solarium a ciążą

Temat dostępny też na forum: Wesele
Wiem, że sa róznie opinie na ten temat dlatego pytam i was.....
Za miesiac musze być chociaz troche opalona (nie pytajcie po co bo to juz mało wazne) Czy myslicie ze gdybym poszla na solarium i zaslonila czyms grubym calusienki brzuch nic by sie nie stalo mojej dzidzi?

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: solarium a ciążą

zgłupiałas ;)

Polecam ci sprawdzego GARNIERA "skóra musnieta sloncem"....nie ma efektow ubocznych jak samoopalacz i skora po nim ma bardzo ladny kolor.posamruj sie 4 dni przed slubem na noc albo i na dzien jak chcesz ze 3 razy i zobaczysz.ja teraz stosuje i naprawde jest super.

nigdy nie poszlabym w ciazy na solarium... wazniejsza jest opalenizna czy dziecko?

Dokładnie

Żadne solarium.
Ja też blada jestem, a w razi konieczności smaruję się garnierem (ten co Sylvia) - jest rewelacyjny, ładny kolorek nadaje!

zastanow sie co dla Ciebie wazniejsze..dla nie z pewnoscią byłoby moje dziecko. Solarium odpada. ladnie i rownomiernie brązuje jeszcze taki krem w słoju eveline złocisty pył.

oszalałaś?? solarium samo w sobie jest niezdrowe nawet dla Ciebie

jest teraz tyle metod bezpiecznego opalania ze chyba nie warto ryzykowac zdrowia dziecka ....

Ja to chyba nawet bym się nie odważyła używać samoopalaczy...Przecież to też wnika do organizmu:(

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

to chyba jakiś żart:)))

poszlam kiedys na solarium bedac w ciazy, o ktorej jeszcze nie wiedzialam notabene, juz po 3-4 minutach lezenia bylo mi niedobrze...wiec zorientowalam sie, ze cos musi byc nie tak...nie tylko dziecku tym mozna zaszkodzic, ale i sobie...(omdlenia, wymioty, zawroty glowy) lepiej nie ryzykuj, lub wykorzystaj opalanie natryskowe....cena ok 80zl za jedna sesje...ale utrzymuje sie ok 7 dni. pozdrawiam i zycze podejmowania slusznych decyzji!:)

Dziewczyny,przez pierwsze 4 miesiace ciązy nie mozna chodzic...jest to zbyt niebezpieczne... po 4 miesiacach jesli wszytsko jest z ciaza ok mozna sie wybrac na solarium, aczkolwiek zawsze trzeba sie liczyc z niebezpieczenstwem...pod wplywem nawet sztucznego sloneczka syntetyzowana jest wit d (korzystna dla rozwoju )iii to maly plusik , ale samo promieniowanie uv jest niezdrowe...slyszalam opinie kilku lekarzy ktorzy pozwalali po 4 miesiacu korzystac z solarium (w momencie gdy ciaza prawidlowo sie rozwijala) ale ja nie zaryzykowalabym...kurcze kobieta w ciazy i tak jest piekna wiec po co jeszcze solarium ;)

image
image

Witam,
Osobiście nie polecam solarium. W okresie ciąży zwiększa się produkcja hormonów w organiźmie, mogą powstać brzydkie plamy na skórze. Podczas opalania kobieta traci również dużo kwasu foliowego. Następuje również przegrzanie ciała a ciąża tego bardzo nie lubi.Dotyczy to zarówno opalania w lecie jak i w solarium :)
Pozdrawiam
Malwina

Ja tez nie polecam solarium..
ale jest cos takiego jak opalanie natryskowe - w salonach kosmetycznych wchodzisz do kapsuly i spryskuja cie samoopalaczem. Slyszam, ze nie jest to szkodliwe nawet dla kobiet w ciazy :-)
Moja ciotka robila to do slubu (od pasa w gore) i byla bardzo zadowolona
Nie wiem ile tu to kosztuje, bo ona brala slub w warszawie i tam placila chyba kolo 80 zl. Tu powinno byc tansze.

