i został uniewinniony, ale matka chłopca złożyła odwołanie- kilka dni temu mój przyszły teść dostał wyrok 1,5 w zawieszeniu na 3 i powiedzcie że życie jest sprawiedliwe- i co smuci najbardziej -oczywiście brak świadków,którzy mogliby zeznawać.
Czasami nie wszystko jest takie na jakie mogłoby wyglądać a za karą śmierci też nie jestem (może w wyjątkowych syrtuacjach) bowiem dla człowieka musi być torturą życie w świadmości iż zabiło się kogoś innego...

o jej, straszna sytuacja dla twojego teścia
to straszne, ze takie rzeczy sie dzieją....

Słyszałam o tym w piątek w radio, cały dzień byłam przygnębiona, to straszne, jak dziś o tym przeczytałam na forum to znów chce mi się ryczeć.

ćpuny,pijani kierowcy....powinni byc w zamknietym obozie pracy ...kopac od rana do wieczora...tak samo pedofile,mordercy i matki które wyrzucaja do smietniak niemowlęta...wogule mi ich nie żal !! tych narkomanow powinni zwinąc i gdzies wywieżć..albo przeprowadzac takie akcje jak na przyklad na oruni....

i równiez to sie tyczy gowniarzy,rozwydrzonych malolatów....wywiezc na ciezkie roboty albo pomagac biednym czy chorym. zeby sie nauczyli szacunku do ludzi..a jak nie to do kamieniołomów.

tyle

a ja wczoraj o 20 wracałam do domu skm'ka i przed reda przejechalismy czlowieka...chyba znowu samobojstwo, 3 w tym miesiacu na torach...

Boże!!! Dlaczego to się dzieje?

ale wiecie jakie to głupie uczucie? co innego jak sie słyszy w radiu a co innego jak sie akurat jedzie tym pociagiem...po prostu straszne:(

ja zawsze się boję, jak kolejka gwałtownie hamuje, że coś się stało... do tej pory na szczęście nie przeżyłam tego, co Ty agusp.... ale jacy ludzie muszą być zdesperowani, skoro chcą zginąć pod kołami pociągu...

a ja w ogole nie nienawidze kolejek, 2 lata temu wpadlam na przymorzu miedzy peron a kolejke przy wsiadaniu i utknelam (po pachy) bo tam strasznie wasko bylo..gdyby nie moj Marcin to nie wiem co by bylo (pozno, ciemno, zero ludzi), wyszarpnal mnie stamtad na sile...ja ogolnie jestem ofiara losu, tylko mi sie przytrafiaja takie rzeczy hehe:) ale to akurat nie bylo w ogole smieszne...

też nie cierpie kolejek, ale do pracy inaczej nie da rady...

ja podziwiam dzieci albo osoby starsze czy niepełnospwane, że dają radę wejść do naszych tragicznych skm`ek... beznadziejne schodki i nierówne wysokości peronów... najlepiej jest w oliwie, trzeba skakać...

Słyszałam dzisiaj w radiu jak mówili o tym wypadku znowu:

- ta kobieta dalej leży w szpitalu w bardzo ciężkim stanie

- a ten "szumacher" w piątek został tymczasowo aresztowany; grozi mu 12 lat więzienia za spowodowanie śmiertelnego wypadku pod wpływem narkotyków.

Ale on ma (za przeproszeniem) n****ne we łbie, co!

rzeczywiscie swiat jest maly. dzis sie dowiedzialam, ze ofiary tego wypadku to rodzina mojej kolezanki z pracy. Szczesciem jej chrzesniak zdolal sie uratowac :( jego mama zdolala go odepchnac

A ja dziś jak przechodziłam to dopiero się dowiedziałam że to na moim przejsciu dla pieszych. Niedaleko domu. A ja często tamtędy chodze. Kurcze a o światła to się doprosić nie można. Straszne. I to nie pierwsze dziecko tam zginęło ;-(

Inne tematy z forum

Proszę o opinie o dzielnicy Orunia Górna (9 odpowiedzi)

Proszę o Wasze opinie: - jak się mieszka na Orunii Górnej ? - jaką opinię ma ta dzielnica ?...