solarium-kiedy efekt opalenizny...

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
dziewczyny zostal mi jeszcze miesiac do slubu, jestem blada jak sciana i pozostaje mi tylko solarium-ale nigdy w zyciu jeszcze nie bylam na solarium:)ile mniej wiecej trzeba zaliczyc sesji na solarium, zeby uzyskac efekt opalenizny?pierwszy seans ile powinien trwac, 2 minuty, 5 minut?ile razy w tygodniu mozna maxymalnie pojsc na solarium- zeby nie zrobic sobie krzywdy rzecz jasna:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: solarium-kiedy efekt opalenizny...

Najważniejsze to nie zacząć za ostro. Skoro nigdy nie byłaś na solarium Pani w salonie z pewnością poradzi Tobie na jaki czas możesz wejść na podstawie karnacji (albo raczej powinna). Ja też nie chodzę za często. Mam karnację średnią, raczej jasną, włosy ciemny blond i zielone oczy, gdzieniegdzie piegi na twarzy, żeby złapać opaleniznę przed wakacjami chodziłam na 8 minut co 3 dni. Obeszło się bez poparzeń słonecznych, a efekt był widoczny po ok 3 tyg. Czyli powolutku, ale bezpiecznie dla skóry (o ile solarium w ogóle może być bezpieczne dla skóry.)

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dlugosc sesji jest zalezna od tego jak mocne sa lampy. Tez naleze do tych bladych, i jak zapragne troche kolorytu to wybieram minimalna ilosc minut do osiagniecia efektu, czyli krótkie a czeste sesje :) Co 2-3 dni. Po jakim czasie bedzie odpowiedni efekt, musisz sama zadecydowac. Ale to juz powinni Ci doradzic z pewnoscia w dobrym solarium.
Staram sie jednak nie korzystac, masakrycznie wysusza mi skóre :(

NA POCZATEK GORA 5 MIN I KREM OCHRONNY:) I CHODZ CO 3 DNI

2x w tygodniu to maksimum, nie czesciej- no chyba, ze chcesz sie spalic na skwarke ;)
Wszystko zalezy od:
- Twojej karnacji
- efektu jaki chcesz osiagnac
- jakosci lamp w solarium do jakiego sie wybierzesz itd
A ha! Raczej wybierz wersje "na stojaco". Po lezeniu zostaja piale placki na wysokosci lopatek i lokci, ktore niekorzystnie wygladaja przy odslonietych plecach.

zostal mi niecaly miesiac do slubu, chce po prostu JAKKOLWIEK sie opalic...zeby nie byc blada jak smierc:)

Spokojnie, zdazysz sie ladnie opalic. Najlepiej spytaj sie pani w dobrym solarium na ile min itd, bo to trzeba okreslic na podstawie karnacji.
Na Twoim miejscu jednak zaczelabym juz chodzic, lepiej na mniej minut a czesciej.

Spokojnie dasz rade nabrać ładnej opalenizny. Ja też jeszcze trzy tygodnie temu byłam blada jak sciana a teraz jest ok. Chodziłam na solarium co trzy cztery dni, zaczynałam od 7 minut.

a opalanie natryskowe...u mnie zadzialala :)

Inne tematy z forum

ile planujecie wydać na ślub i wesele? (216 odpowiedzi)

znalazłam na forum podobny wątek, jednak tam dziewczyny wypisywały tylko kwoty, a nie o to mi...

Piling do ciała który zdziała cuda-jaki polecacie? (26 odpowiedzi)

Chciałabym wygłacic skóte na rekach mam lekko zrogowaciały naskórek zawsze pomagało słonce lub...

dobry...i nie drogi dentysta (51 odpowiedzi)

Hejka szukam dentysty dobrego ale żebym nie straciła majątku !!! mam sporo ubytków i pochłonie mi...