Mogą powstać plamy ,przebarwienia ze wzgledu na zaistniałe zmiany hormonalne.
Rozszerzają sie naczynia krwionosne.Dziecko nie lubi przegrzania .Moga wystąpic niepotrzebne skurcze macicy ,odklejenie łozyska.
Poza tym mozesz zasłabnąc,,
Nie warto ryzykowac na ten jeden wieczor,,,,,i tak pewnie bedziesz piekna ,,,a kolorku nabierzesz tak jak radza dziewczyny aplikując dobry samoopalacz .

zwariowałaś chyba

poza tym samoopalacze i inne takie też odpadają, większości nie można stosować w czasie ciąży

radzę zapytać lekarza pierwszego kontaktu może poleci Ci bezpieczny krem do opalania

Heyka, solarium to bardzo zły pomysł jeśli jesteś w ciąży to może zabić twojego dzidziusia, a na pewno tego nie chcesz dlatego lepiej już użyj samoopalacza. pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

albo to co stosuje Sylvia i inne kobitki Garniera

wlasneikupilam sobei dzis garniera - ciekawa jestem czy rzeczywiscie jest taki dobry - bo szczerze johnsons jest beznadziejny :(

Milunia, jesteś moją idolką. Zawsze z niecierpliwością czekam na Twoje nowe posty. Nigdy mnie nie zawodzisz...

Agatha jak zawsze wredna!!!! dłuuugo mnie tu nie było i chyba znowu szybko nie wróce....opalenizna nie jest mi potrzebna jak to niektore z was pisaly ,,na jedna noc,, bo juz dawno jestem po ślubie! Pytam was o opinie bo mój gin powiedzial ze nie ma zadnego problemu zadnych przeciwskazan itp!! opalanie natryskowe ODPADA!!!! za duzo złego o nim słyszałam!!!

a ja proponuję roentgena od razu... ale chyba dłużej by trzeba poczekać na efekt opalenizny;)

no to sluchaj ginekologa przeciez lekarz ma wieksza wiedze niz kolezanki na forum...ile mas zlat ze zadajesz takie pytania??przeciez wiadomo ze solarium jest szkodliwe dla ludzi a co dopiero dla kobiet w ciazy. moja kolezanka lezala kiedys na kocyku na slonbku i niemal poronila..a solarium to wiadomo pare razy mocniejsze niz slonce i przede wsyztskim sztuczne

komuś tu chyba brak mamy, która strzeliłaby mokrą ścierką po uszach za takie pomysły. Ryzykować ciążę dla opalenizny na jedna noc....

milunia gdzies ty wogule usłyszała "że sa róznie opinie na ten temat "????

juz pisałam ze to nie na jedna noc!! moze okulary? Beataka to juz akurat mało ważne.....czytałam bardzo duzo o tym i jest mnóstwo roznych opini!!!!

Milunia napisał(a):
czytałam bardzo duzo o tym i jest
> mnóstwo roznych opini!!!!
>
Pewnie że jest dużo opinii... większa część pewnie to opinie nastolatek.

Po prostu sobie nie wyobrażam, jak można ryzykowac ciążę dla opalenizny. Ktoś Cię szantażuje, krzywda ci się stanie jak sie nie opalisz? Co jest tak ważnym powodem, żeby ryzykować zdrowie czy życie maluszka?

solarium sobie odpusc ale polecam ci opalanie natryskowe, nie jest szkodliwe wogole no i dla kobiet ciezarnych ktore nie moga wytrzymac bez solarium to chyba najlepsze wyjscie, wiem ze za miesiac ma byc to opalanie u mmegi w salonie na swietaojanskiej. Efekt jest super!!!

o opalaniu natryskowym ostatnio było sporo w moim wątku.....postaram Ci sie go podrzucić

Margotko...Milunia pisala juz wczesniej, ze slyszala wiele zlych opinii na temat opalania natryskowego, ktore wczesniej jej polecalam...no coz...jesli nie samoopalacz, ani airbrush tanning, ani inne formy tej praktyki, to juz sama nie wiem...moze idz na to solarium Miluniu, i sama zobaczysz, ze wyskoczysz z lozka po minucie...powodzenia w kazdym razie.

przepraszam nie doczytalam wszystkiego, sama chce skorzystac przed slubem
z tego opalania natryskowego, na solarium nie chodze bo skora robi sie stara i brzydka no i oczyweiscie nie jest to najzdrowsza metoda, no ale coz kazdy ma swoja wlasna opinie, jak ta dziewczyna chce isc na to solarium to niech idzie, skoro jest w ciazy to chyba jest na tyle dojrzala ze wie co robi!!!!!?????

margotka1 napisał(a):

> skoro jest w ciazy to chyba jest na tyle dojrzala ze wie co
> robi!!!!!?????

