stan surowy łazienka i kuchnia

Odbieramy z mężem mieszkanie 42m od dewelopera. Na jaki koszt nastawić się robiąc łazienkę 5m oraz kuchnię 8m. zaczynając od zera od kafelek po "sprzęt"
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: stan surowy łazienka i kuchnia

Licz cała chata 1tys/m2 na przyzwoity standard.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jeżeli chodzi o kuchnię i łazienkę to na pewno 1tys. za m2 to za mało. Mam podobne rozmiary kuchni i łazienki i wyszło mi za kuchnię około 4tys za m2 a łazienka około 3tys za m2....oczywiście z całym sprzętem....pewnie pozostałe pomieszczenia obniżą średnią kosztów, ale u mnie całe mieszkanie to ponad 70m, więc było z czego uśredniać.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

ja liczę za łazienkę (5m2) dokładnie 15.000 zł (kafle np. za 150 zł/m2) a kuchnia (8m2) ze sprzętem agd -35.000 zł ; wolę dać więcej a kupić z najwyższej półki sprzęt - liczę tylko 10.000 na meble kuchenne bo te mogę za 10 lat spokojnie wymienić, a kafli nie zamierzam kuć za 10 lat :) czyli oba pomieszczenia- 50.000 zł.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ja póki co na łazienkę 6.5m wydałam 31tys z robocizną.
Było przesuwanie drzwi, burzenie ścianek takze robocizna była dosc droga. Teraz na kuchnię 8m szacuję że wydam podobnie :(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

ile czasu potrzeba aby wykończyć mieszkanie 42m2 (48 odpowiedzi)

Witam, mam pytanie : ile mniej więcej potrzeba czasu aby wykończyć mieszkanie 42m2 w stanie...

Taras z desek kompozytowych - (72 odpowiedzi)

Czy ktoś ma taras z desek kompozytowych? Polecacie jakieś konkretne firmy? Jak deski się...

Osuszanie budynku po zalaniu (4 odpowiedzi)

Kochani jak długo trwa osuszanie mieszkania po totalnym zalaniu. I jak najlepiej i najskuteczniej...