straszą windykatorem za 200zl, śmiech na sali
Witam, z Jarsatem miałem podpisana umowę na rok (chodzi o sam internet 55zl)w październiku 2012r w połowie umowy wyjechałem na stale do Holandii, pisałem pismo o rozwiązanie umowy bez płacenia kar i 350zl do końca trwania umowy lub o przeniesienie Internetu do Nl,co ze względów technicznych jest niemożliwe. Odpowiedz przyszła na mój stary adres do zapłaty 550zl o czym dowiedziałem się po 4 miesiącach 350 za internet i 200 kara za nie oddanie routera, zadzwoniłem wiec do tej firmy dlaczego mam płacić 200zl za router skoro mam go i mogę im go oddać, odpowiedz Pana po drugiej stronie słuchawki, ze miałem na to 14 dni. Co pare dni otrzymywałem smsy o zaległości 550zl wiec zapłaciłem tylko 350zl za niewykorzystany internet,ale dlaczego mam płacić 200 za router,który chce im oddać. Ta firma to zwykła banda i oszuści
Pozdrawiam Niezadowolony
Ostatnie pismo od Jarsat
Od: JARSAT
Wysłano: 2014-02-07 13:49
Do: xxx@wp.pl
Temat: JARSAT - Informacja
Szanowni Państwo,
Informujemy, że do dnia dzisiejszego nie otrzymaliśmy wymaganej płatności z tytułu świadczonych Państwu usług. Mając na uwadze powyższe, wzywamy do pilnego uregulowania zaległości w kwocie 200,00 zł.
Nieuregulowanie zaległości spowoduje:
- naliczenie odsetek ustawowych
- podjęcie czynności procesowych zmierzających do uzyskania tytułu wykonawczego
- naliczenie kosztów postępowania sądowego oraz kosztów egzekucji
Jednocześnie zawiadamiamy, że zgodnie z art. 509 Kodeksu Cywilnego, Jarsat Sp z o.o. posiada prawo do sprzedaży wymagalnej wierzytelności wraz z wszelkimi związanymi z nią prawami, w szczególności roszczeniem o zaległe odsetki. Przekazanie wierzytelności nabywcy długu spowoduje poniesienie przez Państwa dodatkowych wydatków związanych z kosztami sądowymi, adwokackimi itp.
W przypadku jakichkolwiek wątpliwości lub pytań zapraszamy do kontaktu pod numerem telefonu 58 736 50 00.
Z poważaniem
Jarsat Sp z o.o.
tel. 58 736 50 00
Wiadomość została wygenerowana automatycznie, prosimy na nią nie odpowiadać.
Pozdrawiam Niezadowolony
Ostatnie pismo od Jarsat
Od: JARSAT
Wysłano: 2014-02-07 13:49
Do: xxx@wp.pl
Temat: JARSAT - Informacja
Szanowni Państwo,
Informujemy, że do dnia dzisiejszego nie otrzymaliśmy wymaganej płatności z tytułu świadczonych Państwu usług. Mając na uwadze powyższe, wzywamy do pilnego uregulowania zaległości w kwocie 200,00 zł.
Nieuregulowanie zaległości spowoduje:
- naliczenie odsetek ustawowych
- podjęcie czynności procesowych zmierzających do uzyskania tytułu wykonawczego
- naliczenie kosztów postępowania sądowego oraz kosztów egzekucji
Jednocześnie zawiadamiamy, że zgodnie z art. 509 Kodeksu Cywilnego, Jarsat Sp z o.o. posiada prawo do sprzedaży wymagalnej wierzytelności wraz z wszelkimi związanymi z nią prawami, w szczególności roszczeniem o zaległe odsetki. Przekazanie wierzytelności nabywcy długu spowoduje poniesienie przez Państwa dodatkowych wydatków związanych z kosztami sądowymi, adwokackimi itp.
W przypadku jakichkolwiek wątpliwości lub pytań zapraszamy do kontaktu pod numerem telefonu 58 736 50 00.
Z poważaniem
Jarsat Sp z o.o.
tel. 58 736 50 00
Wiadomość została wygenerowana automatycznie, prosimy na nią nie odpowiadać.