To pytanie, czy stwierdzenie?

chyba pytanie...utworzenie tego postu mowi chyba samo za siebie...(nie bedac zlosliwa)

wedlug mnie kobiety ktore sa w ciazy i ida na solarium nie chca wcale dziecka , i sa to niedojrzale istoty, dla ktorych wyglad jest wazniejszy-bez komentarza...tak naprawde Miluniu jeszcze bardziej sie skompromitowalas mowiac ze juz jestes po slubie, bo slub jeszcze bylby w jakims procencie zrozumialym powodem dla ktorego chcesz skorzystac ze sztucznego sloneczka ...

image
image

słuchaj to czy sie skompromitowalam czy nie to juz w dupie mam!!!!

Ślub nie był dla mnie az tak wazna sprawa jak ta!!! nie wiesz wiec sie nie wypowiadaj- do wszystkich wrednych bab!!!! to jest moja zyciowa szansa!! jesli sie nie opale zmarnuje kilka lat pracy i wkladu w to co do tej pory robiłam i zamierzam robic!

Wiekszosc z was jest poprostu cholernie wredna!! niech ten watek sobie juz zjedzie..... ja poraz kolejny widze ze nie ma tu miejsca dla takich osob jak ja........ zegnam wredoty!

wszystko na ten temat ...;)

image
image

zegnaj wiec...

Milunia, nie uda Ci się nikogo urazić :) Wszystkie wolimy być wredne niż głupie... Bardzo jestem ciekawa, w czym ma kobiecie w ciąży pomóc opalenizna z solarium, zwłaszcza, jeśli nawet przed ciążą miała ona 30 kilo nadwagi... Taaak, jak pójdziesz na solarium, to drzwi kariery staną przed Tobą otworem, bo wszystkich z miejsca powalisz urodą. Nieopalona zmarnujesz swoje szanse na wieki.

pozdrawiam wszystkie wredne baby :)

Solarium w takiej sytuacji odpada na starcie i nie jest to napewno madry pomysł, ale niesądzę, żeby komentarz Agathy "...zwłaszcza, jeśli nawet przed ciążą miała ona 30 kilo nadwagi..." był na miejscu

Ja będąc w ciąży miałam bardzo duże problemy z pryszczami, myślalam, że może chwilka naświetlania na twarzyczkę mi coś da ale pani w solarium powiedziała, że nawet na samą twarz nie powinnam. Czasem panie w solarium są na szczeście mądrzejsze od swoich klientek i nie maja ochoty na pozwy gdyby coś się stało.
Agatha jestem z Tobą i też zawsze niecierpliwie czekam na posty Miluni bo na prawde czasem się wydaje jakby miała z 15 lat.

To,że jej post jest mało poważny nie ulega wątpliwości;)

hmm, ale konsekwencje mogłyby się okazać poważne, jeśli t nie żart....

No ale Beatko widzisz na cały post tyle ze nie wolno a ona i tak w zaparte ze musi isc. No to po co się pytała????????

no włąśnie, a my złe, wredne i wogule zołzy....

polecam natryskowe
Nie narażaj dziecka wiec wybierz coś innego niż solarium zeby być opalona

SOLARIUM I CIĄŻA CHYBA SAMO ZA SIEBIE MÓWI NIE?

Milunia - coz za madry post !!!!
Rece opadaja, jak sie czyta takie pytania... to Ty sama nie wiesz o tym, ze solarium szkodzi???

hehehe post nadal ma wziecie ;d brawo milunia :) tak jak myslalas nikt nie wpadł na to ze to podpucha :)

a ja myśle, ze to nie byl zart - i ze Milunia i Kamis21 to jedna i ta sama osoba :))) i I Milunia, piszac 29.03 zapytanie o salorium podczas ciazy, zaznaczajac, ze niewazne po co, ale potrzebuje sie opalic to w rzeczywistosci Kamis 21, ktora 22.04 brala slub i ktora jest faktycznie w ciazy.
Malo tego Milunia zawsze staje w obronie Kamis, czyli w obronie swojej wlasnej , czyli Kamis21 :)

Jeszcze jedno - Kamis w mailu ma milus...cos cos tam - (czyli zblizone do Milunia), a Milunia ma w mailu Kama (czyli od Kamis) :)))

Zbieg okolicznosci??

Czy jestem zbyt podejrzliwa moze??

Ale co tam... pewnie mnie zjedza za ten post :))

Pozdrawiam.

