sopot

Sopot pozwie właściciela nocnych klubów go-go Cocomo o naruszenie dóbr osobistych miasta - ustaliła "Wyborcza". To pierwszy taki przypadek w kraju.

- Klub Cocomo narusza dobre imię miasta - uważa prezydent Sopotu Jacek Karnowski. - Opinia powstaje jednoznaczna: to miasto, w którym potencjalnie oszukuje się ludzi. I to na olbrzymie kwoty. Mieszkańcy oraz turyści niemal codziennie czytają o Cocomo także w kontekście Sopotu, i to nie tylko w polskiej prasie, ale zapewne też zagranicznej, którą pod tym kątem zaczynamy monitorować. Jako prezydent nie mogę pozwolić, by gmina była kojarzona z tego typu działalnością. Do tego dochodzi natarczywość promotorek klubu, które są nachalne wobec spacerujących Monciakiem, co wielu mieszkańcom oraz turystom zwyczajnie przeszkadza.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: sopot

Kompletnie nie kumam o co chodzi.

Sopot jest kojarzony, szczególnie przez osoby spoza Trójmiasta, jako kurort wypoczynkowy, ale także jako miasteczko hazardu i dziwkarstwa.
Słusznie, czy niesłusznie.. nieistotne.
Liczy się pijar :)
Walka Karnowskiego z Cocomo jest dla mnie niepojęta. Bo Cocomo w taki właśnie wizerunek Sopotu idealnie się wstrzeliwuje.
W łapę nie dali? Albo za mało dali?

A co do dziewczyn, promotorek... Ociupina asertywności wystarczy. Proste "Nie. dziękuję" przeważnie działa.
A zawsze można sobie z nimi miło pogadać :D
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Czy jesteście tu, ateiści-rodzice? Pomóżcie. (6 odpowiedzi)

Jak tłumaczycie dzieciom, czym są Święta? Jak tłumaczycie, czym jest śmierć? A nadzieja, a sens...

Pierniki jako forma promocji (3 odpowiedzi)

Przychodzę z tematem pierników. Myślicie, że to dobry pomysł na promocję? Podrzućcie od razu...

Koinonia Jan Chrzciciel Bojano wspólnota destruktywna czy.........No właśnie co? (729 odpowiedzi)

Przez roku czasu wraz z żoną uczęszczałem do domu modlitwy wspólnoty Koinonia Jan Chrzciciel z...