sprzedaz mieszkania przez agencję

polećcie sprawdzoną agencję pośredniczącą w sprzedazy mieszkania,zalezy mi na :
1.rzetelnej,
2.SKUTECZNEJ (wiadomo:kryzys), a nie tylko takiej co praktycznie wciągnie w bazę danych i ograniczy się do wystawiania ogloszen w bezplatnych internetowych portalach
3.takiej, która nie wezmie więcej niz 2% prowizji

ma ktos dobre doswiadczenia ze sprzedaza mieszkania przez posrednika w ciągu ostatniego czasu?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: sprzedaz mieszkania przez agencję

nie rozumiem, co ma dac przerzucenie mojego pytania na to MARTWE podforum,równie dobrze mozna bylo je skasowac

W zeszłym roku sprzedawałem przez agencję Olak.
Klient kupujący nie był łatwy- raczej nastawiony roszczeniowo i do tego awanturujący się o każdy szczegół.
Przyznam się, że tylko dzięki cierpliwości i doświadczeniu właścicielki biura w ogóle doszło do finalizacji transakcji. Ja, po pierwszej rozmowie z PANEM klientem kupującym, najchętniej wyrzuciłbym go za drzwi.
Ogólnie sprawa załatwiona szybko, prowizja wyższa niż 2 %, ale da się przeżyć.

Szanowna Pani Joanno.
1. polecam podjąć współpracę tylko z jedną agencją nieruchomości, najlepiej na zasadzie umowy na wyłączność, pozwoli to na uniknięcie bałaganu jaki tworzy się po podpisaniu kilku lub kilkunastu umów z różnymi agencjami - łatwiej będzie umówić się nawet na 2% prowizji bowiem agencja będzie wiedziała że ma pewną ofertę w ręku
2. cenę mieszkania proponuję ustalić w porozumieniu z pośrednikiem, najlepiej z osobą która ma swoją licencję a nie pracuje pod czyimś nadzorem. Pośrednik powinien Pani bez problemu wskazać widełki cenowe z uwzględnieniem stanu technicznego budynku i stanu prawnego.
3. kryzys nie ma tutaj żadnego znaczenia, ludzie zawsze kupują nieruchomości pod warunkiem że cena odpowiada realnej wartości nieruchomości w obecnym czasie
załączam pozdrowienia

Ja dałem do http://www.pepperhouse.pl ale wzieli więcej niż 2 procent. Fajnie że przyszedł Fotograf z masą sprzetu i że zrobili rzut. Zobaczymy jak sie sprawdzą.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Polecam biuro Forma-T Nieruchomości. Kontakt na stronie: forma-t.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Polecam dobre biuro nieruchomości PCN Nieruchomości tel. 530 953 092, a.kolecka@pcn.konfe.pl

Inne tematy z forum

Zarządca nieruchomości Prestiż - prośba o opinie (23 odpowiedzi)

Szukamy administratora dla nasze Wspólnoty Mieszkaniowej w jednym z kandydatów jest Prestiż. Czy...

Kredyty na mieszkanie (43 odpowiedzi)

Hey powidzcie mi czy korzystaliście z usług pośredników kredytowych jeżeli tak to jakich...

poszukuję rzetelnego i kompetentnego Zarządcy (70 odpowiedzi)

Nasza wspólnota chciałaby zmienić zarządcę, w tej chwili zarządza nami Euroformat ale jesteśmy...