DOBRE:D
po 1 obie mamy na imie Kamila!
po 2 zawsze bede stawała w jej obronie bo się przyjaznimy! mimo ze poczatki mialysmy nieciekawe zreszta na pewno nie jedna forumka to pamieta!
Obydwie jestecmy w ciazy z tym ze ja na smamy poczateczku!
Żadna z nas nie jest na tyle głupia aby isc na solarium w ciazy! LOGICZNE ze szkodzi chyba kazdy to wie :)

wiecie co zgubiłam sie i to na maxa!!! raz idzie a teraz ze nie jest taka głupia masakra:(

Milunia jest na tyle głupia. Nikomu nie wmówi, że to miała być podpucha.

szkoda, ze ja nie pamietam ...

no coz, ale jak widac to TYLKO zbieg okolicznosci, ale twoj post Milunia i tak wygrywa na tym forum!!!! :)))

GRATULUJE!

Asieńko, ja akurat pamiętam, że dziewczyny znają się osobiście o czym wielokrotnie pisały. Dość dawno to było ;) Dlatego myślę, że to jednak dwie rózne osoby.

Chyba się nawet wyzywały i groziły sobie (tzn. Milunia Kamiś)???

Dokładnie Agatha. Coś takiego miało miejsce.
Mnie ten post właściwie nie zaskoczył, bo Milunia zawsze zdawała takie kontrowersyjne pytania :)

heheh - szkoda, ze to przeoczylam :) a moze macie gdzies ten watek?? Z checia sobie poczytam :)

Stalam sie podejrzliwa... pewnie przez ta pogode :)

kaska s .... dla mnie to bylo pytanie bardziej z półki "głupich" - chociaz podobno takich nie ma :)

Nawet gdyby mi sto ginekologow powiedzialo to bym na solarium w ciazy nie poszla, dlatego tak mnie zbulwersowal ten post!! Jak na niego sie natknelam, to nie moglam uwierzyc, ze o takie rzeczy mozna pytac ...

zalosne....

kontrowersyjne??? nazwalabym to inaczej

Gdyby ktoś inny zadał to pytanie, to bym się zdziwiła, ale w przypadku Miluni, ani trochę ;)
Co do archiwum postów i rozmów między dziewczynami- to było ponad 180 dni temu. Więc nie do odnalezienia.

Milunia - skorzystaj z jakiegoś samoopalacza z wyższej półki, np. VICHY

dokladnie - bo gdyby to byla podpucha to nie dalaby sie tak wyprowadxic z rownowagi, piszac

"Ślub nie był dla mnie az tak wazna sprawa jak ta!!! nie wiesz wiec sie nie wypowiadaj- do wszystkich wrednych bab!!!! to jest moja zyciowa szansa!! jesli sie nie opale zmarnuje kilka lat pracy i wkladu w to co do tej pory robiłam i zamierzam robic!

Wiekszosc z was jest poprostu cholernie wredna!! niech ten watek sobie juz zjedzie..... ja poraz kolejny widze ze nie ma tu miejsca dla takich osob jak ja........ zegnam wredoty!"

Nie no masakra!!!:):)Milunia IDZ ALE NA 5 MINUT :):)-nie chcesz chyba zrujnowac swej kariery??-kto wtedy zapewni przyszlosc dziecku??:):)

Zastanawia mmnie tylko jedno ile lat ma ta laska ktora zalozyla ten watek?? A mnie objechali za to ze mam 18 nascie lat jestem zareczona i chce wyjsc za maz... wiek niekoniecznie swiadczy o tym czy jest sie dojrzalym czy nie!!!

ale jaja ;) tego jeszcze nie grali :))

To, że jakaś dorosła kobieta nie jest mądra, nie jest argumentem za tym, żeby 18-latki wychodziły za mąż.

18 lat to za wcześnie, nawet jeśli jesteś najdojrzalszą 18-latką w Polsce.

Wiecie co dziewczyny jesteście na prawdę niesamowicie złośliwe z tekstami, że ma dbać o dziecko, nie o siebie. A przeciez dobre samopoczucie psychiczne mamy pomaga tez dziecku. Solarium jest nie zdrowe, napisalyscie, to po co te zlosliwosci ? Czasem lepiej sie nie odezwac niz kogos urazic. Nie wszyscy musza zadawac takie "mądrei fachowe" pytania jak Wy:)

Agatha, to ze ja mam 18 nascie lat nie znaczy ze jestem glupia i nie wiem czego chce. kazdy ma swoj rozum i wie co robi!! To jest Nasza wspolna decyzja. nie mam zamiaru wychodzic za maz w wieku 40 lat a pozniej beda pytac w szkole moich dzieci czemu na wywwiadowke przyszla babcia anie mama!!!

argument zaje...sty , bardzo dojrzały ,Nie miałam nic przeciwko komuś kto bierze slub w wieku 18tu lat , aż do teraz:) rozbrajające to.

