soczewki

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
Czy mozecie polecic jakis salon optyczny gdzie robią badania i dobierają soczewki - chodzi mi o soczewki jednodniowe - tylko na slub? Ile taki cos bedzie kosztowac?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: soczewki

Visus we Wrzeczczu na Grunwaldzkiej. Badanie oczu+soczewki tylko 70zł. Polecam!

polecam salon A.Lewandowski na Starowiejskiej w Gdyni, chodze tam od lat, i od lat u nich kupuje i dobieram soczewki - maja bardzo duzy wybor, doradza i dobiora co chcesz.

Dzieki. Na codzien nosze okulary, ale w dzniu slubu okulary odpadają, a bez nich to za bardzo marszcze nosek i wszystko misei zlewa...

polecam okuliste we Wrzeszczu , znam ich od początku istnienia firmy, http://www.okulisci.gda.pl/firma.php

A ja polecam"Gabunety Optyczne Lens" we wrzeszczu na Brzozowej3 (w podworeczku),super Pani doktor.

No właśnie,

ta sama Pani przyjmuje koło Ratusza Staromiejskiego w Gdańsku na Korzennej. Super babka! A jeśli chodzi o soczewki jednodniowe to pamiętaj żeby zająć się tym co najmniej miesiąc wcześniej jeśli nigdy nie nosiłaś, żeby się nie okazało, że Twoje oczy ich nie tolerują...

Scully

nie wiem czy olaca Ci sie kupowac soczewki jednodniowe,całe pudełko na miesiąc kosztuje ok 120 zl i nie mozna kupic tylko jednej pary.polecam Ci miesięczne sa dodawane do badania w wielu salonach optycznych np we wrzeszczu -visus, w gdansku w zbrojowni też. koszt badania to ok 70 zł. a miesieczne soczewki bedziesz mogła z powodzeniem nosic podczas podrózy poślubnej.

ja moje pierwsze soczewki kupilam w salonie Grand w Sopocie na Monciaku.. od razu mialam tam badanie. Pani tak mnie wszystkiego nauczyla, że od 16 roku życia nawet nie probuje wrocic do okularow.
Mała rada (jak juz kupisz soczewki): przed nalozeniem nalej sobie do nich kilka kropelek płynu - nie beda tak drapały.
A poza tym tez polecam miesieczne-kup wczesniej i ponos je troche. Moja kuzynka zalozyla soczewki w dniu ślubu, strasznie cierpiala i byla cala zapuchnieta bo ja oczy bolały. Lepiej sie przełamać wczesniej i ponosic po kilka godzin (zwlaszcza, ze do soczewek przyzwyczaja się kilka dni stopniowo wydłuzając czas noszenia) niż ryzykować na ślub. Po prostu nie wytrzymasz calego dnia jesli je zalożysz tylko wtedy..

A słyszeliście może o soczewkach, które można nosić dłużej niż 8 godzin? dzień ślubu to baaaardzo długi dzień- przed makjażem do 5 rano- moje oczy nie wytrzymują tak długo, obcieraja mnie soczewki :( A o wlewaniu kropli podczas wesela nie ma mowy- jeszcze coś się rozmaże, poplami.. Słyszałam, że są jakies takie bardziej nawilżane, ale jak pytałam w Vision Expres to nie wiedzieli :((( Może któś z Was wie gdzie można takie cacko dostać?

Quirin, są soczewki których się w ogóle nie wyjmuje, ale nie znam bliższych szczegółów- czy nosi się je dobę czy dłużej... :(

Tak, są soczewki, które przez określony czas (2 tyg? może dłużej) nosi się non stop, nie trzeba ich zdejmować bo umożliwiają oku "oddychanie". Nigdy ich jednak nie nosiłam... Noszę miesięczne, czasem znacznie dłużej niż przepisowe 8 godzin i nic mi nie jest... Myślę, że jeśl będziesz miała soczewki przez cały długi ślubno-weselny dzień, to nic złego się nie stanie. Warunek - tak jak wyżej ktoś już pisał, najpierw ponoś soczewki przez kilka dni, żeby oczy się przyzwyczaiły (na początku soczewki mogą powodować lekki dyskomfort).

w soczewkach możesz nawet spać i nic się nie stanie :)

Dzieki za rady... macie racje... w weeken wybiore sie do salonu na badanie... lepiej sie troche "Oswoic" z tym towarem :)

byl juz obszerny temat dot. soczewek, poczytajcie:

http://forum.trojmiasto.pl/read.php?f=11&i=34482&t=33345

a był ktoś na badaniu w salone Christex (W Batorym)? Macie jakies doswiadczenia - czekam na opinie.