Demolka, cofam, nie jesteś najdojrzalszą 18-latką w Polsce :)

Twoje rzucanie się, że ktoś twierdzi, że jesteś głupia i nie wiesz, czego chcesz, mówi samo za siebie.

Ale fakt, to jest tylko Wasza decyzja. Zamiast dorastać będziesz się bawić w dom. Mimo wszystko - powodzenia.

Po pierwsze to sie nie rzucam, po drugie nie obchodzi mnie tak naprawde co powiedza inni, bo to przeciez jezeli cos nie wyjdzie to ja poniose tego konsekwencję, nikt za mnie nie przezyje MOJEGO zycia. Mozecie sobie mowic ze jestem za mloda, niedojrzala, ale ja wiem ze to jest TO i ze jestem i bede szczesliwa!!!

I to jest właśnie niedojrzałość...

oo, mój ulubiony wąteczek :)

Milunia- sorki ale puknij się w czółko ! Bardziej debilnego wątku chyba nie widziałam....

dołączasz do naszego grona zołz? :P

dołączasz do naszego grona zołz ???? :P

JAK NAJBARDZIEJ :)

a mi sie podoba najbardziej to:"i zaslonila czyms grubym calusienki brzuch ..." :))
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Pierwszy raz chyba przeczytałam długi wątek od deski do deski! Fascynująca lektura ;)

próba

image

http://www.suwaczek.pl/cache/50edb7c98e.png

Nie można się opalać na solarium w ciąży ponieważ od gorąca można poronić

Gratulacje za podbicie tego g......;)

Ale jest też światełko w tunelu. Wraz ze wzrostem temperatury możemy stać się elementem pasteryzacji i dzięki temu pozbawić się wszelkich paskudnych żyjątek zwanych bakteriami...

Znam jedną dziewczyne która chodziła w ciąży do końca prawie na solarium nic jej nie było, to chyba zalezy od organizmu na ile minut i jak czesto chodzisz itd..

hehhe tez przeczytałam cały wątek od deski do deski. I go podbiję, a co ;) Nie wypowiem się na temat korzystania z solarium w czasie ciąży, bo nie mam zamiaru komentować czyjeś głupoty. Zafascynowała mnie jednak wypowiedź demolki o dojrzałości w wieku 18 lat. Zrozumiesz kochana za przynajmniej 10 lat, że osiemnastolatkom tylko się wydaje, że są dorośli i dojrzali. A twoja wypowiedź, że jak wyjdziesz za mąż w wieku 40 lat, to w szkole powiedzą, że przyszła babcia, to chyba się nawet nie łączy (?) Bo nie ślub, a urodzenie dziecka ma na to wpływ. Posłuchaj mądrych, doświadczonych koleżanek i nie wychodź tak wcześnie za mąż. Do czego potrzebny Ci ten papierek? Może poznaj chłopaka trochę lepiej. Znam trzy "pary", które pobrały się w wieku 18 i 19 lat. Uwierz, są już dawno po rozwodzie...

Oj ja sie z tym nie zgadzam , nie którzy 18 latkowie sa bardziej dojrzali niz nie jeden człowiek po 40 . Nie jednemu 18 latkowi przyszło prowadzić dom kiedyś i teraz i dawali radę osobiście moi rodzicie wzięli ślub 30 lat temu jak mieli po 19 lat i sa do dziś szczęśliwym małżeństwem. Co do wypowiedzi na temat rodzenia dzieci ze względu na to, bo nie chce zeby ktos powiedzial ze babcia przyszla na wywiadówke to żenada.

Inne tematy z forum

dobry...i nie drogi dentysta (54 odpowiedzi)

Hejka szukam dentysty dobrego ale żebym nie straciła majątku !!! mam sporo ubytków i pochłonie mi...

Kasyno (3 odpowiedzi)

Verde Kasyno to platforma, która zapewnia bezpieczne i ekscytujące doświadczenie w grach...

ile planujecie wydać na ślub i wesele? (218 odpowiedzi)

znalazłam na forum podobny wątek, jednak tam dziewczyny wypisywały tylko kwoty, a nie o to mi...